pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εργατικά σωματεία Ν. Κοζάνης: Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, ώρα 10:30 πμ στον ΟΑΕΔ Κοζάνης κινητοποίηση για το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας.

Εργατικά Σωματεία του ν. Κοζάνης, που συσπειρωνόμαστε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με κοινή πρωτοβουλία των Διοικητικών Συμβουλίων καλούμε κάθε εργαζόμενο, απλήρωτο ή σε επίσχεση, απολυμένο, άνεργο να πάρει μέρος στην κινητοποίηση - παράσταση στον ΟΑΕΔ της Κοζάνης για το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας. Μέσα από αυτήν την κινητοποίηση θέλουμε να καταδείξουμε τόσο το πλαίσιο αιτημάτων του ταξικού εργατικού κινήματος για το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας όσο και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης των ίδιων των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Η σημερινή εργασιακή ζούγκλα που έχει επιβάλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς και έρχεται να νομιμοποιήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημαίνει για όλο και μεγαλύτερες κατηγορίες εργαζομένων εντατικοποίηση, εξαντλητικά ωράρια, κατάργηση Κυριακάτικης αργίας, απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και μη καταβολή δεδουλευμένων ή «δώρου» Χριστουγέννων. Με αφορμή τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» για την καταβολή δεδουλευμένων 10 μηνών καθώς και την αρνητική εμπειρία της στάσης αναμονής και μοιρολατρίας πολλών εργαζομένων, παίρνουμε την πρωτοβουλία να ανοίξουμε τη συζήτηση για το μεγάλο θέμα της απλήρωτης εργασίας με τους εργαζόμενους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και ιδιαίτερα τους νεότερους και κάθε τίμιο εργαζόμενο που ανέλαβε την ευθύνη της εκπροσώπησης των συναδέλφων του (συνδικαλιστή), να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, να συζητήσει και να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους ΠΑΜΕ και στην προσπάθεια να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τα βήματά μας από κοινού το επόμενο διάστημα στον αγώνα για την ολόπλευρη κάλυψη των εργατικών-λαϊκών αναγκών, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδία μας με βάση τις δυνατότητες που παρέχει η σημερινή εποχή (21ος αιώνας) και η εργασία εκατομμυρίων εργαζομένων, των μοναδικών παραγωγών του κοινωνικού πλούτου.

Διεκδικούμε:

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

1ο   Άμεση κάλυψη και επιδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.

2ο   Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 €, στο 80% των 751 €.

3ο   Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

4ο   Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

5ο   Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

6ο   Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

7ο   Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

8ο   Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

9ο   Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων. (ν.3899/210, ν.4093/2012)

Για την πληρωμή των απλήρωτων εργαζόμενων

1ο   Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε όλες τις επιχειρήσεις, επιβολή αυστηρών μέτρων για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

2ο   Για όσο διάστημα οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, να δικαιούνται βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, όπως αυτοί που είναι σε επίσχεση εργασίας.

3ο   Σε περίπτωσης πτώχευσης επιχειρήσεων, να επανέλθει το παλιό καθεστώς πληρωμής των εργαζόμενων κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Τα Σωματεία που συμμετέχουν:

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.ΕΝ)

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης

Σωματείο Εργατών και Εργατριών Γούνας και Δέρματος-Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.