pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Παρ’ όλη την υγρασία (Για τον Γ. Δελαστίκ)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα του Θανάση Σκαμνάκη

Στο προηγούμενο φύλλο δημοσιεύτηκε το άρθρο του Γ. Δελαστίκ με το οποίο ανήγγειλε

την αποχώρησή του από τη διεύθυνση της εφημερίδας. Οπότε, όσοι ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα, κυρίως όμως όσοι παραμένουμε στο ΠΡΙΝ επί 27 χρόνια τώρα, κάνουμε και το δικό μας απολογισμό. (Στο μεταξύ είναι πολλοί εκείνοι που δεν είναι πια. Είτε γιατί το επέλεξαν είτε γιατί έγινε κάποια άλλη, πιο οριστική, επιλογή).

Αλλά δεν είναι αυτή η ευκαιρία για τα δικά μας. Τώρα χρειάζεται να μιλήσουμε για τη σημασία της αποχώρησης, γεγονός δυσάρεστο όσο κι αν είναι αναμενόμενο!

Ο Γιώργος, από τις πρώτες ημέρες, όταν σχεδιάζαμε σ’ ένα διάρι της Νέας Φιλαδέλφειας που έβλεπε στον ακάλυπτο, το περιοδικό, μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, ήταν η ταυτότητα του ΠΡΙΝ. Η πορεία αυτή ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πλούσια. Έδωσε και πήρε. Ωστόσο, πρέπει να είναι κανείς επίμονος – και κυρίως πιστός στην όλη υπόθεση – για να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις πολλαπλές διακυμάνσεις τόσων χρόνων και, κυρίως, τη διολίσθηση, χρόνο με το χρόνο, από το αρχικό μεγάλο σχέδιο σε ένα μικρομεσαίο, και εν συνεχεία σε ένα μικρό, στα όρια, αλλά τόσο αναγκαίο για να κρατιέται ζωντανή η φλόγα!

Μόνο ένας άνθρωπος με ιδεολογικό βάθος, πολιτική σταθερότητα και προσωπική συγκρότηση και επιμονή θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια κατάσταση, που συνοδεύεται συχνά από γκρίνιες, επιθέσεις, δυσπιστίες, εύκολους αφορισμούς (η εφημερίδα είναι ένας καθρέφτης που εικονίζει όλες τις αδυναμίες και γίνεται εύκολος στόχος από φίλους και αντίπαλους), να αντιμετωπίσει οικονομικές και άλλες προσωπικές δυσκολίες. Ενώ μπροστά του υπήρχαν πολλές σειρήνες που τον καλούσαν σε άλλες επιλογές. Δεν είναι πως δεν είχε τη δυνατότητα…

Καταλαβαίνει καθένας πως μια τέτοια πορεία δεν μπορεί να μην αφήνει σημάδια στους ανθρώπους που την ακολούθησαν. Φυσικά υπάρχει η συλλογικότητα, η αμοιβαία ευθύνη και υποστήριξη, αλλά πέραν του ότι και αυτή υφίσταται ρωγμές, είναι και το προσωπικό βάρος, η προσωπική αλλοίωση και φθορά, η προσωπική τριβή και ενίοτε συντριβή. Ποιος βγαίνει από αυτή την ομίχλη των χρόνων χωρίς να έχει υγρασία στα μαλλιά του και, κυρίως, κάποιες θαμπές αποχρώσεις στην καρδιά;

Αλλά παρ’ όλη την υγρασία, εκείνο που μένει σε όλους μας, απαίτηση και υποχρέωση και παρακαταθήκη, είναι, ως επίμονοι εραστές, να ευδοκιμήσουμε τον καιρό. Επιμένοντας στο συλλογικό μας όνειρο και, συνεχώς εξελισσόμενο, σχέδιο.

ΠΗΓΗ: prin.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»