pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στο «κόκκινο» δουλεύει το ηλεκτρικό σύστημα της Βουλγαρίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σκληρά δοκιμάζονται οι αντοχές και η επάρκεια του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας, εξαιτίας του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών

, που προκαλούν μεγάλη κατανάλωση, με αποτέλεσμα οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της χώρας να δουλεύουν στα όριά τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση και να μην επιβληθούν περιορισμοί στην ηλεκτροδότηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία ξεπέρασε χθες τα 7.700MW στις ώρες αιχμής, σημειώνοντας ρεκόρ εικοσαετίας.

Έτσι, όλες οι μονάδες παραγωγής ρεύματος της Βουλγαρίας λειτουργούν, σχεδόν, στο εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους, όπως και όλο το ενεργειακό απόθεμα των εφεδρικών μονάδων (περίπου 60MW), όπως δήλωσε χθες η απερχόμενη υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τεμενούζκα Πετκόβα.

«Αυτή τη στιγμή το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας είναι σταθερό, χωρίς προβλήματα και βλάβες στο δίκτυο», διαβεβαίωσε η υπουργός.

Μάλιστα, όπως προσέθεσε η κ. Πέτκοβα, εάν κριθεί απαραίτητο, η Βουλγαρία θα σταματήσει την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή το βράδυ, η Βουλγαρία ζήτησε από τη Ρουμανία προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης, λόγω των προβλημάτων του συστήματος, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε.

Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν διακοπές ρεύματος, 117 κατοικημένες περιοχές της χώρας έμειναν χθες χωρίς ρεύμα, με τις αρμόδιες αρχές να ενημερώνουν ότι από σήμερα το πρόβλημα θα έχει λυθεί και το σύστημα ηλεκτροδότησης θα έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Πως σχολιάζει την κατάσταση ο βουλγαρικός τύπος

Η εφημερίδα CapitalDaily εστιάζει στο πρωτοσέλιδο άρθρο της στο ότι η εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διακοπούν. «Μέρος της εγγυημένης ενέργειας, για την αγορά, δίνεται στους οικιακούς καταναλωτές, αλλά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπών ρεύματος», γράφει το άρθρο.

«Οι ακραίες θερμοκρασίες οδήγησαν σε ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος», γράφει η εφημερίδα Standard, ενώ η εφημερίδα Saga προειδοποιεί ότι η υπερβολική κατανάλωση θα αυξήσει τον λογαριασμό του Ιανουαρίου κατά 15%».

Πολιτικές προεκτάσεις δίνει στο όλο θέμα η εφημερίδα Duma, η οποία γράφει: «Το κόμμα GERB μας οδήγησε στην ενεργειακή επαιτεία. Η Ρουμανία δεν μας έδωσε ηλεκτρική ενέργεια. Η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πετκόβα παραδέχτηκε ότι γίνεται ότι είναι δυνατό για να μην επιβληθούν περιορισμοί στην ηλεκτροδότηση».

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα