pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Φθηνή ενέργεια αλλιώς θα παγώσουμε...

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

Με αφορμή τις πολικές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και την αδυναμία πολλών συνανθρώπων μας να ζεσταθούν

εξαιτίας της κατάστασης φτώχειας που βιώνουν σε συνδυασμό και με τις αυξημένες τιμές της ενέργειας, οφείλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Η θέρμανση δεν είναι είδος πολυτέλειας και πρέπει να την απολαμβάνουν όλοι για να μη θρηνήσουμε θύματα όπως στο παρελθόν, όταν συμπολίτες μας προσπάθησαν να ζεσταθούν με επικίνδυνες και θανατηφόρες μεθόδους.

Για να απολαμβάνουμε όλοι φθηνή ενέργεια θα πρέπει :

  • Να μην επιβαρύνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος με επιπλέον χρεώσεις υπέρ Δήμων, ΕΡΤ κλπ με αποτέλεσμα να προκύπτουν τεράστια ποσά, μέρος των οποίων αφορά μόνο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Τελευταίο και τρανταχτό παράδειγμα η επιβολή του τέλους ακινήτων ΕΤΑΑ - ΕΕΤΗΔΕ (νυν ΕΝ.Φ.Ι.Α.) μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. που επιβάρυνε δυσβάσταχτα τους καταναλωτές, δημιούργησε γραφειοκρατικά προβλήματα στη Δ.Ε.Η. και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και αύξησε τους ανεξόφλητους λογαριασμούς κατακόρυφα. Tο ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο πίεσης και εκβιασμού για την είσπραξη των φόρων.
  • Να σταματήσει επιτέλους η επιβάρυνση με επιπλέον φόρους στα υγρά καύσιμα και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης που αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέσα θέρμανσης των Ελληνικών Νοικοκυριών. Πρόσφατο παράδειγμα η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που είχε ως συνέπεια να πωλείται πλέον προς 1 ευρώ το λίτρο. Τα τελευταία έξι χρόνια η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης επιβαρύνθηκε πολλές φορές με συνέπεια οι πολίτες να στραφούν στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα ξύλα, στο πέλλετ και σε άλλες πηγές θέρμανσης πολλές εκ των οποίων βλάπτουν σημαντικά το περιβάλλον και είναι επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία. Ταυτόχρονα από τη μείωση της ζήτησης πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούσαν δεκαετίες έκλεισαν, υπάλληλοι έμειναν άνεργοι και το κράτος δεν κατάφερε να εισπράξει τα αναμενόμενα έσοδα. Ενώ και το επίδομα θέρμανσης δεν σώζει την κατάσταση καθώς καταβάλλεται πάντοτε εκ των υστέρων. Πρέπει οι Κυβερνήσεις να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να σταματήσουν να τα επαναλαμβάνουν.

Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε τη συνδρομή των υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. στην παραγωγή και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ελλάδα και στην ομαλή λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης ειδικά τις ημέρες του πολικού ψύχους όπου οι ανάγκες ήταν αυξημένες λόγω και της υπερκατανάλωσης.

Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας που έχει πληγεί από τον καρκίνο και την μόλυνση του περιβάλλοντος και που εδώ και δεκαετίες προσφέρει απλόχερα την ενέργειά της σε όλη την Ελλάδα δικαιούται να απολαμβάνει, ειδικά το ηλεκτρικό ρεύμα, σε φθηνότερες τιμές.

Και για να καταλάβουμε όλοι την έκταση του προβλήματος, δηλαδή τις αυξημένες τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα που κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης και την αδυναμία των συμπολιτών μας να προμηθευτούν την απαραίτητη ενέργεια για την θέρμανση τους σας παραθέτουμε ότι πριν από μήνες πολλά σχολεία στην Ελλάδα ζητούσαν οικονομική στήριξη με αποστολή γραπτού μηνύματος για να προμηθευτούν ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης με τα χρήματα που θα συγκέντρωναν.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας   

Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης                                                                Παρασκευή Αν. Κτενίδου

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κινητοποίηση στο Βέρμιο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου κατά των ανεμογεννητριών από τις συλλογικότητες ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, SOS ΒΕΡΜΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS και ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕ
video και φωτογραφίες από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Στέφανο Πράσσο στην Π.Ε. Κοζάνης
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας: ΝΗΜΑΤΑ - γιορτή σε εποχές - Πρόγραμμα
Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)

Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)


Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε τις πρώτες πρω…

Τοπική διοίκηση προστάτης της δημόσιας υγείας ή ντίλερ των ιδιωτών; (του Δημήτρη Παπαδόπουλου - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας)
Λαϊκή Συσπείρωση: