pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΣΕΕΕΝ: Ανακοίνωση για την δημιουργία σωματείου στην κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια χαιρετίζει  την ίδρυση  Εργοταξιακού Σωματείου στην Μονάδα ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V.

Η δημιουργία του σωματείου, έρχεται να καλύψει την ανάγκη της οργανωμένης, συλλογικής απάντησης των εργαζομένων στην κατασκευή της μονάδας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η δημιουργία του σωματείου έρχεται σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί σιγή ιχθύος στους χώρους εργασίας και είναι απάντηση στην απογοήτευση  που επικρατεί, στη λογική ότι τίποτα δεν γίνεται, μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.  

Η κατάσταση στην κατασκευή της μονάδας επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, θα βασιστεί στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Μισθοί πείνας, εκπτώσεις στα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εντατικοποίηση κ.α.

Ο δρόμος μας είναι κοινός. Πολλοί εργαζόμενοι στην κατασκευή προέρχονται από τις εργολαβίες της ΔΕΗ όπου και εκεί αντιμετώπιζαν την ίδια εκμετάλλευση (μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασίας, ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.α). Τα κοινά προβλήματα έχουν πηγή το ίδιο αίτιο, την ανάγκη κερδοφορίας  των μονοπωλιακών ομίλων και εργολάβων, στον κλάδο της ενέργειας και των κατασκευών και πρέπει ενωμένοι σε κοινό αγώνα να τα αντιμετωπίσουμε. 

Η κατασκευή αυτής της σύγχρονης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η λειτουργία της, δείχνει ότι στην χώρα μας υπάρχει το απαραίτητο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό, η τεχνογνωσία για να γίνουν έργα που μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Το ζήτημα είναι αυτοί που την κατασκευάζουν και αυτοί που θα την λειτουργήσουν, οι παραγωγοί του πλούτου και τα λαϊκά στρώματα να καρπωθούν τα οφέλη και όχι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι εργολάβοι.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.

Πτολεμαΐδα 26/1/2017     

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.