kalomen834

stimolo BANNER 1

ΚΚΕ: Απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη μεγάλη Πολιτική - Πολιτιστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Φίλες και Φίλοι - Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Κι αν ένα πράγμα επιβεβαιώθηκε ξανά και ξανά, είναι ότι όποια κυβέρνηση, κινείται εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Είναι από χέρι αντιλαϊκή, όπως κι αν ονομάζεται, όποιες κι αν είναι οι προθέσεις της.

Επιβεβαιώθηκε, γκρεμίζοντας και τις τελευταίες αυταπάτες, ότι φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει.

Κι αν πριν από δύο χρόνια, όσοι εναπόθεταν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονταν να κατανοήσουν αυτό που τους έλεγε το ΚΚΕ, ότι αντικειμενικά κάθε τέτοια αστική κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη… Σήμερα μπορούν να κάνουν το λογαριασμό. Ακόμα και με τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχουν για το Κόμμα μας.

Μπορούν να σκεφτούν, ποιος βγαίνει κερδισμένος και ποιος χαμένος, σ’ αυτά τα 2 χρόνια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κι αυτό μπορεί να το δει σήμερα ο κάθε εργάτης, άνεργος, φτωχός αγρότης και αυτοαπασχολούμενος.

Κάνοντας λογαριασμό τι έχασε από το εισόδημά του, τι έχασε από τα δικαιώματά του στη δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, στην εκπαίδευση των παιδιών του.

Τι χάνει στην καθημερνή προσπάθεια να τα βγάλει πέρα.

Και το ταμείο είναι μείον.

Απολογισμό για τα 2 χρόνια διακυβέρνησής του κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που ο απολογισμός του είναι απολογισμός διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας. Διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, με στόχο να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.

Και ο απολογισμός που έκανε και ο κ. Τσίπρας στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι ανάπτυξη της κερδοφορίας των λίγων, δεν συμβαδίζει με τη λαϊκή ευημερία.

Και παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την πολιτική, δεν υπάρχουν περιθώρια να διασφαλιστούν οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όλοι όσοι βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.

Το παραμύθι που ξέθαψε ο κ. Τσίπρας για το παράλληλο πρόγραμμα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Ότι το ίδιο το βασικό πρόγραμμα, το μνημόνιο, η συμφωνία με τους θεσμούς οδηγεί στην παραπέρα φτωχοποίηση του λαού.

Και δεν μπορεί να δημιουργείς φτώχεια και παράλληλα να προστατεύεις και την φτώχεια.

Τα δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστοι που ο πρωθυπουργός λέει ότι σήμερα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πληρώνουν από την τσέπη τους, ό,τι και οι ασφαλισμένοι με επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή είναι τα χρήματα των εργαζομένων, χωρίς ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία που διαφημίζει η κυβέρνηση, δεν είναι μόνιμο προσωπικό που θα έρθει να προστεθεί, αλλά προσωπικό που θα αντικαταστήσει συμβάσεις που λήγουν και συνταξιοδοτήσεις.

Στη λογική της ανακύκλωσης των ανέργων, του «φύγε εσύ - έλα εσύ», γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, θα εξακολουθούν να λείπουν από τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας.

Τα σχολεία που η κυβέρνηση λέει ότι «για πρώτη φορά άνοιξαν με καθηγητές και βιβλία», άνοιξαν, γιατί υποβαθμίστηκε η μόρφωση, ο ρόλος του σχολείου, διδακτικές ώρες μειώθηκαν και εκπαιδευτικοί διδάσκουν μαθήματα άσχετα με το αντικείμενό τους.

Τα σχολικά γεύματα σε ορισμένες περιοχές, τα συσσίτια για λίγους, ό,τι τέλος πάντων ονομάζει η κυβέρνηση «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», είναι η ομολογία -που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από πανηγυρισμούς- το πώς «η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη»!

Ποια χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη;

Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν υπάρχει και η πλουτοκρατία, που ζει μέσα στον πλούτο και στη χλιδή.

Κι αυτή η ανάπτυξη, ακριβώς επειδή είναι καπιταλιστική, δεν μπορεί να είναι «δίκαιη ανάπτυξη».

Θα πατήσει πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή όπως λέει η κυβέρνηση η δική της ανάπτυξη περιλαμβάνει τη στροφή στην καινοτομία και στην ποιότητα, στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της εξειδικευμένης τεχνολογίας προς όφελος της αύξησης της παραγωγικότητας, τη χρησιμοποίηση του αστικού κράτους, ως μοχλού ανάπτυξης και κυρίως της «ενίσχυσης της κοινωνίας και της αγοράς»!

Η κυβέρνηση κρύβει ότι η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας για να αυξηθεί η παραγωγικότητα δε χρησιμοποιείται στον καπιταλισμό για να βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων, για να αυξηθεί το εισόδημά τους, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, αλλά για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, κράτη που κατέχουν ηγετικές θέσεις στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην παραγωγή και δε βρίσκονται σε φάση κρίσης, όμως, η ανισότητα στα εισοδήματα αυξάνεται ραγδαία.

Όπως επίσης κρύβει ότι το δήθεν αποτελεσματικό κράτος που διακηρύσσει, είναι το κράτος που λειτουργεί προς όφελος του κεφαλαίου και κατ’ επέκταση οι όποιες προσαρμογές γίνουν, θα υπηρετούν αυτό.

Τον ίδιο στόχο υπηρετεί από τη μία η μεγάλη φοροαφαίμαξη του λαού και οι περικοπές κοινωνικών δαπανών και από την άλλη η κρατική ενίσχυση των ντόπιων ομίλων και γενικότερα της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Και είναι πρόκληση για το λαό που ματώνει καθημερινά, η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας να κοκορεύονται για τα έσοδα που «υπεραποδίδουν», για τους «θετικούς ρυθμούς», για τους στόχους του προγράμματος που «υπερκαλύφθηκαν»...

Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας περηφανεύονται, γιατί με την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στράγγιξαν κυριολεκτικά τη λαϊκή οικογένεια και κατάφεραν να μαζέψουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από τον στόχο.

Ενώ, έχουν κάνει γαργάρα ότι αντίθετα οι μονοπωλιακοί όμιλοι απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, νέες κρατικές ενισχύσεις μέσα από τον «αναπτυξιακό νόμο» και συνεισφέρουν λιγότερο από 5% στα ετήσια φορολογικά έσοδα.

Φίλες και Φίλοι

Η ΝΔ αγωνίζεται να πείσει το κεφάλαιο πως εκείνη είναι η συνεπής εναλλακτική κυβερνητική λύση, πως εκείνη διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τους στόχους του.

Παλιά της τέχνη κόσκινο κι αυτής.

Η κριτική της στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε πει πολλές φορές, ότι ο καβγάς τους αφορά μόνο στο ποιος από τους δύο τους μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει το κεφάλαιο, τους λίγους αετονύχηδες, τα μονοπώλια, την ΕΕ.

Η ΝΔ πιέζει την κυβέρνηση να μην καθυστερεί, να κλείσει την αξιολόγηση, γιατί όπως λέει και ο κ. Μητσοτάκης «μη έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από μόνη της, καθιστά δυσκολότερη την εφαρμογή του Προγράμματος», δηλαδή την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Η ΝΔ εκφράζει την αγωνία του κεφαλαίου στην χώρα μας να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα, να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο που όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν το 2015.

Ανησυχεί για τις καθυστερήσεις, όχι γιατί όπως λέει προσθέτουν νέα μέτρα.

Εμφανίζεται ως η δύναμη που όπως λέει και ο κ. Μητσοτάκης «μπορεί να εγγυηθεί ένα τολμηρό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων». Και αυτό ακριβώς είναι το περιεχόμενο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Ανάμεσα στο δίπολο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί, προσπαθεί τώρα τελευταία να πλασαριστεί η λεγόμενη κεντροαριστερά.

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να ανασυγκροτηθούν, να τα βρουν, γιατί τους έχει φάει το ψωμί ο ΣΥΡΙΖΑ, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.

Αλλά και γιατί δεν έχουν καταλήξει σε ποιον από τους δύο πόλους θα ακουμπήσουν.

Μάλιστα πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ έβγαλε από τη ναφθαλίνη όλα τα φαντάσματα των αντιλαϊκών κυβερνήσεών του.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα μπορεί να βγαίνουν στα κεραμίδια για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, για το ποιο μνημόνιο είναι το καλύτερο, για το ποιος θα φέρει την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά στα ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, τα θερμά επεισόδια, δεν βγάζουν τσιμουδιά.

Και όταν βγάζουν, λένε περίπου τα ίδια περί «ασφάλειας και σταθερότητας, αναβάθμισης της χώρας με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης»! Πιάσ΄ τ΄ αυγό και κούρευτο…

Στήθηκε μήπως, κανένας καβγάς για την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό;

Όταν αναφέρονται στα κύματα των προσφύγων τολμούν να μιλήσουν για τις αιτίες και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που ξεριζώνουν τους λαούς και τους φέρνουν εδώ;

Αντιτάχθηκε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση του Καμένου να εγκαταστήσει νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στην Κάρπαθο; Να αναβαθμιστεί η Σούδα;

Αμφισβήτησε κανείς την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, στην πιο πρόσφατη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας, που συνιστούν πολεμική προετοιμασία απέναντι στη Ρωσία;

Σε όλα τα ζητήματα όπως και στο Κυπριακό, συμφωνούν. Και το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, όχι για το αν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, αλλά γιατί αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται με βάση ένα διχοτομικό σχέδιο.

Και γι’ αυτό δεν λένε κουβέντα, το αντίθετο. Όπως είπε και ο Τσίπρας «υπάρχει συναντίληψη».

Κανένας καβγάς για αυτά τα ζητήματα δεν στήθηκε, ούτε πρόκειται, γιατί όλοι τους συμπίπτουν στους στρατηγικούς στόχους της αστικής τάξης για αύξηση του ενεργού ρόλου της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας ως εμπορικού και ενεργειακού κόμβου, αποκατάσταση των θέσεων της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, που έχουν υποστεί πλήγμα τα προηγούμενα χρόνια.

Στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης να διεκδικήσει μερίδια, αλλά και νέες αγορές για τα ελληνικά μονοπώλια γι’ αυτό η Ελλάδα συμμετείχε και συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Γι’ αυτό ελληνικά στρατεύματα βρέθηκαν έξω από τα σύνορα της χώρας στο Κόσσοβο, στη Βοσνία, στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, στη Σομαλία, στο Μάλι.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, στηρίζει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Θέλουμε να προϋπαντήσουμε το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ, με μια ολόπλευρη ιδεολογική - πολιτική- οργανωτική ενδυνάμωση του Κόμματος, ως κόμμα της επαναστατικής ανατροπής, ικανό να ανταποκριθεί στο άμεσο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολουμένων αγροτών και ΕΒΕ, καθώς και των οικογενειών τους, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ικανού να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία.

Προσπαθούμε να εξειδικεύσουμε πλευρές της δράσης και της ολόπλευρης προετοιμασίας μας.

Αναλύουμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουμε συντεταγμένα και δυναμικά, με τόλμη, αλλά και υπευθυνότητα.

Οικοδομώντας οργανώσεις του Κόμματός μας σε εργασιακούς χώρους και κλάδους στρατηγικής σημασίας.

Ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ώστε να παίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο τους.

Διευρύνοντας την επιρροή και την εμβέλεια του Κόμματος σε όλο και πιο νέες εργατικές λαϊκές δυνάμεις, που εκφράζουν δυσαρέσκεια απέναντι σε όλους αυτούς τους άχρηστους και επικίνδυνους διαχειριστές της φτώχειας και της ανεργίας, του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και του κράτους τους.

Χωρίς ένα τέτοιο δυνατό Κόμμα δεν μπορούν να ελπίζουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι θα αλλάξει η θέση τους.

Φίλες και Φίλοι

Προχωράμε μπροστά, δυναμικά, σταθερά.

Με τα νιάτα της ΚΝΕ ισχυροποιούμε το ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που αγανακτούν, είναι δυσαρεστημένοι από την σημερινή κατάσταση.

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε άλλες δικαιολογίες. Σήμερα, η θέση όλων όσοι αισθάνονται αριστεροί, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μπορούν να βρουν την πραγματική θέση τους, μόνο εδώ, μέσα στις γραμμές του εργατικού λαϊκού κινήματος, που θα έχει στόχο και κατεύθυνση την πάλη κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ.

Για να δυναμώσουμε όλοι μαζί τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στον αγώνα για το σοσιαλισμό.

Σήμερα 8 χρόνια μετά την κρίση, με κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ο λαός μπορεί:

Να δει κατάματα την αλήθεια

Να συγκρίνει τα λόγια με τις πράξεις

Την αλήθεια με το ψέμα

Το λάθος με την προσδοκία ψεύτικων ελπίδων

Τον ρεαλισμό με την κοροϊδία

Όλοι τους είναι ένοχοι.

Και αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και αυτά που τους στήριξαν και τους στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα και παίζουν το παιχνίδι τους από τη φασιστική ακροδεξιά μέχρι τους δήθεν ακρο«αριστερούς» της συμφοράς.

Ελάτε όλοι και όλες στις γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας

Συμπαραταχτείτε – ενισχύστε τη δική σας δύναμη το ΚΚΕ

ΑΘΗΝΑ 25/1/2017                           

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοφιλή Νέα

Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής (video)

Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής (video)


Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τ…

Πρόσληψη 125 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Πρόσληψη 125 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου


Ο Κλάδος ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ανακοινώνει την πρόσληψη…

Με Μιχαηλίδου και Χατζηπαυλίδη συμμετείχε στο τουρνουά Καστοριάς ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας
Π. Πέρκα: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ ή ζήτω η επικοινωνία;» (video)

Π. Πέρκα: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ ή ζήτω η επικοινωνία;» (video)


Ας κάνουμε μια αρχή για το καλό του τόπου. Να βάλουμε τη…

Η δικτατορία των δημοσκοπήσεων (Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου)

Η δικτατορία των δημοσκοπήσεων (Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου)


Δεν υπάρχει άλλη χώρα όπου να παρουσιάζονται 3-4 δημοσκ…

Γαλλία: Δωρεάν το χάπι της επόμενης μέρας για όλες τις γυναίκες

Γαλλία: Δωρεάν το χάπι της επόμενης μέρας για όλες τις γυναίκες


Στη Γαλλία το χάπι της επόμενης ημέρας θα γίνει δωρεάν …

Όλα μοιάζουν μαγικά και προπαντός αμερικανικά...

Όλα μοιάζουν μαγικά και προπαντός αμερικανικά...


Είναι νύχτα και τ’ αστέρια μάτια σαν ορχήστρα μας κοιτ…

Η σιωπή δεν είναι παντοτινή (του Θανάση Σκαμνάκη)

Η σιωπή δεν είναι παντοτινή (του Θανάση Σκαμνάκη)


Καταγράφουμε καθημερινά συμβάντα αυθαιρεσίας, ασύδοτ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα