Βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος σε επαγγελματίες υγείας και χωρίς να έχει εκδοθεί το πτυχίο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δύναται να χορηγηθεί βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος, σε επαγγελματίες υγείας, με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης σπουδών από τη Γραμματεία

του Πανεπιστημίου ή το Τεχνολογικού Ιδρύματος, με την επισήμανση ότι μετά τη λήψη του πτυχίου ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει το αντίγραφο προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Η εγκύκλιος εκδόθηκε απο το υπουργείο μετά από ερωτήματα από Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σχετικά με χορήγηση βεβαίωσης άδειας άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή/τριας, Μαίας- Μαιευτή, Επισκέπτη/τριας Υγείας με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης σπουδών, που χορηγείται από τη Γραμματεία των Πανεπιστημίων ή των ΤΕΙ των αντίστοιχων Σχολών, πριν τη λήψη πτυχίου του ενδιαφερόμενου.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος σύμφωνα με τις διατάξεις ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του και του απονέμεται τίτλος σπουδών όταν εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών και συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων.

Παράλληλα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε εφαρμογή απόφασης του 1982, που όριζε ομοίως το εν λόγω θέμα) ο φοιτητής καθίσταται πτυχιούχος από την ημερομηνία κατά την οποία ο αρμόδιος εξεταστής του τελευταίου απαιτούμενου για τη λήψη του πτυχίου του μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, βεβαιώνει ότι εξετάστηκε επιτυχώς στο μάθημα αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο, από το πρόγραμμα αυτό, αριθμό διδακτικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών των Τμημάτων Νοσηλευτικής, Μαιευτικής και Δημόσιας Υγείας & Κοινοτικής Υγείας Κατεύθυνσης Κοινοτικής Υγείας των ΤΕΙ, πτυχιούχος καθίσταται ο φοιτητής ο οποίος:

α) έχει παρακολουθήσει με επιτυχία τα απαιτούμενα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, β) έχει παρουσιάσει με επιτυχία την πτυχιακή του εργασία και γ) έχει περατώσει την εξαμηνιαία πρακτική του άσκηση στο επάγγελμα συγκεντρώνοντας αθροιστικά από τα α,β και γ 240 πιστωτικές μονάδες ECTS. Έτσι είναι δυνατή η χορήγηση της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Επέστρεψε στις νίκες ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας κόντρα τον «μαχητικό» Βατόλακκο και κοιτάει... ψηλά! (φωτογραφίες - βίντεο)
Ο καιρός Κυριακή 11, Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαΐου στη Δ. Μακεδονία και σε 6 μεγάλες πόλεις της χώρας Ι kozani.tv
Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική: Σπουδαία νίκη για Εορδαϊκό επί του Βατόλακκου, ισοπαλία για Καστοριά, έχασε ο Μ. Αλέξανδρος Αετού - Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική
Χρήστος Ζαρογιάννης, προπονητής Εορδαϊκού: «Οι παίχτες μου κατάφεραν και έβγαλαν αντίδραση - Να είναι κοντά μας ο κόσμος» (video)
Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»


3η Αγωνιστική των μπαράζ | ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΣΑΒ…

«πες, πες, κάτι θα μείνει»... Ο νεογκεμπελισμός είναι εδώ ! (γράφει ο Π.Τσαρτσιανίδης)
De facto…

De facto…


Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.