pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος σε επαγγελματίες υγείας και χωρίς να έχει εκδοθεί το πτυχίο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δύναται να χορηγηθεί βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος, σε επαγγελματίες υγείας, με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης σπουδών από τη Γραμματεία

του Πανεπιστημίου ή το Τεχνολογικού Ιδρύματος, με την επισήμανση ότι μετά τη λήψη του πτυχίου ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει το αντίγραφο προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Η εγκύκλιος εκδόθηκε απο το υπουργείο μετά από ερωτήματα από Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σχετικά με χορήγηση βεβαίωσης άδειας άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή/τριας, Μαίας- Μαιευτή, Επισκέπτη/τριας Υγείας με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης σπουδών, που χορηγείται από τη Γραμματεία των Πανεπιστημίων ή των ΤΕΙ των αντίστοιχων Σχολών, πριν τη λήψη πτυχίου του ενδιαφερόμενου.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος σύμφωνα με τις διατάξεις ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του και του απονέμεται τίτλος σπουδών όταν εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών και συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων.

Παράλληλα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε εφαρμογή απόφασης του 1982, που όριζε ομοίως το εν λόγω θέμα) ο φοιτητής καθίσταται πτυχιούχος από την ημερομηνία κατά την οποία ο αρμόδιος εξεταστής του τελευταίου απαιτούμενου για τη λήψη του πτυχίου του μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, βεβαιώνει ότι εξετάστηκε επιτυχώς στο μάθημα αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο, από το πρόγραμμα αυτό, αριθμό διδακτικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών των Τμημάτων Νοσηλευτικής, Μαιευτικής και Δημόσιας Υγείας & Κοινοτικής Υγείας Κατεύθυνσης Κοινοτικής Υγείας των ΤΕΙ, πτυχιούχος καθίσταται ο φοιτητής ο οποίος:

α) έχει παρακολουθήσει με επιτυχία τα απαιτούμενα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, β) έχει παρουσιάσει με επιτυχία την πτυχιακή του εργασία και γ) έχει περατώσει την εξαμηνιαία πρακτική του άσκηση στο επάγγελμα συγκεντρώνοντας αθροιστικά από τα α,β και γ 240 πιστωτικές μονάδες ECTS. Έτσι είναι δυνατή η χορήγηση της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…