pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δίωξη Πελετίδη: Το αληθινό πρόσωπο του αστικού κράτους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γράφει ο Νίκος Μόττας //

υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας

Σε δίκη παραπέμπεται τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μετά από μήνυση τέως βουλευτή της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Η… «παράβαση καθήκοντος» έγκειται στο γεγονός ότι δεν παραχώρησε χώρους στους φονιάδες ναζί της Χρυσής Αυγής για να προπαγανδίσουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Η δίωξη του Κ.Πελετίδη αναδεικνύει δύο σοβαρά πολιτικά ζητήματα: Το πρώτο είναι οι σαφείς, βαρύτατες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, «ποιεί τη νήσσαν» αναφορικά με τον εγκληματικό ρόλο του χρυσαυγίτικου μορφώματος. Με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση που να την χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση, συμπεριφέρονται στους ναζί σαν «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Να τους θυμήσουμε ότι και το εθνικοσοσιαλιστικό-ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ ως νόμιμο πολιτικό κόμμα αναδείχτηκε στο πλαίσιο των αστικών θεσμών της Γερμανίας του 1930. Σαν γνήσιοι πολιτικοί φαρισαίοι οι κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον». Απ’ τη μια καταδικάζουν με κορώνες το φασισμό και απ’ την άλλη φωτογραφίζονται μαζί, πλάι-πλάι, με τους «κασιδιάρηδες» και τους «παππάδες» στο Καστελόριζο.

Το δεύτερο πολιτικό ζήτημα δεν είναι άλλο απ’ την ανάδειξη του πραγματικού προσώπου του αστικού κράτους και των μηχανισμών του. Από αυτό εδώ το βήμα, γράφαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη: «Το αστικό κράτος που διώκει τον Πελετίδη, είναι το ίδιο και απαράλλαχτο κράτος της Μανωλάδας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, της Frontex, της Ειδομένης, της αποφυλάκισης των «ρουπακιάδων». Είναι το κράτος που είναι δεμένο χειροπόδαρα στο άρμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της «ΕΕ-φρούριο» απέναντι στους πρόσφυγες και του εγκληματικού ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το ίδιο κράτος- το αστικό κράτος- που διώκει σήμερα τον Πελετίδη είναι το ίδιο κράτος που διώκει πρωτοπόρους συνδικαλιστές και που στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς επιχειρώντας να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτό, λοιπόν, το κράτος, είτε το διαχειρίζεται η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, έχει σαφές ταξικό πρόσημο: είναι το κράτος της αστικής τάξης». Εδώ έγκειται και η πολιτική ουσία της δίωξης του κομμουνιστή δημάρχου Πελετίδη: Πρόκειται για μια δίωξη που διαλύει κάθε αυταπάτη για το ρόλο του αστικού κράτους και των μηχανισμών του.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι η αλληλεγγύη στο δήμαρχο Πελετίδη και η ξεκάθαρη καταδίκη της φασιστικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής (του γνήσιου αυτού τέκνου του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος) πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Η δίωξη του Κ. Πελετίδη πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη. Οι δε φασίστες, εγκληματίες του χρυσαυγίτικου μορφώματος- και όσοι τους «αβαντάρουν», είτε άμεσα είτε έμμεσα- πρέπει να απομονωθούν μια και καλή από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τον ίδιο το λαό.

ΠΗΓΗ: atexnos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Φωτογραφίες του kozani.tv από την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου «από ήλιο και στάχτη» σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην Πτολεμαΐδα
O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ live στην ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ live στην ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Μια μοναδική συναυλία στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωρ…

ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Ξεκίνησε η τετραήμερη εκδρομή στην Αθήνα | «Διαδρομή για την ειρήνη και τον πολιτισμό» (φωτογραφίες)
Σούλης Αϊβαζίδης: Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας  & Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στην πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας στις 10 Δεκεμβρίου
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …