pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος: Φαινόμενα ανήθικης συμπεροφοράς δικηγορικών γραφείων σε βάρος συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το τελευταίο διάστημα έχουν περιέλθει σε γνώση της Ομοσπονδίας μας, πληροφορίες τόσο από σωματεία – μέλη μας, όσο και από μεμονωμένες εργαζόμενες ότι, «μεγάλα»

(δικολαβικά) δικηγορικά γραφεία «παρελαύνουν» σε όλη τη χώρα, προσεγγίζοντας συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες και πρωτοβάθμια σωματεία, με νέες «υποσχέσεις» γύρω από τη μονιμοποίηση τους, λόγω κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών.

Αυτά τα δικηγορικά γραφεία, δεν διστάζουν να εισπράττουν προκαταβολές εκατοντάδες ευρώ ανά καθαρίστρια, ενώ η «ταρίφα» σε περίπτωση ακόμα και πολιτικής επίλυσης (;) του ζητήματος είναι στα 1.000€ το άτομο. Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, με ομόφωνη απόφαση των οργάνων της ΟΙΥΕ (τόσο παλαιότερα όσο και σήμερα), δεν προωθούνται, ούτε προτείνονται – συστήνονται σε εργαζόμενες και σωματεία, τέτοιου είδους δικαστικές προσφυγές για τη δικαίωσή τους, για ένα ζήτημα το οποίο πρωτίστως είναι πολιτικό και βασική ευθύνη για την επίλυσή του έχει η πολιτεία. Καταγγέλλουμε αυτά τα δικηγορικά γραφεία, καταδικάζουμε τη στάση και την μη ηθική συμπεριφορά όσων «επιμελώς» κρύβονται πίσω από αυτά και τους καλούμε να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο, με ψεύτικες υποσχέσεις (και «αδρά αμοιβή»), φτωχές συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες δεν έχουν στο ήλιο μοίρα.

Το ζήτημα των συμβασιούχων είναι πρωτίστως πολιτικό και μόνο με το μαζικό συνδικαλιστικό αγώνα των εργαζομένων μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και το αίτημά μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών (όπως και το πετύχαμε το 2008-2009). Για τους λόγους αυτούς, εφιστούμε την προσοχή και συστήνουμε στις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες να κινούνται προσεκτικά σε ό,τι αφορά τυχόν νομικές συμβουλές ή/και νομικούς χειρισμούς, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα του παρελθόντος. Τέλος, καλούμε την Κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τους Υπουργούς των συναρμόδιων με την καθαριότητα των σχολείων Υπουργείων, να αναλάβουν άμεσα δράση για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και να δοθεί τέλος στην πολυετή ομηρία και εκμετάλλευσή τους.

Για την ΟΙΥΕ

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κινητοποίηση στο Βέρμιο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου κατά των ανεμογεννητριών από τις συλλογικότητες ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, SOS ΒΕΡΜΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS και ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕ
video και φωτογραφίες από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Στέφανο Πράσσο στην Π.Ε. Κοζάνης
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας: ΝΗΜΑΤΑ - γιορτή σε εποχές - Πρόγραμμα
Τοπική διοίκηση προστάτης της δημόσιας υγείας ή ντίλερ των ιδιωτών; (του Δημήτρη Παπαδόπουλου - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας)
Λαϊκή Συσπείρωση:
Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)

Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)


Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε τις πρώτες πρω…