stimolo BANNER 1

1ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας: Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου - Το αναλυτικό πρόγραμμα (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της πόλης, κάνει πρεμιέρα  τον Μάρτιο στην Πτολεμαΐδα.

Το  1ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας είναι γεγονός.  24 Μαρτίου - 2 Απριλίου, η πόλη γιορτάΖΕΙ. Περισσότερα από 60 καλλιτεχνικά γεγονότα και 150 καλλιτέχνες δίνουν ένα διαφορετικό άρωμα δημιουργίας  στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ξεκινώντας στις 6 κάθε απόγευμα σε διάφορους χώρους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Πνευματικό Κέντρο, το Μουσικό Σχολείο, το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο, το Μουσείο, το κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου, το θεατράκι του Βόρειου Πεδίου, αλλά και  ο χώρος της βιβλιοθήκης, η αίθουσα του Μικρασιατικού Συλλόγου καθώς και περισσότερα από 12 μπαράκια της Πτολεμαΐδας, υποδέχονται την μεγάλη γιορτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ είναι το πρώτο πολυσυλλεκτικό χειμερινό φεστιβάλ όπου πραγματοποιείται με αυτόν τον τρόπο σε πόλη ης ελληνικής περιφέρειας.

Θέατρο, Μουσική, Ελληνικό Τραγούδι, Εικαστικά, Κινηματογράφος, Διαλέξεις, Σεμινάρια, Βιβλιοπαρουσιάσεις, είναι οι θεματικές του φετινού φεστιβάλ.

Το πρωί της 24ης Μαρτίου, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, ανοίγουν την μεγάλη γιορτή στον πεζόδρομο της Βασ. Σοφίας και το βράδυ η πρεμιέρα με το αφιέρωμα στον  Νίκο Γκάτσο.

Τιμώμενα πρόσωπα ο Βασίλης Παπαβασιλείου,  ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ηθοποιούς και ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ένας άνθρωπος της γνώσης και ο «πατέρας» της τζαζ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε πως κάθε χρόνο θα αποδίδει τιμή σε ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει στην πόλη. Τιμώμενο πρόσωπο για το 2017 είναι ο κ. Βαλεντίνος Πατρικίδης. Μια προσωπικότητα στην οποία η πόλη οφείλει πολλά.

Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών τιμούν το  1ο  Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας, ανάμεσά τους , Βασίλης Παπαβασιλείου, Μίμης Πλέσσας, Στέλιος  Μάινας, Χρήστος Θηβαίος, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ρίτα  Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Κώστας Θωμαΐδης, Μανώλης Χατζημανώλης, Μαρία Κίτσου, Αλέξανδρος Τσούγιεφ Γιάννης  Σοφολόγης, τα συγκροτήματα Plaza Ensemble, Decauvile, Jazz Quintet  κ.α.

Επίσημες πρεμιέρες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το βραβευμένο έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου  «Απειλή», και το «Ορατόριο» του Παναγιώτη Δημόπουλου. Αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι,  και στον ποιητή Νίκο Γκάτσο.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 2 Απριλίου με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα από το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο με την συμμετοχή της πολυφωνικής χορωδίας.

Μια γιορτή εξωστρέφειας, συνύπαρξης και κοινών στόχων της πόλης. Η Πτολεμαΐδα, φιλόξενη πάντα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φίλους της και να γιορτάσει μαζί τους…

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΔΕΗ Α.Ε.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΒΑΣΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

-Η πόλη γιορτάΖΕΙ [Πεζόδρομος Β. Σοφίας]  – Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας συμμετέχουν στην γιορτή της πόλης και προσφέρουν ήχους και μελωδίες στους πολίτες.

-Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο – Ο Κώστας Θωμαΐδης συμπράττει με το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, σε ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή Νίκο Γκάτσο και μας ταξιδεύουν με τους στίχους του.

-Θεατρική Πρεμιέρα – Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, την πρεμιέρα της νέας του παραγωγής στο βραβευμένο έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου «ΑΠΕΙΛΗ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

-Σμύρνη , τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω – Οι παραστάσεις του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας αποτελούν εδώ και χρόνια ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

-Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι – Ο Μανώλης Χατζημανώλης ένας από τους πολύ σημαντικούς δημιουργούς του έντεχνου ρεπερτορίου, σε μια μουσική συνάντηση με τους Plaza Ensemble μας ταξιδεύουν στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

-Η πόλη γιορτάΖΕΙ… [Κεντρική πλατεία]  – Η φιλαρμονική ορχήστρα Πτολεμαΐδας, σε ένα πρόγραμμα έκπληξη, μεσημέρι Κυριακής στην κεντρική πλατεία.

-Το κιβώτιο – του Άρη Αλεξάνδρου – Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της ελληνικής μεταπολεμικής πεζογραφίας, που εκτυλίσσεται στα τέλη του εμφυλίου. Το κείμενο παρουσιάζεται με την μορφή θεατρικού μονολόγου από τον ηθοποιό Φώτη Μακρή. Διπλή παράσταση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

-Χρήστος Θηβαίος – Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική αλλά και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του. Επίσης παρουσιάζει το έργο του «Σιδερένιο νησί»

-Avanti Maestro – Το δημοτικό Ωδείο Πτολεμαίδας και η ομάδα ΒeArtive σε ένα Μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού.

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

-«Για την Ελένη» του Μάνου Καρατζογιάννη – Πρόκειται για ένα έργο που «ανασταίνει» την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη, που εκτελέστηκε από την πολιτοφυλακή στα Δεκεμβριανά. Η Ελένη, «επιστρέφει» για να αφηγηθεί την τραγική ιστορία της που έχει διχάσει  πολλούς ιστορικούς.  Πρωταγωνιστεί η Μαρία Κίτσου.

-Παναγιώτης Καλατζόπουλος – Ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από τον ελληνικό μουσικό εικοστό αιώνα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

-«Σιχτίρ Ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» του Βασίλη Παπαβασιλείου – Ο σύγχρονος μύθος του ελληνικού θεάτρου Βασίλης Παπαβασιλείου παρουσιάζει ένα κείμενο βγαλμένο από την ελληνική πραγματικότητα. Μια σατυρική ματιά,  από μια εμβληματική προσωπικότητα όπως ο Β.Παπαβασιλείου, στα οικονομικά και υπαρξιακά προβλήματα του Έλληνα.

-Ρίτα Αντωνοπούλου  – Η Ρίτα Αντωνοπούλου , μια από τις σημαντικότερες ελληνικές φωνές , σε ένα σπάνιο μουσικό ταξίδι.

- Δήμος Τριανταφυλλίδης – «Ο Καραγκιόζης στον Πόντο», μια παράσταση σύγχρονου θεάτρου σκιών με αποδέκτες μικρούς αλλά και ενήλικες θεατές.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

-«Ορατόριο»- του Παναγιώτη Δημόπουλου – Πρεμιέρα για το νέο έργο του Κοζανίτη συνθέτη Παναγιώτη Δημόπουλου, ο οποίος συμπράττει με το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και μας παρουσιάζει  ένα σπάνιο μουσικό έργο μεγάλων αξιώσεων.

-Χριστίνα Μαξούρη – Η Χριστίνα Μαξούρη [ηθοποιός και τραγουδίστρια] , ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου και του ελληνικού τραγουδιού, με «Δανεικά παπούτσια» έρχεται στο φεστιβάλ να γιορτάσει μαζί μας. Μια βαθιά συναισθηματική μουσική παράσταση με ήχους δανεικούς των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου κ.α.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

-Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη – Η βραβευμένη  παράσταση αποτελεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του Τζοβάνι Γκουαρέσκι  [19ος αιώνας]. Το νήμα της ιστορίας ξετυλίγεται μέσα από αφηγήσεις, γρήγορες αλλαγές ρόλων και αυτοσχεδιασμούς, σε μια έξυπνη παράσταση που οδηγεί ηθοποιούς και θεατές στο πεπρωμένο τους. Πρωταγωνιστούν Γιάννης Σοφολόγης και Αμαλία Καβάλη. 

-Καλλιόπη Βέτα – Η αγαπημένη τραγουδίστρια, σε ένα πρόγραμμα από τον Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι, σε γνωστά τραγούδια της Μεσογείου. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

-Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών – Το Μουσικό Σχολείο φιλοξενεί παιδικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα γεμίζει την πόλη παιδικές φωνές και δίνει μια διαφορετική νότα στην γιορταστική ατμόσφαιρα της πόλης.

-Θεατρικό Αναλόγιο – Οι θεατρικές ομάδες ΔΗΘΕΝ και ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ συνεργάζονται σε μια εναλλακτική θεατρική προσέγγιση του έργου «Ήρθες και θα μείνεις» των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια .

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

-Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα – Το 1ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας ρίχνει την αυλαία του, με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα. Μια συνδιοργάνωση των Δημοτικών Ωδείων Πτολεμαΐδας και Θέρμης που συμμετέχει με την Ορχήστρα Σαξοφώνων Κουκ – Κλούξ – Σαξ, την Πολυφωνική Χορωδία Πτολεμαΐδας και την συμμετοχή των θεατρικών ομάδων ΔΗΘΕΝ και ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ. Τραγουδούν η Ναταλία Λαμπαδάκη και ο Θοδωρής Βουτσικάκης με την Μπαντίνα του.

-Θεατρικό Ποντιακού Συλλόγου Άρδασσας. Ο Ποντιακός Σύλλογος Άρδασσας παρουσιάζει το έργο του Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη "Τη χωρι ‘μουν τα σεΐρια". Μια παράσταση ποντιακού θεάτρου που προσεγγίζει με χιούμορ την σύγχρονη πραγματικότητα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 30 -31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει στους χώρους του Μουσείου έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας.

Καθημερινά 6-7 , μικρά μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου, παρουσιάζουν έργα γνωστών συνθετών.

ΣΤΑ MΠΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Κάθε βράδυ η γιορτή κορυφώνεται στα μπαράκια της πόλης, με live σχήματα, παραστάσεις stand up comedy, μικρά αφιερώματα και άλλες δράσεις. Συμμετέχουν σημαντικοί νέοι δημιουργοί, μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη. Μερικά από τα μουσικά σχήματα ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ, FIASCO, DECAUVILLE κ.α

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

-Κώστας Θωμαΐδης – Ο ερμηνευτής Κώστας Θωμαΐδης μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και φανερώνει μυστικά της τέχνης του ερμηνευτή σε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο. (Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο)

-Στέλιος Μάινας – Ο Στέλιος Μάινας, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, φιλοξενούμενος του Φεστιβάλ, σε ένα σπάνιο σεμινάριο υποκριτικής. (Βόρειο Πεδίο)

-Άρης Μαραγκόπουλος – Ο διακεκριμένος συγγραφέας, σε ένα διήμερο σεμινάριο «Δημιουργικής Γραφής».

-Θέμης Μουμουλίδης – Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης μας εισάγει στην τέχνη της σκηνοθεσίας μέσα από ένα σεμινάριο όπου οι «μαθητές» θα μπορέσουν να διδαχτούν τις βασικές της αρχές.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 3 , 5, 8 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Καθ'οδόν για την Τετραήμερη πολύ-εκδρομή στην Αθήνα ο σύλλογος
Θεατρική Ποντιακή παράσταση «Ανάσπαλτος Πατρίδα - Ανέβζηγος Αροθυμία» Σάββατο 10 - Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (video)
Α! κύριε, κύριε Μαλακάση... Κώστας Καρυωτάκης (αφιερωμένο σε όλους τους σύγχρονους Μαλακάσιδες Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων...)
Ακρινή Κοζάνης 72 % ΝΑΙ στη μετεγκατάσταση! | ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν μια απάντηση στους κατοίκους (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Το ντοκιμαντέρ του Κοζανίτη σκηνοθέτη Χρήστου Μπάρμπα
Θάνατος μαθητή στις Σέρρες: Δεν είναι ατύχημα - Είναι έγκλημα

Θάνατος μαθητή στις Σέρρες: Δεν είναι ατύχημα - Είναι έγκλημα


Ο τραγικός θάνατος του μαθητής της Στ’ τάξης στο 9ο δημ…

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Η φλόγα της εξέγερσης καίει 14 χρόνια μετά

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Η φλόγα της εξέγερσης καίει 14 χρόνια μετά


Μια μαθήτρια του 2008, η Νεφάλη Μπίρμπα, και ένας μαθητής …

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα