pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

«Σε Σένα Που Μου Δίνεις 3 Ευρώ Την Ώρα»: Η επιστολή μιας φιλολόγου!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παρακολουθώ καθημερινά τα καινούρια δεδομένα και αλλαγές για το εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν είμαι εδώ να κρίνω τις αλλαγές, τον τρόπο σκέψης

και τις πράξεις των κυβερνώντων. Αλλά την κρίση και συμπεριφορά των εκπαιδευτικών.

Παρακολουθώ καθημερινά τα καινούρια δεδομένα και αλλαγές για το εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν είμαι εδώ να κρίνω τις αλλαγές, τον τρόπο σκέψης και τις πράξεις των κυβερνώντων. Αλλά την κρίση και συμπεριφορά των εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός και ο εκάστοτε αρμόδιος του υπουργείου έχει σκοπό να εξαφανίσει τα φροντιστήρια, την παραπαιδεία. Κατά τη γνώμη μου, τίποτα κακό δεν τρέχει με τα φροντιστήρια. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί η δημόσια ενισχυτική διδασκαλία. Κάποιος μαθητής χρειάζεται μια βοήθεια στα μαθήματα του και την αναζητά από έναν επαγγελματία.

Το γεγονός όμως, ότι κάθε φορά που κάποιος υπουργός κινείται εναντίον των φροντιστηρίων, τα ίδια τα φροντιστήρια κινούνται εναντίον των καθηγητών που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα με ξεπερνά. Στον ίδιο κόσμο δεν ζούμε όλοι; Σ΄ αυτόν με την αβάσταχτη φορολογία που έχει επιβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες; Σ΄ αυτόν που πλέον η τσέπη των εκπαιδευτικών, δεν το σηκώνει το μπλοκάκι βρε αδερφέ! Ναι!

Εννοείται πως δεν υποστηρίζω τη φοροδιαφυγή ούτε το μαύρο χρήμα. Η ανάγκη όμως να φας και να πληρώσεις το νοίκι σου, δεν χωράει ιδεολογίες και πολιτικές.

Και μιλούν τα ίδια φροντιστήρια, τα οποία, ενώ βάσει νόμου το ωρομίσθιο του εκπαιδευτικού είναι περίπου 6,70 ευρώ τη μέρα εκείνοι πληρώνουν 3,4 και 5 ευρώ την ώρα! Τα ίδια φροντιστήρια που σου κολλάνε 3 ένσημα τον μήνα και σου λένε στο αυτί, αν έρθει έλεγχος πες ότι εκ περιτροπής έμεινες παραπάνω γιατί αρρώστησε η άλλη καθηγήτρια. Τα ίδια φροντιστήρια που δεν σου δίνουν (εννοείται) το δώρο που δικαιούσαι τα Χριστούγεννα, γιατί υπάρχει κρίση γύρω, δε βλέπεις;

Μπράβο σε όσους εργοδότες εκμεταλλεύονται εκπαιδευτικούς για να γεμίζουν το ταμείο τους. Όσο κανείς δε μιλάει, είναι εντάξει. Κι αν εγώ έχω πρόβλημα με τις νομικές παρατυπίες, δεν πειράζει! Περιμένουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί στην ουρά για να πάρουν 4 ευρώ την ώρα!

Απλά παίρνω το θάρρος να πω σαν εκπαιδευτικός προς εκπαιδευτικό, κρίμα! Κρίμα γιατί θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση μου. Σε σένα που μου δίνεις 3 ευρώ την ώρα και σε σένα που σε ενοχλεί το μαύρο το ιδιαίτερο.

Από μια φιλόλογο…

Ε.Κ.

Διαβάστε την επιστολή μιας φιλολόγου, όπως την λάβαμε πριν από κάποιες μέρες στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του filologika.gr, η οποία ζήτησε να σεβαστούμε την ανωνυμία της σε περίπτωση δημοσίευσης της επιστολής της. Την παραθέτουμε, χωρίς καμία επέμβαση, σεβόμενοι την επιθυμία της.

ΠΗΓΗ: http://filologika.gr/

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.