pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αγωνιστική Συνεργασία: Ανακοίνωση για το νέο έκτακτο συνέδριο του Ε.Κ. Πτολεμαΐδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε πρόσφατη συνεδρίαση του, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας (ΕΚΠ) αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε νέο έκτακτο εκλογοαπολογιστικό

συνέδριο (το δεύτερο σε 1,5 χρόνο) με πρόσχημα όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αλλά και με βάση την επιχειρηματολογία τους στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, «την στήριξη του ιδιωτικού τομέα» και η ανανέωση του ΔΣ.

Σαν αστείο ακούγεται αυτό το πρόσχημα την στιγμή που είναι σε εξέλιξη νέα σκληρά μέτρα, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η  κυβέρνηση με την τρόικα. Τα μέτρα που έρχονται αποτελούν ταφόπλακα για τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο και αυτοαπασχολούμενο και ενώ έπρεπε να αποτελούν αίτια πολέμου, ο πρόεδρος του ΕΚΠ ούτε σκέφτηκε να τα αναφέρει, πόσο μάλλον να οργανώσει αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στα μέτρα.

Βέβαια το πόσο σκέφτονται τον ιδιωτικό τομέα, το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις εργολαβίες της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, στις καφετερίες κ.α. Ποια στήριξη είχαν από το ΕΚΠ; Οι εργαζόμενοι της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου συνδικάτου της υπό κατασκευής 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, που έχουν τεθεί εκτός εργασίας γιατί τόλμησαν να κάνουν συνδικάτο με γνώμονα την ανάδειξη των προβλημάτων τους, ποια στήριξη είδαν πέρα από τα καλέσματα για «εργασιακή ειρήνη» δηλαδή να δεχτούν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την τρομοκρατία.

Είναι θράσος να επικαλούνται το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για την κατάντια που έχουν οδηγήσει το Ε.Κ.Π. που κάθε φορά σπάνε ρεκόρ στον εκφυλισμό όπως με την προκήρυξη νέου έκτακτού συνεδρίου. Μόνος τους σκοπός είναι το στήσιμο νέου ρουσφετολογικού μηχανισμού σε συνεργασία με τους εργολάβους τώρα που οι δουλειές στη ΔΕΗ συρρικνώνονται και θα επεκταθούν στην κατασκευή της Μονάδας 5.   

Δεν μας εκπλήσσει η στάση τους αυτή. Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΠ είναι πλήρως ενσωματωμένη στα συμφέροντα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων διαχρονικά. Οι όποιες κινητοποιήσεις οργάνωσαν ήταν κατά παραγγελία των εργολάβων βάζοντας μπροστά σαν ασπίδα τους εργαζόμενους

Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας ήταν το μοναδικό που δήλωσε ξεκάθαρα την διαφωνία του μπροστά στο νέο εκφυλισμό, προτάσσοντας την ανάγκη για οργάνωση της πάλης μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Πτολεμαΐδας  να μην συμβιβαστούν με αυτή την εκφυλιστική κατάσταση που έχουν οδηγήσει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, να ανασυντάξουμε το κίνημα, να μετατρέψουμε τα σωματεία σε στηρίγματα των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.

Τετάρτη 8 Μάρτη 2017, Πτολεμαΐδα

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου


Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονί…

Τα βασανιστήρια της Χούντας [video]
Νέα Φτώχεια για τους Δυτικομακεδόνες με τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) Πυρήνα Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) | του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ