pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μαθητές από επτά πόλεις της Ελλάδας ζωντανέψουν τις σκέψεις και τα όνειρα των συνομηλίκων τους ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Διεθνής Ημέρα Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο».

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές 69 σχολείων της Πρωτοβάθμιας

και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από ολόκληρη την Ελλάδα, θα ζωντανέψουν δημιουργικά τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρα των συνομηλίκων τους ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Έτσι, από τις 18 μέχρι και τις 31 Μαρτίου, οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» πηγαίνουν σε επτά πόλεις της Ελλάδας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», με αφορμή ακόμη τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, στις 21 Μαρτίου.

Τι είναι οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο»;

Η έκδοση «Μονόλογοι από το Αιγαίο - Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων» είναι μία συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Πρόκειται για παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Οι ιστορίες τους αποτυπώνονται στην εν λόγω έκδοση που κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο καιρός Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 - kozani.tv