pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αγωνιστική Συνεργασία "ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ": Ανακοίνωση για την αλλαγή στάσης των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ταυτόχρονα με τις απειλές προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Α.Ε και το λαό από το βήμα του νόθου εκτάκτου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Ε.Κ Πτολεμαίδας

(ότι είναι στον αέρα η μισθοδοσία τους από τον Ιούνη και για να δανείσουν οι τράπεζες την  ΔΕΗ θέλουν εγγύηση τις εισπράξεις από τους λογαριασμούς των καταναλωτών) ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ  ήταν και πρωταγωνιστής (μαζί με τον υπόλοιπο εργοδοτικό –κυβερνητικό συνδικαλισμό) σε κωλοτούμπα  όσον αφορά την στάση τους απέναντι στο ζήτημα της μεταλιγνιτικής περιόδου. Βέβαια αυτή τους η στάση δεν μας εκπλήσσει. Από τη στιγμή που υπηρετείς την ανταγωνιστικότητα, την απελευθέρωση του κλάδου, την Ε.Ε, την στρατηγική που υπηρετεί τα κέρδη , είναι εύκολο να αλλάζεις άποψη ως το προς θα εξυπηρετηθεί καλύτερα αυτή η στρατηγική. Επιβεβαιώνεται η θέση του ταξικού κινήματος ότι δεν είναι πρώτο το καύσιμο και η μορφή που επιλέγεις αλλά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί το μίγμα ενέργειας.     

Έτσι ενώ πριν λίγους μήνες οι εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην ημερίδα του Δήμου για τη μεταλιγνιτική περίοδο σήκωναν παντιέρα ενάντια σε «ξένα συμφέροντα», έστηναν κάστρα υπεράσπισης του λιγνίτη, τώρα η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης αναφέρει «Την απόλυτη ταύτιση της άποψης των εμπλεκόμενων ότι η περιοχή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να χάσει καμία χρηματοδοτική/αναπτυξιακή ευκαιρία  που της δίδεται…..Το  θετικό κλίμα και η θετική διάθεση …. προσέδωσαν στην συνάντηση θετικό πρόσημο αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα, ως προς την δυνατότητα να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι ευκαιρίες, ……Για τη ΓΕΝΟΠ είναι ξεκάθαρο ότι  η λειτουργία του «Ταμείου δίκαιης μετάβασης» προϋποθέτει σωστή προετοιμασία,μέσα από ενδελεχείς συζητήσεις και διάλογο με θεσμούς και φορείς έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η κατάρτιση ενός σχεδίου που θα επιτρέπει  την καλύτερη και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν.»

Δεν θα έχαναν βέβαια οι εργοδοτικοί –κυβερνητικοί συνδικαλιστές την ευκαιρία για όποια «αργύρια» θα πέσουν από το δίκτυο ενσωμάτωσης που θα δημιουργηθεί, για να διαχειριστεί την εξαθλίωση που θα οδηγήσει στην περιοχή η πώληση των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων και ο περιορισμός αξιοποίησης του λιγνίτη. Οι δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν είναι χαρακτηριστικές, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σεμινάρια, γραφεία ευρέσεως εργασίας, ενίσχυση επιχειρήσεων κ.α. Τομείς που οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές  έχουν «προϋπηρεσία». Χαρακτηριστικό για τα αποτελέσματα που περιμένουν την περιοχή είναι η δραστηριότητα που χρηματοδοτεί το ταμείο με τον τίτλο «Παρακολούθηση και λήψη προληπτικών μέτρων για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων από την παραγωγική αναδιάρθρωση, στη σωματική και πνευματική υγεία.»

Όλα αυτά, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς όπου τα ενεργειακά είναι σε πρώτο πλάνο, με την πώληση(όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έχει εκτιμήσει δημόσια σαν αναπόφευκτο) του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων σε ιδιώτες.

Τι δείχνει η στάση τους; ότι έχουν αποδεχτεί το αναπόφευκτο και έχουν αναλάβει την βρώμικη δουλειά να περάσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Αλήθεια πότε συνεδρίασε το Δ.Σ του Σπάρτακου και αποφάσισε την αλλαγή στάσης στο ζήτημα; Ποιος ρωτήθηκε γι’αυτό; Ρώτησαν κάποιον εργαζόμενο;

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ο λαός  της περιοχής πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Εργοδοτικοί –κυβερνητικοί συνδικαλιστές, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, βουλευτές που «ήταν μπροστά» στον αγώνα ενάντια στη «μικρή ΔΕΗ» αφού αξιοποίησαν τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού για την κυβερνητική εναλλαγή τώρα ετοιμάζονται για το νέο έγκλημα.

Μόνος δρόμος ο δρόμος του αγώνα. Με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς ,στις πόλεις και τα χωριά να πάρουμε την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πώληση στα χέρια μας. Να μην μας χρησιμοποιήσουν για τα συμφέροντα τους. Να διεκδικήσουμε η ενέργεια να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Πτολεμαΐδα 21/3/2017

Δημοφιλή Νέα

Ζητούνται πωλήτριες για άμεση πρόσληψη με κάρτα ανεργίας από το Super market
Πέμπτη 8 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 8 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σε λίγες μέρες η εκπομπή «Θέσεις και Αντιθέσεις» του kozani.tv με τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη και πάλι στην τηλεόραση του FLASH…
Σοβαρές ζημιές από αρκούδα σε κτήμα με κερασιές στο Μηλοχώρι Εορδαίας (φωτογραφίες - video)

Σοβαρές ζημιές από αρκούδα σε κτήμα με κερασιές στο Μηλοχώρι Εορδαίας (φωτογραφίες - video)


Σχεδόν καθημερινό έγινε πλέον το φαινόμενο των ζημιών …

 Ο υπουργός αποφάνθηκε...
Εργατικό ατύχημα στην Νεάπολη Κοζάνης, σοβαρή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 43χρονος εργάτης | Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα (18:00), βρίσκεται στο χειρουργείο
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος


Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο μεγάλος Έλ…