pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο Μηχανικών - Παράταξη του ΤΕΕ/ΤΔΜ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Κύβος της «αξιολόγησης» ερίφθει. Σαν έτοιμος από καιρό ο βασικός «αξιολογητής», εντολοδόχος της κυβέρνισης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και συνεχιστής της πολιτικής των προκατόχων του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

και   των Δανειστών, Γ. Σταθάκης έρχεται την Παρασκευή 31-3-2017 στην αίθουσα του περιφερικού συμβουλίου, να καθησυχάσει τους «ιθαγενείς», από την συμφωνημένη  πώληση της ΔΕΗ. Θα τον αφήσουμε μόνο του στα χέρια των κάθε λογής «αιρετών» και εκπροσώπων η θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία; 

Καλούμε και συμμετέχουμε με άλλους φορείς την Παρασκευή 31-3-2017 6μμ έξω από το κτήριο της Περιφέρειας στην ΖΕΠ σε συγκέντρωση διαμαρτυρία.

Την τελευταία  τετραετία η ΔΕΗ  προικοδότησε με 5 δις ευρώ τους ιδιώτες παραγωγούς,  αγοράζοντας πανάκριβο ρεύμα από τον (Λάτση και τον Μυτιληναίο κ.λπ.)  και πουλώντας ρεύμα σε αυτούς κάτω του κόστους, με τα τέλη στις εταιρείες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας .

Να λοιπόν που πάνε τα λεφτά από τα υπέρογκα τιμολόγια και ποιο είναι το αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παράδοση της ΔΕΗ στα αρπακτικά και στους «εθνικούς» επενδυτές, ντόπιους και ξένους, θα έχει ως συνέπεια νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια (που έχουν αυξηθεί 120% τα τελευταία χρόνια), τεράστια προβλήματα στους αγρότες από την πώληση των φραγμάτων και την χρήση του νερού που σήμερα χρησιμοποιείται για άρδευση και αντιπλημμυρική προστασία στον ιδιώτη, στα ανταποδοτικά τέλη των δήμων, στα νησιά και στις περιοχές που το κόστος είναι ψηλότερο κλπ. Η κυβέρνηση παραδίδει τις πηγές της ζωής στους κερδοσκόπους και τους εκμεταλλευτές και αυτό δεν πρέπει να περάσει.

100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ, ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ενέργεια αποτελεί κορυφαίο κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Θέλουμε ενέργεια φτηνή, που να έχουν όλοι πρόσβαση.  Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Για παραγωγή με οικολογικά κριτήρια, όχι καταστροφική για το περιβάλλον. Που να εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτάρκεια και την ασφάλεια στον εφοδιασμό της χώρας.

Για αυτό χρειάζεται:

α) Πλήρης επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ χωρίς  αποζημίωση,  και συνολικά του τομέα παραγωγής ενέργειας, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.  Έξω οι ιδιώτες παραγωγοί που φέσωσαν τους καταναλωτές και την ΔΕΗ και λειτουργούν με κριτήριο τα κέρδη, και λειτουργία της για τον λαό, για τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους καταναλωτές, όχι για τους ιδιώτες παραγωγούς. Πέρασμα της 5ης Μονάδας στην ΔΕΗ.

β) Πάλη ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που επιβάλλει η ΕΕ που αποτελεί το πλαίσιο επιβολή όλων αυτών των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Καμιά εφαρμογή των οδηγιών που επιβάλλουν την απελευθέρωση (ενδεικτικά, 92/1996, 54/2003, 72/2009), στα πλαίσια του συνολικού αγώνα για απειθαρχία, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.

γ) Καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών και περιουσίας.  Κατάργηση του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ –ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ και όλων των μνημονιακών νόμων και δεσμεύσεων.

δ) Σήμερα  είναι επιτακτική και ζωτική ανάγκη να ξεκινήσει ένας αγώνας των εργαζομένων  και του λαού για μια πραγματικά 100% δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, ενιαία, καθετοποιημένη υπό εργατικό και Κοινωνικό έλεγχο. Να εθνικοποιηθεί άμεσα εξ ολοκλήρου ο Ηλεκτρενεργειακός τομέας. Κανένας ιδιώτης στην Ηλεκτρική Ενέργεια. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-μηχανικούς –τεχνικούς εργαζόμενους,  με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές σχέσεις. Άμεσες προσλήψεις στη  ΔΕΗ  ΤΩΡΑ τεχνικων –μηχανικων εργαζομένων έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί η χρόνια απαξίωση της εταιρίας οι καταστροφές σε υλικό – εξοπλισμό και πεδία, καθώς και το δουλεμπόριο εργαζομένων και τεχνικών –μηχανικών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.

 

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου