pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

«Κοινό μέτωπο» κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τα συνδικάτα της ΔΕΗ (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη και τους εκπροσώπους

των συνδικαλιστών, με αντικείμενο την επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη για το περιφερειακό συμβούλιο με θέμα τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Με τη φράση «εμείς στα συμφέροντα δεν θα στρώσουμε χαλί» απάντησε ο Θ. Καρυπίδης, αναφορικά με τα περί παραίτησής του σε περίπτωση πώλησης της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης δήλωσε «κι επειδή δε θέλω να κουράζονται συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι με τα περί παραιτήσεων, η παραίτηση μου ισχύει αν μια μετοχή ή ένα εργοστάσιο πουληθεί. Μέχρι τότε θα παραμείνω στις επάλξεις με τους εργαζόμενους και το λαό. Εμείς στα συμφέροντα δεν θα στρώσουμε χαλί».

Σε ότι αφορά στο ποιος είχε την πρωτοβουλία έλευσης του Γ. Σταθάκη στην Κοζάνη, ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι «η  πρωτοβουλία ήταν δικιά μου και δεν υφίσταται θέμα «μασάζ». Πήγαμε να δούμε τον υπουργό για να έχουμε ενημέρωση από πρώτο χέρι. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και η εντολή που έχουμε πάρει από τους Δυτικομακεδόνες είναι ξεκάθαρη. Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε. Θα δώσουμε τον αγώνα μας με προτάσεις, στρατηγική και ενότητα, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που πάει να δημιουργηθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης δήλωσε ότι «υπάρχει ταύτιση απόψεων που συνοψίζεται στην πλήρη διαφωνία για την πώληση εργοστασίων λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τους δανειστές. Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι υπάρξει αντίσταση, έτσι ώστε και η ίδια να αντισταθεί και να μην υποχωρήσει στις επιταγές των δανειστών.

Σε ότι αφορά στις αντιδράσεις σε σχέση με την επίσκεψη ο Γ. Αδαμίδης τόνισε ότι «θα είναι μια υποδοχή που αρμόζει σε έναν κυβερνητικό υπουργό. Ο υπουργός θα δει τις αντιδράσεις συνδικαλιστών και κοινωνίας. Δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα, μακριά από εμάς τέτοιες προβοκάτσιες». Ερωτηθείς τέλος για τη θέση του περιφερειάρχη, επισήμανε ότι «ο Περιφερειάρχης  έχει σθεναρή θέση, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος προς της πώληση».

 Σωκράτης Μουτίδηςwww.kozani.tv

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…