stimolo BANNER 1

Ανακοίνωση της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην ενέργεια

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ενέργεια στην υπηρεσία του λαού και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι

, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες των λαϊκών οικογενειών

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σας απευθύνει κάλεσμα για οργάνωση της πάλης με στόχο την ολόπλευρη κάλυψη της ανάγκης του λαού για πρόσβαση σε επαρκή και φθηνή ενέργεια, τη μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, την προστασία της δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι τελευταίες εξελίξεις, σε σχέση με την δρομολόγηση πώλησης μονάδων της ΔΕΗ (λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών), αναδεικνύουν τη σημασία της θέσης του ΚΚΕ πως όσο κουμάντο στην οργάνωση της παραγωγής θα κάνουν τα μονοπώλια, το κράτος τους, οι ενώσεις τους και οι κυβερνήσεις τους, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα γίνεται με γνώμονα την μεγιστοποίηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και όχι την εξασφάλιση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Τόσο οι δημοπρασίες πώλησης φθηνού ρεύματος σε μονοπωλιακούς ομίλους (τύπου ΝΟΜΕ), όσο και η πώληση μονάδων της ΔΕΗ ή η επιλογή «στρατηγικού επενδυτή» είναι κρίκοι στην αλυσίδα της «απελευθέρωσης»/ιδιωτικοποίησης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχο έχει την υπεράσπιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Εφαρμόστηκε σταδιακά, με την υπογραφή συνθηκών της ΕΕ και εξειδικεύτηκε στην πορεία, με οδηγίες και νόμους, μετατρέποντας την ενέργεια σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Δεν είναι αποτέλεσμα του «μνημονίου». Από την αρχή της δημιουργίας της η ΔΕΗ εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό που επέβαλε την «απελευθέρωση» ήταν η ανάγκη κερδοφόρας διεξόδου υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων των μονοπωλιακών ομίλων.

Η στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έχει κοστίσει ήδη ακριβά στη ζωή των εργαζομένων της ΔΕΗ και του λαού γενικότερα. Έγιναν μεγάλες μειώσεις μισθών, χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, επεκτάθηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποιήθηκε η εργασία, επιδεινώθηκαν οι όροι υγιεινής κι ασφάλειας κλπ. Παράλληλα, χτυπήθηκαν οι όροι επιβίωσης συνολικά του λαού με αύξηση της ανεργίας, με αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας οξύνθηκε η ανεξέλεγκτη καταστροφή του περιβάλλοντος, καθυστερούν οι μετεγκαταστάσεις, δημιουργούνται προβλήματα με την τηλεθέρμανση κ.ά. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που θυσιάζει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για να εξασφαλίσει κέρδη για μια χούφτα παράσιτα, τους καπιταλιστές.

Αυτήν τη στρατηγική ασπάζονται και υπηρετούν όλα τα κόμματα που κινούνται εντός των τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της λογικής της διαχείρισης, εντός των δεσμών της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσης, της ΕΕ. Οι διαφορές τους έχουν να κάνουν με τον τρόπο και τις μορφές με τις οποίες θα προχωράει η «απελευθέρωση», καθώς το ποιες θα επιλεγούν σχετίζεται με το ποιοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα βγουν κερδισμένοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο οξυμένων ανταγωνισμών για το ποιοι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα προχωρήσουν και ποιοι όχι. Ανταγωνισμοί οι οποίοι φτάνουν μέχρι και την εκδήλωση πολεμικών συγκρούσεων, όπως δείχνουν τα παραδείγματα της Ουκρανίας, του Ιράκ, της Συρίας και αλλού, βάζοντας φωτιά σε όλη την περιοχή και θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των λαών της περιοχής. Τελευταία παραδείγματα οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Συγκρούονται για τον έλεγχο κοιτασμάτων και ενεργειακών διαδρόμων. Για την εμπλοκή της χώρας βαθύτερα στο κουβάρι των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών είναι υπεύθυνη η ελληνική αστική τάξη και τα κόμματα που την υπηρετούν, καθώς όλοι έχουν κάνει σημαία τους την «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της Ελλάδας στην περιοχή και την μετατροπή της σε «ενεργειακό κόμβο», διεκδικώντας κομμάτι από την μοιρασιά της πίτας των ματωμένων κερδών.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλιότερα, εφάρμοσαν πιστά και εφαρμόζουν της πολιτική της «απελευθέρωσης». Προώθησαν και προωθούν το σύνολο της νομοθεσίας για το χτύπημα των μισθών για να δημιουργήσουν ευνοϊκό περιβάλλον για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πολύτιμο σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ, όπως φάνηκε και από την δημοσιοποίηση των θέσεων της ΝΔ που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με αυτά που προωθεί η συγκυβέρνηση.

Τα στελέχη των παραπάνω κομμάτων, αλλά και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) που εμφανίζονται δήθεν πως διαφοροποιούνται, δεν αμφισβητούν το αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ για την «απελευθέρωση» και την ανταγωνιστικότητα. Λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, μιλώντας για «διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ», ενώ αποδέχονται τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο. Άλλωστε η σημερινή δημόσια ΔΕΗ είναι που λειτουργεί σαν ανώνυμη εταιρία, που αφήνει τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για να διασφαλίζει τα δικά της κέρδη και αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι τοπικές διοικήσεις διαχρονικά συνέβαλαν στην προώθηση αυτής της πολιτικής, το ίδιο κάνουν και σήμερα προτείνοντας άλλους τρόπους ιδιωτικοποίησης, όπως διαχείριση των ορυχείων από τους δήμους. Συνέβαλαν στην προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μιας κι από την τοπική διοίκηση ξεκίνησε το ξήλωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Στο πλευρό τους είχαν τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές, παλιούς και νέους, που αποδέχτηκαν και έμπρακτα αυτή την πολιτική, υπογράφοντας τα πάντα (μετοχοποίηση, διάλυση ασφαλιστικού, τριχοτόμηση) και πρότειναν άλλες μορφές «απελευθέρωσης». Οι όποιες «φωνές» υψώνονται είναι για το θεαθήναι.

Πρόβαλαν όλοι τους ως επιχείρημα ότι η «απελευθέρωση» και ο ανταγωνισμός θα είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αντί γι’ αυτό, η τιμή της εκτινάχθηκε με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το ποσοστό της ενεργειακής φτώχειας να φτάνει στο 30%, ενώ χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται να συγκεντρώσουν τα πυρά τους ενάντια στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου για την ηλεκτρική ενέργεια. Να παλέψουν για την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ενέργεια, είτε αυτή ασκείται από τα μονοπώλια, είτε από το κράτος τους. Έχει συσσωρευτεί πολύχρονη πείρα από τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο της ενέργειας, στο χώρο της ΔΕΗ. Αυτή η πείρα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να δυναμώσει ο προσανατολισμός του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και το κράτος τους.

Τόσο οι εξελίξεις που προηγήθηκαν, όσο και η κλιμακούμενη επίθεση στον τομέα της ενέργειας, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Χωρίς γραμμή ρήξης με την πολιτική της «απελευθέρωσης», τη στρατηγική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης, κανένας αποσπασματικός αγώνας δεν μπορεί να διασφαλίσει συνέχεια και νικηφόρα προοπτική για το λαό. Η γραμμή του μικρότερου κακού και οι άσφαιροι αγώνες ενάντια σε συγκεκριμένα μέτρα οδήγησαν το εργατικό κίνημα από ήττα σε ήττα.

Οι εργαζόμενοι να μην σηκώσουν τη σημαία της «στήριξης της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης», όπως τους καλούν τα κυβερνητικά στελέχη, οι τοπικές διοικήσεις και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού, αλλά γίνεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ απευθύνεται με ξεκάθαρο λόγο στους εργαζόμενους και προτείνει το δρόμο της εργατικής – λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Σε αυτό το πλαίσιο η παραγωγή, οι εγχώριες πηγές, η μεταφορά και η διανομή του τομέα της ενέργειας θα αποτελούν λαϊκή περιουσία. Τα ενεργειακά έργα θα σχεδιάζονται πανεθνικά, κεντρικά, επιστημονικά και θα υλοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή και εργατικό έλεγχο προς όφελος του λαού.

Έτσι, στην ενέργεια, όπως και σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Θα μπορεί να επεξεργάζεται την ενεργειακή πολιτική με άξονες: την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας (λιγνίτη, υδροηλεκτρική, αιολική, ηλιακή, πετρέλαιο και φυσικό αέριο κλπ.), τη συστηματική έρευνα και εξεύρεση νέων πηγών (πιθανά κοιτάσματα σε Ιόνιο – Αιγαίο κλπ.) και αξιοποίηση των τεχνολογιών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, την επιδίωξη διακρατικής αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Πρέπει άμεσα να γίνει υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, να προχωρήσει η ενότητα της εργατικής τάξης και η συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που θα βάλει στην ημερήσια διάταξη την διέξοδο αυτή. Για να ανοίξει αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική αγωνιζόμαστε ενάντια στην «απελευθέρωση»/ιδιωτικοποίηση του τομέα ενέργειας και ταυτόχρονα διεκδικούμε:

  • Ενέργεια – κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα.
  • Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες.
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ με πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις (οκταμηνίτες, εργολαβικοί). Να δοθεί τέρμα στην απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.
  • Μετεγκατάσταση των πληττόμενων οικισμών, πριν αποδιοργανωθούν, και αποκατάσταση των κατοίκων τους σε σύγχρονους οικισμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
  • Μέτρα προστασίας και πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ.
  • Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, λιγνιτικών αποθεμάτων και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους.

Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες)
Οι ανεμογεννήτριες της περιοχής της Εορδαίας στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας (video)
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ναι σε όλα από την παράταξη του Θεόδωρου Καρυπίδη στη «λίστα Κασαπίδη» για τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για το 2022! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Στις 9 Δεκεμβρίου Λευκή Νύχτα και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Αγέρη
«OUT OF LINES» by top-sport.gr | Η συνέντευξη του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Παντελή Καπετάνου στους Χρήστο Τσαρτσιανίδη και Γιάννη Τοπαλίδη (video)
Ο Παντελής Καπετάνος έρχεται στο «OUT OF LINES» by top-sport.gr και μιλάει στους Χ. Τσαρτσιανίδη & Γ. Τοπαλίδη - Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 21:00! (Trailer)
Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πτολεμαΐδας, γνωστό και ως&n…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα