stimolo BANNER 1

Κάποιες αλήθειες για την ΔΕΗ που δεν τολμάει κανείς να αναφέρει, με αφορμή το ξεπούλημα της !

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γράφουν ο Ηλίας Τεντσογλίδης, ο Αλέξανδρος Κοκκινίδης και ο Αγγελής Τριανταφυλλίδης

Με αφορμή το ξεπούλημα της ΔΕΗ τίθενται κάποια σοβαρά ζητήματα

και εύλογες απορίες που από την μία σίγουρα δεν θα είναι αρεστά γιατί ως γνωστόν η αλήθεια πονάει, αλλά από την άλλη αξίζει να αναφερθούν, όχι γιατί το θέμα είναι στην επικαιρότητα, αλλά γιατί έχουν τεράστια σημασία για όσους πραγματικά γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα πληττόμενα χωριά και τους κατοίκους κάτω από τις καμινάδες και τα φουγάρα της ΔΕΗ και δίπλα από τα Ορυχεία Εξόρυξης.

Εάν τελικά δεν προχωρήσει η πώληση της ΔΕΗ τότε όλα είναι καλά ;

Τα χωριά και οι κάτοικοι που γειτνιάζουν και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα Φουγάρα, τους Ταινιόδρομους, την Τέφρα, τα Ορυχεία Εξόρυξης, τα Βουνά Απόθεσης και αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες προβλήματα όπως της αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης των γεωργικών τους εδαφών, της Καταστροφής του Υδροφόρου Ορίζοντα, το θανατηφόρο Εξασθενές Χρώμιο στα νερά, την ηχορύπανση, την υποτίμηση της αξίας των περιουσιών και προϊόντων τους, τις επιπτώσεις στην Υγεία (Καρκίνοι, Καρδιοπάθειες, Δερματοπάθειες, Εγκεφαλικά, Αναπνευστικά και ψυχολογικά προβλήματα), την ανεργία, της Μετεγκαταστάσεις που  δεν γίνονται (Ακρινή, Άγιοι Ανάργυροι, Ποντοκώμη…), τις Μετεγκαταστάσεις που έγιναν με προβλήματα που ακόμα και τώρα δεν έχουν λυθεί όλα (Κλείτος….), τα χωριά που εξαφανίστηκαν από το χάρτη και δεν υφίσταντο πλέον (Μαυροπηγή, Κόμανος….), ιστορικές κοινωνίες ολόκληρες που σκόρπισαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα χάνοντας την κοινωνική συνοχή τους και αλλοιώνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις σύνδεση τους.

Είναι όλα καλά όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν όλα αυτά μέχρι τώρα ;

Οι πραγματικοί πληττόμενοι τι θα γίνουν ;

Θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και υποβάθμιση όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια ;;;

Αυτό είναι που θέλουμε να διατηρήσουμε ;

Και φυσικά ευθύνες δεν έχει μόνο η ΔΕΗ, αλλά και το ίδιο το Κράτος με την πολιτεία να εθελοτυφλεί και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις (Α΄ και Β’ βαθμού) να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος αυτών των χωριών και  στις πλάτες όλων των κατοίκων της περιοχής.

Εάν παραμείνει η ΔΕΗ με το σημερινό καθεστώς τι διασφαλίζεται μέχρι τώρα και τι έχουμε ;

  1. Έχουμε μια ΔΕΗ που λειτουργεί ανεξέλεγκτα χωρίς να υπολογίζει και να σέβεται ανθρώπινες ζωές και την περιοχή που την επιβαρύνει και την «καταβροχθίζει».
  2. Έχουμε τον Τοπικό Πόρο που τον κάνουμε αμφιβόλου εγγυήσεως «Σούπερ Μάρκετ» και σουβλάκια για τα πανηγύρια, αντί να πηγαίνει σε μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και ανταποδοτικά σε αποκατάσταση των πληττόμενων περιοχών και στην ανάπτυξη τους, επουλώνοντας τις πληγές που δημιουργούνται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.
  3. Έχουμε την Τηλεθέρμανση για λίγους από την μία και στο έλεος του χειμώνα ολόκληρα χωριά σε απόσταση αναπνοής από τους ΑΗΣ, με τις καμινάδες από τις σόμπες τους να καπνίζουν και να πολλαπλασιάζονται.
  4. Έχουμε εργαζόμενους με πλαφοναρισμένους μισθούς από την μία και από την άλλη Εργολαβικούς εργαζόμενους των 360 ευρώ και έχουμε έκτακτο προσωπικό κάτω των 25 ετών των 550 ευρώ και άνω των 25 ετών των 650 ευρώ και όλοι αυτοί στην ίδια επιχείρηση και στις ίδιες συνθήκες εργασίας.
  5. Έχουμε τους απλούς εργαζόμενους της ΔΕΗ που δίνουν το αίμα τους για την Επιχείρηση και στις πλάτες των οποίων πατάνε οι φωνακλάδες εκπρόσωποι τους.
  6. Έχουμε ανέργους χωρίς ελπίδα (ή με την μοναδική ελπίδα του ξεροκόμματου της ΔΕΗ) και εργαζόμενους με μισθούς εξαθλίωσης, σε συνθήκες απάνθρωπες χωρίς τις περισσότερες φορές να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
  7. Έχουμε φωνακλάδες Συνδικαλιστές που συνδιοικούν.
  8. Έχουμε Στελέχη της ΔΕΗ που ζουν στον γυάλινο κόσμο που έχουν τοποθετηθεί ή έχουν φτιάξει κατατρώγοντας τις σάρκες της επιχείρησης και απομυζώντας την, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το μέλλον της, πόσο μάλλον για το μέλλον της περιοχής, για τους κατοίκους και τα παιδιά τους.

Το να διατηρηθεί το 51% της ΔΕΗ στο Κράτος και το υπόλοιπο 49% στους ιδιώτες είναι αυτό που θέλουμε και μας συμφέρει ;

Γιατί μην ξεχνάμε ότι με την χρηματιστηριακή ΔΕΗ (51%-41%) ήταν η πρώτη διάσπαση της για να φτάσουμε στην πολυδιάσπαση της και στο ξεπούλημα της σήμερα.

Εμείς προτείνουμε 100% ΔΕΗ Δημόσια για να παρέχει σε όλους φθηνό ρεύμα και η χώρα μας να είναι Ενεργειακά Κυρίαρχη.

Πουληθούν ή δεν πουληθούν Σταθμοί Παραγωγής, Ορυχεία, οι πληττόμενες περιοχές θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ανεξάρτητα του τι θα γίνει, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αυτοί που ζούμε κάτω από τα φουγάρα της ΔΕΗ ή του οποιουδήποτε αγοραστή σε προκειμένη πώληση της.

Για εμάς υπάρχει πρόβλημα, όπως υπήρξε και θα υπάρχει.

Ήμασταν πληττόμενοι και θα είμαστε.

Για εμάς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την ΔΕΗ θα γίνει κανένα Συμβούλιο ή το μόνο που νοιάζει είναι η πώληση της ΔΕΗ και να παραμείνει το υπάρχον καθεστώς ;

Εάν δεν αλλάξει το υπάρχον καθεστώς όλα είναι καλά δηλαδή ;;;

Εμάς μας έχει επιβληθεί η ΔΕΗ στην ζωή μας, γεννηθήκαμε, ζούμε και θα πεθάνουμε με την ΔΕΗ.

Όλοι όσοι κόπτονται για τη  μη πώληση της ΔΕΗ, Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές, Υπουργοί, Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, είναι επιλογή τους να έχουν σχέση με την ΔΕΗ, όποια μορφή και αν είναι αυτή.

Εμάς μας έχει επιβληθεί αναγκαστικά, ενώ αυτούς τους έχει δοθεί το δικαίωμα να το επιλέξουν.

Εμείς την φορτωθήκαμε, εσείς την επιλέξατε.

Η ΔΕΗ για εμάς είναι η καθημερινότητα μας, αναπόσπαστο κομμάτι από την ζωή μας και όμως δεν έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε αξιοπρεπείς συνθήκες, αφού η αδιαφορία και η απαξίωση όλων προς εμάς μας έχει φτάσει στα όρια της ανοχής και της επιβίωσης, έτσι ακριβώς όπως έχουν καταντήσει και την ίδια την ΔΕΗ.

Όταν γίνεται συζήτηση για ΔΕΗ και Τοπικές Κοινωνίες είναι αυτονόητο ότι αυτές οι Τοπικές Κοινωνίες είναι τα πληττόμενα χωριά που τους επιβλήθηκε η ΔΕΗ με τους κατοίκους τους να ζουν κάτω από τα φουγάρα και δίπλα από τα Ορυχεία.

Είναι οι οικισμοί και τα χωριά που τους απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά οι εκτάσεις τους και αντιμετωπίζουν τις άμεσες συνέπειες των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.

Τοπικές Κοινωνίες της ΔΕΗ δεν είναι οι πόλεις που καλώς έχουν το αγαθό της τηλεθέρμανσης από την ΔΕΗ.

Όλα τα προβλήματα αυτά που απασχολούν τους πληττόμενους οικισμούς δεν έχουν να κάνουν με την τρόικα, τους θεσμούς, τα μνημόνια, τις υποχρεώσεις, τις δεσμεύσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι θέματα που μπορούν να λυθούν εσωτερικά χωρίς μεγάλη προσπάθεια αν πραγματικά ενδιαφερθούν να ασχοληθούν οι αρμόδιοι.

Αν δεν μπορούμε να λύσουμε τα μικρά προβλήματα πως θα καταφέρουμε να λύσουμε τα μεγάλα.

Ήρθε ο Υπουργός Ενέργειας να μας μιλήσει για την πώληση της ΔΕΗ και όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο ούτε ψέμα αυτό, γιατί φρόντισε και αυτός και η Κυβέρνηση του μαζί με τους ομότιτλους τους συνεργάτες τα ψέματα τους να τα βροντοφωνάζουν και να τα διαδίδουν προεκλογικά και προδημοψηφισμικά, τώρα ήρθε να μας πει ότι τελείωσαν τα ψέματα και μαζί με αυτά ότι τελειώσαμε και εμείς ως περιοχή.

Κατά την επίσκεψη του ενώ τοποθετήθηκαν τόσοι και τόσοι, πρώην και νυν όπου και με τις δικές τους ευθύνες φθάσαμε στο σημερινό ξεπούλημα της ΔΕΗ, δεν είδαμε ούτε ακούσαμε κανένα Στέλεχος της τόσο πολυσυζητημένης αυτής Επιχείρησης, να τοποθετείται, ή έστω να θέλει να πει την άποψη του.

Γιατί για άλλα και άλλα, όπως π.χ. για το Εξασθενές Χρώμιο στον Ελλήσποντο, πολλά Διευθυντικά και μεγάλα Στελέχη των Αθηναϊκών γραφείων της Χαλκοκονδύλη, αλλά και κάποιων τοπικών παραγόντων της επιχείρησης, μόνο τα χωριά δεν εξαφάνισαν για να πουν ότι δεν φταίει η τέφρα της ΔΕΗ για το πρόβλημα αυτό και ας αποδεικνύεται από την Μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν μπορούσαν να μας εξαφανίσουν βέβαια θα το είχαν κάνει όπως έκαναν και με άλλα χωριά (Κόμανο, Μαυροπηγή…), αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό και ας έχουν γίνει επαγγελματίες στο είδος τους, στο να αποποιούνται τις ευθύνες τους και να κάνουν τον καμπόσο χρησιμοποιώντας την διορισμένη θέση τους και λειτουργώντας αυταρχικά, αλαζονικά και εκδικητικά ,αδιαφορώντας για τις ζωές μας και στέλνοντας μας στα δικαστήρια.

Τα Συνδικάτα και οι Φορείς καλούν όλους μας να συμπαρασταθούμε, να συμμετέχουμε και να αγωνιστούμε για να αποτραπεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Ονομάζουν έγκλημα το ξεπούλημα της και συμφωνούμε.

Έγκλημα όμως είναι και η αδιαφορία και η απαξίωση προς τα πληττόμενα χωριά.

Θέλετε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μην πουληθεί η ΔΕΗ και συμφωνούμε να μην πουληθεί, αλλά τι νόημα έχει αν πουληθεί ή δεν πουληθεί και συνεχίζει  το καθεστώς που περιγράψαμε παραπάνω ;

Υ.γ. : Εάν τελικά πουληθεί η ΔΕΗ, είτε από αυτήν την κυβέρνηση είτε από την επόμενη, γιατί όπως φαίνεται το έχουν δρομολογήσει πολλά χρόνια πριν δυστυχώς, ενημερώνουμε τον όποιο υποψήφιο αγοραστή – γαμπρό, ότι μαζί με την νύφη – ΔΕΗ θα πάρει και την προίκα – υποχρεώσεις της απέναντι στους κατοίκους όλων των χωριών και τις Τοπικές Κοινωνίες, που θυσίασαν ολόκληρες γενιές και ζωές στην κυριολεξία, για να μπορεί η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και η ΔΕΗ να αποτελεί φιλέτο για τα δόντια των γνωστών καιροσκόπων και κερδοσκόπων καρχαριών.

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος δεν είναι άλλος από τα χωριά που φιλοξενούν δεκαετίες τώρα την ΔΕΗ και όλους αυτούς που την λυμαίνονται χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό – αντίτιμο που τους οφείλουν.

Όσο οι Αρμόδιοι Φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολιτεία, Διοίκηση ΔΕΗ ΑΕ αδιαφορούν και δεν αναλαμβάνουν ούτε τις ευθύνες τους ούτε τις πρωτοβουλίες για να λύσουν τα προβλήματα, για άλλο τόσο εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε και όλα τα προηγούμενα χρόνια για μια αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας με οποιοδήποτε καθεστώς και με οποιοδήποτε κόστος.

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να το κάνουμε αυτό !

Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης

Τετάρτη 05-04-2017

Ηλίας Ιωαν. Τεντσογλίδης

Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

Αγγελής Αναστ. Τριανταφυλλίδης

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες)
Οι ανεμογεννήτριες της περιοχής της Εορδαίας στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας (video)
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ναι σε όλα από την παράταξη του Θεόδωρου Καρυπίδη στη «λίστα Κασαπίδη» για τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για το 2022! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr | Η συνέντευξη του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Παντελή Καπετάνου στους Χρήστο Τσαρτσιανίδη και Γιάννη Τοπαλίδη (video)
Στις 9 Δεκεμβρίου Λευκή Νύχτα και άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Αγέρη
Ο Παντελής Καπετάνος έρχεται στο «OUT OF LINES» by top-sport.gr και μιλάει στους Χ. Τσαρτσιανίδη & Γ. Τοπαλίδη - Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 21:00! (Trailer)
Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Όμιλος Αντισφαίρησης Πτολεμαΐδας: Τένις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο


Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πτολεμαΐδας, γνωστό και ως&n…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα