pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κοινή ανακοίνωση Σωματείων ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΣΕΥΠΕ)

Κοινή ανακοίνωση- κάλεσμα, Καμία ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΙΣ 8:00μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ και στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 5:30μμ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει και προχωράει στη νέα μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με την πώληση λιγνιτικών και πιθανά υδροηλεκτρικών μονάδων, προσθέτοντας ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που προωθείται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ. Σ’ αυτή την εξέλιξη συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ

Τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενεργείας όλοι εμείς οι εργαζόμενοι τα ζούμε καθημερινά στο πετσί μας. Υπερφουσκομένα τιμολόγια της ΔΕΗ, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε άνεργους, απλήρωτους συναδέλφους που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ την ώρα που μέσα από δημοπρασίες τα μονοπώλια παίρνουν τζάμπα ρεύμα από την ΔΕΗ (ΝΟΜΕ). Ακόμα μεγαλύτερες είναι συνέπιες προς τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ εργολαβικούς, οκταμηνίτες, μόνιμους καθώς η επέλαση και ισοπέδωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων χτύπησε τους πάντες ανεξάρτητου εργασιακών σχέσεων προς όφελος βέβαια των κερδών της επιχείρησης.

Η κατάσταση αυτή με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της επιδιώξεις για πώληση μονάδων- ορυχείων κλπ δεν διαμορφώθηκε σήμερα. Βασίζετε σε κατευθύνσεις της ΕΕ που υπηρετούν τόσο σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και παλιότερα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης διαμορφώθηκε μέσα και από την μετοχοποίηση της ΔΕΗ όσο και με την τριχοτόμηση της (Μητρική- ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ). Σε αυτά συντάχτηκαν και συντάσσονται σήμερα τόσο τοπικοί παράγοντες σε Περιφέρεια και Δήμο που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ όσο και οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η λογική του «όλοι μαζί» είναι αποπροσανατολιστική και επιζήμια γιατί καλλιεργείτε από αυτούς που επιβάλλουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας της ΔΕΗ και της κατακρεούργησης των εργατικών δικαιωμάτων …κέρδη και εργατικά δικαιώματα -λαϊκές ανάγκες όμως πότε δεν συμβάδιζαν και δεν ταυτίζονταν.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες δεν έχουν κανένα όφελος από την επιλογή του ενός ή του άλλου τρόπου ιδιωτικοποίησης. Αντίθετα. Έχουν συμφέρον να παλέψουν, να βάλουν εμπόδια σε κάθε μορφή προώθησης της πολιτικής της "απελευθέρωσης". Έχουν κάθε συμφέρον από την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ενέργεια, είτε αυτή ασκείται από τα μεγάλα μονοπώλια, είτε από το κράτος τους, όπως συμβαίνει με τη σημερινή ΔΕΗ που αφήνει τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για να διασφαλίζει τα δικά της κέρδη και αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών, σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Να διεκδικήσουν Ενέργεια-κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα Ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πώληση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η στήριξη στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, το ΣΕΕΕΝ, που αποτελεί την μόνη γνήσια ταξική φωνή μέσα στη ΔΕΗ που αντιπαλεύει αυτούς τους σχεδιασμούς σε βάρος των εργαζομένων. 

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σούλης Αϊβαζίδης από το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Φιλώτα: Δεν βάζουμε κάτω το κεφάλι, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας !
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Πιτένη «Γιαλάν Ντουνιάς» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας
Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία από Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Γιώργος Αδαμίδης: Λένε

Γιώργος Αδαμίδης: Λένε "Προσιτή τιμή" το ακριβότερο κατά 55% ρεύμα


Ο Πρόεδρος στην Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟ…

Οργάνωση...

Οργάνωση...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)

Στα ύψη ξανά η βενζίνη - Αγγίζει και ξεπερνάει τα 2 € το λίτρο (video)


Την ανιούσα έχει πάρει εδώ και μερικές ημέρες και πάλι …