KALOMENIDIS BANNER

banner 1

ΔΕΗ… σχωρέσ’ την !!! (γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η περιοχή αυτή τροφοδοτεί για πάνω από μισό αιώνα από τα έγκατά της και την γενναιοδωρία της εύφορης γης της, με ρεύμα και ενέργεια όλη την χώρα

και οι κάτοικοι των χωριών γύρω από αυτήν αιμοδοτούν κυριολεκτικά για αυτό όλα αυτά τα χρόνια με τις ίδιες τους τις ζωές, τρώγοντας τα σπλάχνα τους και τα σωθικά τους, μαυρίζοντας τους από το άδικο και όχι μόνο από το κάρβουνο τις ψυχές τους, με την τέφρα να δηλητηριάζει θανάσιμα τα κορμιά τους  και αφήνοντας τις σάρκες και τα σώματα τους να αντικαταστήσουν τον ορυκτό αυτό πλούτο που εξορύσσεται και ονομάζεται λιγνίτης.

Η ΔΕΗ είναι πλέον σε στάδιο νεκρώσιμης ακολουθίας και συγκεκριμένα στο σημείο του "δεύτε τελευταίον ασπασμό" (Στάσις Γ΄) και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και το χειρότερο είναι ότι δεν πήγε υπέρ πίστεως και πατρίδος αλλά πήγε μόνο υπέρ γνωστών ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων και καιροσκόπων για προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα .

Ήδη ο πρόεδρος της το καλοκαίρι του 2016 στα τέλη Ιουνίου, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους (του) της επιχείρησης με επιστολή που έμοιαζε περισσότερο με επικήδειο λόγο και για να προετοιμάσει την πορεία προς την ταφή της, παρά με επιστολή ενός προέδρου μιας επιχείρησης που θέλει να επικοινωνήσει με τους εργαζομένους του.

Το ίδιο βέβαια έκαναν νωρίτερα στους χώρους εργασίας και οι ίδιοι οι μεγαλοεκπρόσωποι των εργαζομένων μαζί με τους υφιστάμενους τους συνδικαλιστές, μονιασμένοι πια επειδή έτσι απαιτούν οι εποχές και τα συμφέροντα τους, για να κρατήσουν και να μαζέψουν όσους περισσότερους στο «μαντρί», άλλους είτε από απόγνωση, άλλους είτε από φόβο, άλλους είτε εκβιαστικά, άλλους είτε από το η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις καρέκλες τους, αφού φρόντισαν να δικαιούνται και δεύτερη θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Από τότε ξεκίνησε η απειλή της επικείμενης μη καταβολής μισθών από την ΔΕΗ προς τους εργαζόμενους της και ήταν οι ίδιοι αυτοί συνδικαλιστές που το φώναζαν και το διέδιδαν με σθένος και πένθος ταυτόχρονα για να δείξουν το πόσο νοιάζονται, χρησιμοποιώντας το ακόμα και για να «εκβιάσουν» την ψήφο των εργαζομένων ότι με αυτούς συνεχιστές στο τιμόνι κάτι μπορεί να γίνει.

Για να συνεχίσουν την «τρομοκρατία» τους και το έργο τους μετέπειτα σε συνεντεύξεις σε κανάλια και διαδίκτυο, εκ του «άμβωνα» πλέον μετά και την (επαν)εκλογή τους !!!

Και φτάσαμε στον Απρίλιο του 2017 και την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας μια ημέρα πριν την πρωταπριλιά, ο οποίος όπως προέκυψε ήρθε να βάλει την ταφόπλακα στην ΔΕΗ και να ρίξει ως νεκρώσιμο στεφάνι πάνω στον τάφο της την περιοχή μας.

Έτσι που την κατάντησαν και την οδήγησαν την ΔΕΗ, και φταίνε για αυτό οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων όλα τα χρόνια που πέρασαν μέχρι σήμερα με τις αλαζονικές συμπεριφορές τους, όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα με τις πολιτικές τους, τα ίδια τα Διευθυντικά Στελέχη της Επιχείρησης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και κεντρικό απαξιώνοντας με την αδιαφορία τους και ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών με τις συμπεριφορές τους και τις επιλογές τους.

Και φυσικά φταίχτες είμαστε και εμείς γιατί και εμείς είμαστε μέσα σε αυτούς και οι δικές μας επιλογές δεν ήταν διαφορετικές από αυτών.

Μένει να δούμε αν ο Αλέξης δεν κάνει άλλη μία περιστροφή -  τούμπα, γιατί ο Κυριάκος θα κάνει αυτό που έχει πάρει εντολή από τους εξωτερικούς κυβερνήτες της χώρας μας για να κάνει,.

Μένει να δούμε και τους Άρχοντες του Τόπου μας, τους Συνδικαλιστές, τους Εργαζόμενους, τους Πολίτες και την Κοινωνία τι πραγματικά θέλουν.

Σήμερα το βράδυ στις 18:00 στην Πτολεμαΐδα έχει συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και οφείλουμε όλοι να είμαστε εκεί, ελπίζοντας να έχει καλύτερα αποτελέσματα από το «πετυχημένο» Συλλαλητήριο που έγινε στην Κοζάνη για την τραγική κατάσταση στην Υγεία.

Οπότε μιας και αναμένουμε το Πάσχα και σύμφωνα με τα δεδομένα για την ΔΕΗ, μία λέξη ταιριάζει αλλά εύχομαι και ελπίζω να μη γίνει πραγματικότητα, η λέξη Τετέλεσθαι για την περιοχή μας…!

ΔΕΗ… σχωρέσ' την και Καλή Ανάσταση !!!

Ιούλιος 2016 – Απρίλιος 2017 (07-04-2017)

Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης

Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

Δημοφιλή Νέα

Φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Ιούνιος 2022) στο Κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας (PHOTOS)
Στο Hotel

Στο Hotel "Παντελίδης" την Παρασκευή 1 Ιουλίου ο Γιώργος Σαμπάνης


Η μεγαλύτερη μουσική συνάντηση του καλοκαιριού πλησιά…

Στέφανος Πράσσος: «Ζούμε σε μια χώρα που δεν ισχύει τίποτα… κανένας κανόνας, ακόμη και αυτός που βάζει η ίδια η εξουσία»! Δείτε τη συνέντευξη για την απολιγνιτοποίηση και το αύριο της περιοχής (video)
Σπάρτακος:

Σπάρτακος: "ΟΧΙ στα ναρκωτικά σημαίνει ΝΑΙ στη ζωή"


Το σύνθημα «πες ΝΑΙ στη ζωή και ΟΧΙ στα ναρκωτικά» δεν …

Βίντεο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας (video)

Βίντεο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας (video)


Βίντεο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Κολυμβητήριο …

Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Έκθεση ΕΣΡ: Συντριπτική μονομέρεια των ιδιωτικών καναλιών υπέρ της κυβέρνησης

Έκθεση ΕΣΡ: Συντριπτική μονομέρεια των ιδιωτικών καναλιών υπέρ της κυβέρνησης


Έρευνα του ΕΣΡ δείχνει πως υπάρχει χαώδης διαφορά όσον…

Ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΙΑΔΥΜΑ

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα