kalomen834

stimolo BANNER 1

Κορεάτικη Χερσόνησος: Αυξάνουν οι προκλήσεις των ΗΠΑ στην αντιπαράθεση με ανταγωνιστές

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

Ενδεικτική η περιοδεία του Αμερικανού αντιπροέδρου σε σύμμαχες χώρες, όπως και συγκέντρωση μεγάλης δύναμης πυρός στην περιοχή.

Πηγή: rizospastis.gr

«Ανεβαίνει κι άλλο το θερμόμετρο» της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο με τις τελευταίες απειλές της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ κατά της ΛΔ Κορέας, αποδεικνύοντας ότι η περιοχή είναι άλλο ένα σημείο του πλανήτη που εκδηλώνεται ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός. Η όλη κλιμάκωση της έντασης έχει άμεση σχέση με τη σύγκρουση μονοπωλιακών ομίλων στην Ασία και τον Ειρηνικό για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου και εμπορικών διαύλων από την Ανατολική Κινεζική Θάλασσα έως τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους σύμμαχους της και την Κίνα και τη Ρωσία.

Ετσι, την ώρα που διευρύνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, το διαρκές πρόσχημα που αξιοποιείται είναι το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και οι δοκιμές που
πραγματοποιεί, τη στιγμή που όλες οι δυνάμεις που την εγκαλούν, έχουν αποδεδειγμένα πυρηνικά όπλα. Μάλιστα, κάνουν και επίδειξη, όπως αυτή της εξελιγμένης θερμοπυρηνικής βόμβας που δοκιμάστηκε το Μάρτη στην έρημο της Νεβάδα από τον αμερικανικό στρατό, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ή τη Νότια Κορέα που δοκιμάζει τακτικά πυραυλικά συστήματα και προωθεί στο έδαφός της τη λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ (THAAD).
 
Πάντως, η πρόσφατη συνάντηση Ντ. Τραμπ με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, στη βίλα του πρώτου στη Φλόριντα, που δεν βγήκαν και πολλά προς τα έξω, φάνηκε να κρύβει μια μεγαλύτερη συμβολή της Κίνας στην «επίλυση του βορειοκορεατικού προβλήματος», που όπως είπε ο Τραμπ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια καλή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας.
 
Περιοδεία με πολλαπλούς στόχους
 
Επιβεβαίωση αυτής της επιθετικότητας είναι και η δεκαήμερη περιοδεία του Αμερικανού αντιπρόεδρου, Μάικ Πενς, στην περιοχή και οι απειλές που εκτόξευσε από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, ενώ χτες αναμενόταν στην Αυστραλία. Από το στρατόπεδο Μπονιφάς, μια εγκατάσταση των Ηνωμένων Εθνών υπό αμερικανική διοίκηση, πάνω σχεδόν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών της Κορεατικής Χερσονήσου, προειδοποίησε για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, στο όνομα του «να λυθεί το πρόβλημα των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της ΛΔ Κορέας». Με αφορμή τη νέα πυραυλική δοκιμή της ΛΔ Κορέας, την Κυριακή, δήλωσε ακόμα ότι «η περίοδος της στρατηγικής υπομονής, που υπήρχε από τις κυβερνήσεις Ομπάμα, έχει πλέον τελειώσει». Ο Τραμπ, επίσης, με στόμφο είπε ότι ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, «καλά θα κάνει να κάτσει φρόνιμα».
 
Νέα όξυνση των σχέσεων προκάλεσε και άμεση απάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας, Χαν Σονγκ Ριόλ, που σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC, είπε ότι η χώρα του θα απαντήσει σε οποιοδήποτε χτύπημα δεχτεί και διατηρεί το δικαίωμα «να κάνει περισσότερες δοκιμές πυραύλων σε εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση». Επίσης, δεν απέκλεισε ότι αν προκληθεί, θα απαντήσει αμέσως σε πυρηνικό πλήγμα. Αμέσως τα διεθνή και ντόπια αστικά ΜΜΕ μίλησαν για επικείμενο ...πυρηνικό πόλεμο.
 
Ο Πενς στη Νότια Κορέα, πάντως, επιβεβαίωσε τη διάθεση για ενίσχυση της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών, που κρατάει από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα το 1950 - '53 (όπου και το ελληνικό αστικό κράτος έστειλε στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους γύρισαν σε φέρετρα).
 
Στην Ιαπωνία, ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε το σχεδιασμό της διοίκησης Τραμπ, να αναπτύξει έως το 2020 το 60% του συνόλου της πολεμικής ναυτικής δύναμης των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, σημειώνοντας με νόημα ότι «η Ιαπωνία θα έχει ένα μεγαλύτερο ρόλο και περισσότερες ευθύνες στο πλαίσιο της συμμαχίας στα χρόνια που θα ακολουθήσουν». Το ενδιαφέρον του στράφηκε φυσικά και στη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας για τη λεγόμενη ελεύθερη ναυσιπλοΐα, την ασφάλεια των πτήσεων, δηλαδή τον έλεγχο ενός σημαντικού γεωστρατηγικού περάσματος. Βεβαίως, η λυκοσυμμαχία ΗΠΑ - Ιαπωνίας έχει και ...σκιές και ενυπάρχει το στοιχείο του ανταγωνισμού. Αυτό αφορά κυρίως τις επιδιώξεις της κυβέρνησης Τραμπ, που θέλει στο διμερές εμπόριο να «εξισορροπήσει» την ετεροβαρή σήμερα συμφωνία υπέρ των ιαπωνικών μονοπωλίων.
 
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, την Παρασκευή από την Τζακάρτα της Ινδονησίας,προώθησε για τα καλά τις μπίζνες αμερικανικών  μονοπωλίων. Ανακοίνωσε ότι μπήκαν τα θεμέλια για συμφωνίες ύψους 10 δισ. δολαρίων. Πιο χαρακτηριστικές είναι οι εξής: ο ενεργειακός κολοσσός «Exxon Mobil» θα προμηθεύει με φυσικό αέριο στην κρατική εταιρεία «Pertamina» της Ινδονησίας, η «General Electric» θα αναλάβει τον τεχνολογικό εξοπλισμό για διάφορες μονάδες παραγωγής Ενέργειας, ενώ η «Lockheed Martin» θα ανανεώσει τα οπλικά συστήματα για μαχητικά αεροπλάνα «F-16», ένα πεδίο που αναμένεται να διευρυνθεί όσο θα οξύνεται ο ανταγωνισμός στην περιοχή. Επίσης μονοπώλια όπως: Greenbelt Resources Corp., η Halliburton Co., Honeywell International Inc., Ormat Technologies Inc. συμμετέχουν σε διμερείς συμφωνίες με Ινδονήσιους καπιταλιστές.
 
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού αντιπροέδρου αναμενόταν να ήταν το Σάββατο η Αυστραλία και η συνάντησή του με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκομ Τουρνμπούλ, η οποία προδιαγραφόταν δύσκολη μετά την απόφαση της διοίκησης Τραμπ να βγάλει τις ΗΠΑ από τη Διειρηνική Συμφωνία Εμπορίου. Επίσης, οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με «καλό μάτι» το γεγονός ότι η Αυστραλία έχει πολύ αναπτυγμένες εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, που είναι ήδη ο μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το Φλεβάρη ανακοινώθηκε ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία στο εμπόριο, τον τουρισμό, την Ενέργεια, τις υποδομές και την καινοτομία. Επίσης, το μπάσιμο της κινεζικής εταιρείας «Landbridge Grup» ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Γε Τσενγκ, που εξασφάλισε συμφωνία διαχείρισης για 99 χρόνια του σημαντικού γεωστρατηγικά λιμανιού του Ντάρβιν, στα βόρεια της Αυστραλίας, πολύ κοντά στη σημαντική αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή, ανησυχεί ιδιαίτερα την αμερικανική ηγεσία.
 
Στην ατζέντα φυσικά της συνάντησης θα είναι και η ΛΔ Κορέας και η «καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας». Ενδεικτική των εξελίξεων στην περιοχή είναι και η ανακοίνωση πως ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Μάρεϊ Μακάλι, το επόμενο διάστημα θα έχει συνομιλίες με Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.
 
Συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή
 
Στοιχείο που δείχνει ακόμα πιο παραστατικά την ένταση του ανταγωνισμού στην περιοχή είναι και η συγκέντρωση μεγάλης δύναμης πυρός των ΗΠΑ. Πρόκειται για το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson» και τα άλλα δύο αεροπλανοφόρα, «USS Ronald Reagan» και «USS Nimitz», με δεκάδες συνοδευτικά πλοία, εκατοντάδες μαχητικά και δυνάμεις ταχείας επέμβασης, σε συνδυασμός με τις δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες που βρίσκονται σε βάσεις στην περιοχή (Νότια Κορέα, Αυστραλία, Φιλιππίνες και λοιπά).
 
Αυτό το γεγονός δεν αλλάζει καθόλου, παρά την αμηχανία που προκλήθηκε στην αμερικανική πολιτική ηγεσία με το ζήτημα της λανθασμένης πληροφόρησης σχετικά με τις κινήσεις της αμερικανικής ναυτικής αρμάδας υπό το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson», που δηλωνόταν από τον Τραμπ ότι βρισκόταν την προηγούμενη βδομάδα έξω από την Κορεατική Χερσόνησο, ενώ αυτό βρισκόταν 3.000 χλμ. μακριά. Ηταν τότε που φούντωσαν τα περί πυρηνικού πολέμου. Οταν αποδείχτηκε ότι το «Vinson» έπλεε στα Στενά Σούντα, στην Ινδονησία, με κατεύθυνση προς τον Ινδικό Ωκεανό και τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αυστραλίας για ασκήσεις με ναυτικές μονάδες της Αυστραλίας, δηλώθηκε ότι το Ναυτικό «για λόγους ασφαλείας, δεν γνωστοποιεί τις θέσεις των πλοίων του», αλλά στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι θα κινηθεί προς την Κορεατική Χερσόνησο, όπου αναμένεται στα τέλη του μήνα.
 
Η στάση της Κίνας και της Ρωσίας
 
Ενδιαφέρον, πάντως, στον καμβά των εξελίξεων έχει η στάση της Κίνας, συμμάχου της ΛΔ Κορέας, με τεράστιες επενδύσεις σε αυτή, που άσκησε κριτική στις πυραυλικές δοκιμές της γειτονικής της χώρας, αλλά κάλεσε και όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση.
 
Το θέμα των «πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας» έθεσαν σε ψήφισμα καταδίκης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι ΗΠΑ, την Τρίτη, το αρχικό σχέδιο του οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τη Ρωσία γιατί σκόπιμα απουσίαζε το ζήτημα «του διαλόγου για την επίλυση της κρίσης». Τελικά, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα, επικρίνοντας τη ΛΔ Κορέας για μη συμμόρφωση με διεθνείς συμφωνίες, αλλά μόνο όταν προστέθηκε η ρωσική παρατήρηση. Μεταξύ άλλων, γίνονται προειδοποιήσεις για επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, αλλά και σημειώνεται ότι θα γίνουν νέες προσπάθειες για την «εξεύρεση λύσης και νέες διαπραγματεύσεις».
 
Και αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που οι ίδιες διατηρούν τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο, και στο συγκεκριμένο πεδίο σύγκρουσης θα κινούνται πότε με συμβιβασμούς και πότε με ανέβασμα των τόνων, διατηρώντας την παρουσία τους σε μια περιοχή που τους ενδιαφέρει στρατηγικά και προσχηματικά, χρησιμοποιώντας τον κίνδυνο της ΛΔ Κορέας.

Δ. Κ

Δημοφιλή Νέα

Tovoion Tv | Διαδρομή στην Βλάστη στο Ορεινό Καταφύγιο και τον Υδρόμυλο (φωτογραφίες - video)
Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης “Μίκης Θεοδωράκης” συναυλία ΠΥΞ ΛΑΞ η βροχή δεν τους πτοεί... Συνεχίζεται η συναυλία  !! (video φωτογραφίες)
Η Τριανταφυλλιά Σουχάμβαλη στο kozani.tv την Τετάρτη 10 Αυγούστου μιλά για το βιβλίο της,
Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: Προκήρυξη 5 θέσεων ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: Προκήρυξη 5 θέσεων ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ


Σας γνωρίζουμε ότι έπειτα από έγκριση του Υπουργείου Υ…

Ο καιρός από τώρα και για έξι ημέρες σε Κοζάνη - Πτολεμαΐδα - Σιάτιστα - Βελβεντό - Σέρβια - Καστοριά - Γρεβενά - Φλώρινα
Guardian για Μητσοτάκη και υποκλοπές: «Η μεγαλύτερη κρίση του Πρωθυπουργού - Σκάνδαλο που θυμίζει τη Χoύντα»
Γερμανία: Η πυρηνική ενέργεια κλονίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό

Γερμανία: Η πυρηνική ενέργεια κλονίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό


Τις επόμενες εβδομάδες το Βερολίνο θα γνωρίζει εάν -με …

Ν. Ανδρουλάκης:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα