kalomen834

stimolo BANNER 1

Για «νέα, ασήκωτα βάση ύψους 4 δισ» κατηγόρησε την κυβέρνηση από την Πτολεμαϊδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία που αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου»:

αυτό υπογράμμισε απόψε από την Πτολεμαϊδα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αποτυπώνοντας την κατάσταση που βιώνουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, και απαντώντας στα «αστικά επιτελεία που αναπαράγουν ότι είναι μια συμφωνία που 'βάζει τέλος στην αβεβαιότητα'», είπε ότι αυτή η κατάσταση «δεν είναι μόνο αβεβαιότητα. Είναι η βαρβαρότητα ενός συστήματος που για να βγει από την κρίση φορτώνει τα βάρη στην εργατική τάξη, στο λαό».

Είπε ότι με τη συμφωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνει στον λαό «νέα ασήκωτα βάρη 4 δισεκατομμυρίων», και αναφέρθηκε αναλυτικά στις περικοπές «500 εκατομμυρίων ευρώ φέτος και όχι το 2019 και το 2020» σε οικογενειακά επιδόματα, επιδόματα ανεργίας, επιδόματα θέρμανσης, στην χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στη νέα μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και στη νέα μείωση του αφορολόγητου.

Σημείωσε την επιβάρυνση που θα δεχθούν οι εργατοϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο από την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς με την ουσιαστικά κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καθώς και την επιβάρυνση της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων της ΔΕΗ από την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με πώληση του 30-40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς και την πώληση του 17% του μετοχικού κεφαλαίου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ό,τι αφορά την ρύθμιση του χρέους που επιδιώκει η κυβέρνηση, σημείωσε καταρχήν ότι αυτό δεν το δημιούργησε ο λαός, «αλλά μόνο το ζεστό κρατικό χρήμα που χάριζαν στο κεφάλαιο όλα τα προηγούμενα χρόνια», προσθέτοντας, «οι όμιλοι θα κερδίσουν και τώρα που θα βάλουν ξανά στην τσέπη τους αυτό το ζεστό κρατικό χρήμα που η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει από την όποια ρύθμιση τους χρέους», ενώ «ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει για την αποπληρωμή του, για να πιάνονται οι στόχοι, τα νούμερα, τα πλεονάσματα».

Επιπλέον, «η κυβέρνηση με το νέο παραμύθι για τα 'αντίμετρα', θέλει να κρύψει ότι τα ίδια τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ -τα οποία θα προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα- θα επιφέρουν μόνιμη αβεβαιότητα, παραπέρα φτωχοποίηση στη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας» πρόσθεσε, επισημαίνοντας, ότι από αυτά θα στηριχθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, μέσω της μείωσης της φορολογίας τους και των επιδοτούμενων προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων.

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν υποτιμά το παραμικρό μέτρο ανακούφισης του λαού και υπενθύμισε ότι πρώτο είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για τη χορήγηση σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά, την οποία απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Δεν υποτιμάμε ούτε τα οικογενειακά επιδόματα, ούτε την επιδότηση ενοικίου, ούτε τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Όμως είναι κοροϊδία να λες ότι αυτά τα ψίχουλα -εάν τελικά δοθούν και αυτά γιατί μπαίνουν με αστερίσκους- μπορούν να αντισταθμίσουν τις τεράστιες απώλειες που θα υποστεί το ήδη πετσοκομμένο εργατικό λαϊκό εισόδημα», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ακόμα, ότι παρά τα λεγόμενα από όλες τις κυβερνήσεις, το τέλος των μνημονίων δεν σημαίνει και επιστροφή των απωλειών που υπέστη ο λαός με τα μνημόνια, ενώ, «οι δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι που στη χώρα μας μπήκαν κάτω από την 'ομπρέλα' των μνημονίων ενώ σε άλλες χώρες χωρίς μνημόνια τα ίδια ακριβώς μέτρα, ονομάστηκαν αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, ήρθαν για να μείνουν, να φορτωθούν στις πλάτες της εργατικής τάξης του λαού γιατί αποτελούν το εξιτήριο μόνο του κεφαλαίου από την κρίση και το εισιτήριο του στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Την ίδια ώρα που ο λαός θα συνεχίζει να ταλαιπωρείται».

Σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ είπε ότι «είναι κοροϊδία να λέει ο Αλ. Τσίπρας ότι 'κατορθώσαμε να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και η πώληση μονάδων της να περιοριστεί μονάχα στο 40% των λιγνιτικών μονάδων, δηλαδή περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής που ούτως ή άλλως θα βαίνει μειούμενο λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου»" 

προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με το κουαρτέτο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε ανταγωνιστικούς ομίλους, προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο του πρώην κρατικού μονοπωλίου και να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση της ενέργειας».

Ως προς την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για την ΔΕΗ είπε ότι αυτή η «κάλπικη αντιπαράθεση αφορά τους όρους, τους ρυθμούς, τους τρόπους, που θα υλοποιηθεί η πολιτική της άρχουσας τάξης και της ΕΕ σε βάρος του λαού». Επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της ενέργειας είναι πολιτικό είπε ότι η ριζική λύση του απαιτεί γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με το καθεστώς ιδιοκτησίας των μονοπωλίων στον τομέα της Ενέργειας και συνολικά στην οικονομία.

«Απαιτείται εντελώς διαφορετικό εναλλακτικό σχέδιο στην κοινωνική οργάνωση, στην οικονομία. Να κοινωνικοποιηθούν τα εργοστάσια, τα μέσα παραγωγής στη βιομηχανία, η γη, να καταργηθεί η σκλαβιά της μισθωτής εργασίας, να εδραιωθούν οι σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, να υπάρξει επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία. Αυτή τη λύση τεκμηριώνει το πρόγραμμα του ΚΚΕ», είπε ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο της κεντρικά σχεδιασμένης παραγωγής με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο ενιαίος, αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας, ως μηχανισμός της εργατικής εξουσίας. Σ' αυτό το ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με τις εγχώριες ενεργειακές πηγές, τις  πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής της Ενέργειας να  αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα μπορεί να αναπτύξει τη παραγωγή και να ικανοποιεί συνδυασμένα το σύνολο των λαϊκών αναγκών».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είπε ότι «οι δρόμοι μεταφοράς της ενέργειας, είναι το μήλον της έριδας ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα υπερισχύσει στη μοιρασιά που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή μας», προσθέτοντας ότι «σε αυτήν την μοιρασιά μερίδιο διεκδικούν για λογαριασμό των μονοπωλίων τους και η τουρκική αστική τάξη που μέσω και της κυβέρνησης του Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και η ελληνική αστική τάξη που μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πουλάει το παραμύθι της 'γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας' στα πλαίσια του ΝΑΤΟ». Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης στον ανταγωνισμό της με την τουρκική αστική τάξη να διεκδικήσει μερίδια, αλλά και νέες αγορές για τα ελληνικά μονοπώλια γι' αυτό η Ελλάδα συμμετείχε και συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και σε 13 ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

Επισημαίνοντας ότι τα Βαλκάνια θυμίζουν μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί, επισήμανε ότι στο κέντρο των εξελίξεων βρίσκεται η ΠΓΔΜ, όπου εξελίσσεται έντονη αντιπαράθεση στα ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες και τα 3 μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα, που έχουν την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, και στο εθνικιστικό VMRO, που φαίνεται να στηρίζεται από τη Ρωσία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

«Οι εξελίξεις αυτές είναι μέρος του συνολικού 'βαλκανικού παζλ', όπου διασταυρώνονται σημαντικά ανταγωνιστικά σχέδια στην Ενέργεια και τους αγωγούς  μεταφοράς της όπως είναι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι δρόμοι μεταφοράς εμπορευμάτων όπως είναι ο νέος κινεζικός 'δρόμος του μεταξιού'. Στα Βαλκάνια διασταυρώνονται αντιτιθέμενες επιδιώξεις αστικών τάξεων, όπως της τουρκικής και της ελληνικής, οι οποίες επιδιώκουν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας ότι από την δεκαετία του 1990 και συνεχώς έκτοτε, η ελληνική αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της στηρίζουν τα σχέδια των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

«Θυμίζουμε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν στην κατεύθυνση αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου ως κράτους, καθώς επίσης και οι διάφορες πρωτοβουλίες για τα Δυτικά Βαλκάνια. Τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια για άλλη μια φορά, όπως και στο παρελθόν, η ελληνική αστική τάξη τις βλέπει ως ευκαιρία. 

Αυτό που πρέπει να είναι καθαρό είναι ότι κάθε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια θα σημάνει ντόμινο εξελίξεων στην περιοχή, θα προκαλέσει μια δίνη ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, που θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι λαοί», προειδοποίησε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας την αναγκαιότητα ισχυροποίησης της εργατικής-λαϊκής πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, απηύθυνε κάλεσμα σε όσους έχουν διάθεση να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία, τη μιζέρια και τις μειωμένες απαιτήσεις, ιδιαίτερα στο λαϊκό κόσμο που αισθάνεται αριστερός, που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αισθάνεται δικαιολογημένη οργή, επισημαίνοντας ότι το κόμμα που μπορεί να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τους, είναι μόνο το ΚΚΕ. «Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία, τη συγκρότηση της Κοινωνικής  Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, έτσι ώστε να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί από στρατιωτικο - πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες και επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι λαοί της περιοχής, της Ευρώπης, του κόσμου. Έτσι μόνο θα μπορέσει να ζήσει ο λαός σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, να απολαύσει τις δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη και σύγχρονη τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της Ελλάδας» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πτολεμαϊδα επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στα χωριά Μεσόβουνο και Πύργους, τα οποία μαρτύρησαν από τα ολοκαυτώματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Γ.Μ -ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή Νέα

Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης “Μίκης Θεοδωράκης” συναυλία ΠΥΞ ΛΑΞ η βροχή δεν τους πτοεί... Συνεχίζεται η συναυλία  !! (video φωτογραφίες)
Σκιάθος: Αεροπλάνο περνά... «ξυστά» από τα κεφάλια τουριστών (video)

Σκιάθος: Αεροπλάνο περνά... «ξυστά» από τα κεφάλια τουριστών (video)


Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει τα τελευταία 24ωρα β…

ΔΕΥΑ Εορδαίας: Διακοπή νερού σήμερα Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα

ΔΕΥΑ Εορδαίας: Διακοπή νερού σήμερα Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΥΑ Εορδαίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό της Π…

Τον Περδίκκα Εορδαίας επισκέφθηκε η Δημοτική Παράταξη
Του παρακολουθήσαντος (Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος)

Του παρακολουθήσαντος (Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος)


Αν κάποιος πολίτης ή πολίτισα επισκεφθεί αρκετές φορέ…

Δήμος Εορδαίας:
Γιώργος Καμίνης:

Γιώργος Καμίνης: "Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο" (Ηχητικό)


Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, έκανε λόγο γ…

Ο εσωτερικός εχθρός...

Ο εσωτερικός εχθρός...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα