pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας: Ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Ομοσπονδία μας τιμά την ημέρα μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας, του βίαιου και βάρβαρου ξεριζωμού του Ελλήνων του Πόντου. Ο ελληνισμός του Πόντου

, δυστυχώς βρέθηκε στη δίνη του πολέμου και έζησε στο πετσί του, τα αποτελέσματα της διαμόρφωσης και ανάπτυξης των εθνικών κρατών.

Η διαδικασία δημιουργίας κράτους από την τουρκική αστική τάξη είχε ως στρατηγικό σχεδιασμό τους διωγμούς όλων των εθνικών μειονοτήτων όπως και των Ποντίων. Οι επιπτώσεις δεν ήταν για όλους  ίδιες, οι λαϊκοί άνθρωποι και οι αγρότες  υπέστησαν κατά αναλογία τους περισσότερους διωγμούς και τα περισσότερα  βάσανα και χρησιμοποιήθηκαν ερήμην τους για άλλους σκοπούς.

Δεν είχαν γενικά και αφηρημένα όλους τους Τούρκους απέναντί τους, αλλά πρώτα και κύρια την τουρκική αστική τάξη που ήθελε να εκτοπίσει το εκεί ελληνικό κεφάλαιο. Η εδώ ελληνική αστική τάξη τότε, τους χρησιμοποίησε για τα συμφέροντά της και τους εγκατέλειψε την τελευταία κρίσιμη στιγμή στην τύχη τους.

Όσοι έχουν μελετήσει την ιστορία ή έχουν προσωπικές οικογενειακές μνήμες, γνωρίζουν πολύ καλά, σε τι άθλιες συνθήκες διαβίωσης ήρθαν οι Πόντιοι  στην Ελλάδα και τι βίαιες επιθέσεις  δέχονταν από τους λεγόμενους πατριώτες και εθνικόφρονες της εποχής εκείνης ,είναι ιστορική αναίδεια και πρόκληση ο ίδιος πολιτικός χώρος, να προσπαθεί σήμερα να καπηλευθεί τα γνήσια αισθήματα του ποντιακού ελληνισμού.

Η ΟΣΕΑΔΕ στηρίζει την πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των Ποντίων όλων των γενεών και η αξιοποίηση αυτής της ιστορικής μνήμης, οφείλει να οδηγεί στην αποκάλυψη της εθνικιστικής ρητορικής και στην εξουδετέρωση του ρατσιστικού μίσους. Η ΟΣΕΑΔΕ στον βαθμό που της αναλογεί θα στηρίζει πάντα τις προσπάθειες για την τελική αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.