pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

"Νύχτες με τον Τενεσσή" από το Βόρειο Πεδίo

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ,  ο πολιτιστικός Σύλλογος που δρα θεατρικά στην πόλης της Πτολεμαΐδας, ανεβάζει και παρουσιάζει τέσσερα θεατρικά μονόπρακτα του Τέννεσση Ουίλλιαμς.

Ο αμερικάνος συγγραφέας Τενεσσή Ουίλλιαμς (1911 – 1983), υπήρξε ο δημιουργός των κολασμένων ηρωίδων και των απροσάρμοστων υπάρξεων. Σημαντικά του έργα έχουν ανέβει σε σκηνές όλου του κόσμου και αριστουργηματικοί ρόλοι του υποδύθηκαν τεράστιοι ηθοποιοί..

Ο Ουΐλλιαμς είναι πρόκληση για τους ηθοποιούς. Το θέατρο που εκπροσωπεί αγγίζει την ανθρώπινη μοναξιά, τη φυγή στο όνειρο, την ψευδαίσθηση και την αναπόληση, χαρακτηριστικά της πολύβουης εποχής μας, μέσα από «υγρές», μελαγχολικές ατμόσφαιρες που έντεχνα δημιουργεί ο συγγραφέας και παρασύρει με τον ποιητικό και ταυτόχρονα σκληρό του λόγο, τον θεατή. Οι ηθοποιοί αναμετρώνται με τους ήρωες και κυρίως τις ηρωίδες του Ουίλλιαμς γιατί ουσιαστικά βυθίζονται βαθιά μέσα στους πολυσύνθετους και ολοκληρωμένους χαρακτήρες τους και συναντάνε το θέατρο με τρόπο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό και εσωτερικό.

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ επέλεξε να παρουσιάσει στο κοινό της περιοχής μας τέσσερα μονόπρακτα που έγραψε ο συγγραφέας στην όψιμη και τελευταία περίοδο της συγγραφής τους. Έργα σύντομα  αλλά με χαρακτήρες δυνατούς και όχι καρικατούρες, με ανθρώπους που απελπισμένα ψάχνουν τη χαμένη επικοινωνία ή αποδέχονται τη μοίρα τους και συνεχίζουν απλώς να ζουν.

Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση με τον γενικό τίτλο ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΕΣΣΗ θα έρθουν κοντά στον κόσμο του Ουΐλλιαμς, θα απολαύσουν καλό θέατρο και θα γεμίσουν τις νύχτες τους με έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα.

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, ανοιχτό στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες του, ανέθεσε σε τρία μέλη του από το Τμήμα Σκηνοθεσίας να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή, αποδεικνύοντας το βάθος του σχήματος, αλλά και την πλειάδα ικανών και εκπαιδευμένων ηθοποιών που διαθέτει.

Διανομή:

Σκηνοθεσία: Στράτος Ιορδανίδης, Νίτσα Χριστοφόρου, Μελίνα Αυγερινού

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Χαρντγουίκ Μουρ: Νίνα Μυλωνά, κα Γουάιρ: Ελένη Μπαμπίλα, συγγραφέας: Λάζαρος Κωτσίδης, Κα Ποτσότι: Αλίκη Θεοδωρίδου, Δεσποινίς Μόργκαν: Άννα Τούμπαρη, Βέρα: Νίτσα Χριστοφόρου, Ντέννις Μερριγουέδερ: Τάσος Αντωναρίδης, Τζο Καρτράιτ: Τάσος Ανδρεάδης, Γυναίκα: Μελίνα Αυγερινού, Άνδρας: Βασίλης Ελευθεριάδης

Φώτα: Βασιλική Γκαργκάλα, ήχος: Ελένη Τζιούφα, σκηνογραφία- κοστούμια: όλη η ομάδα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Παρασκευή26 Μαΐου, Σάββατο 27 Μαΐου, Κυριακή 28 Μαΐου ώρα 21:00

Παρασκευή 2 Ιουνίου, Σάββατο 3 Ιουνίου, Κυριακή 4 Ιουνίου ώρα 21:00

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2463505959 (ώρες 18:00- 20:00).      Είσοδος 5 €

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΝΙΤΣΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κινητοποίηση στο Βέρμιο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου κατά των ανεμογεννητριών από τις συλλογικότητες ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, SOS ΒΕΡΜΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS και ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕ
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)

Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)


Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε τις πρώτες πρω…

Τοπική διοίκηση προστάτης της δημόσιας υγείας ή ντίλερ των ιδιωτών; (του Δημήτρη Παπαδόπουλου - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας)
Λαϊκή Συσπείρωση:
Όποιος νομίζει ότι γλιτώσαμε από την υπόθεση του Νικελίου και Κοβαλτίου στους πρόποδες του Βέρμιου, στα Κομνηνά, στο Μεσόβουνο, στους Πύργους Εορδαίας, κάνει λάθος. Δυστυχώς η υπόθεση τώρα αρχίζει... (του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη)
Συλλυπητήρια Επιστολή του ΤΕΕ Τμήμα Δ. Μακεδονίας για για τον πρόωρο χαμό της συναδέλφου Κατερίνας Παπαοικονόμου