pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Ανακοίνωση για το 38ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ που πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα 29-31 Μαρτίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη το επόμενο βήμα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

, η πώληση μονάδων και ορυχείων, ο περιορισμός της αξιοποίησης του λιγνίτη  που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους του κλάδου, για το λαό της χώρας μας και ειδικά της περιοχής μας. Αν κάποιος περίμενε το συνέδριο μιας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες εργαζομένων στη χώρα μας, να αποτελέσει αφορμή συζήτησης και προβληματισμού για την κατάσταση του κινήματος, μιας δημοκρατικής διαδικασίας που να εκφράζει τις αγωνίες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, να σχεδιάζει τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, σίγουρα περιμένει άδικά.

Για μια ακόμα φορά το Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ θα αποτελέσει μια φιέστα στην οποία θα εκφραστούν τα συμφέροντα της κυβερνήσης και της εργοδοσίας, πιστοποιώντας τον εργοδοτικό -κυβερνητικό χαρακτήρα της πλειοψηφίας. Καλλιεργούν συστηματικά την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δει θετικά από τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση, οδηγώντας στη λογική του μικρότερου κακού, “να σώσουμε ότι μπορούμε”. Την ίδια λογική που μας έφτασε ως εδώ. Η υπογραφή τους στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ, στην τριχοτόμηση, στην διάλυση του ασφαλιστικού, στην ΕΣΣΕ που προβλέπει απολύσεις κ.α έγινε στην ίδια λογική.

Αποδέχονται τις πολιτικές της Ε.Ε, της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και προτείνουν διαφορετικούς τρόπους να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση όπως η παραχώρηση λιγνιτών στην Ελασσόνα και τη Δράμα, άλλοι προτείνουν το σχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”. Παίρνουν θέση στους ανταγωνισμούς μερίδων του κεφαλαίου για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργοδοτών τους.

Στόχος τους είναι να περάσει αυτή η πολιτική με τις λιγότερες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Αυτή τη γραμμή θα προσπαθήσουν να περάσουν και στο Συνέδριο. Δεν είναι τυχαίο ότι στους κεντρικούς ομιλητές θα έχουν τον Υπουργό κ.Σταθάκη. Έχουν συνήθειο να δίνουν βήμα στους πρωταγωνιστές του εγκλήματος. Στο περασμένο συνέδριο, την ώρα που δινόταν η μάχη για το ασφαλιστικό κάλεσαν εκπρόσωπο των ιδιωτικών ασφαλιστικών να διαφημίσει την πραμάτεια του. Αποκαλυπτική ήταν και η στάση τους στην πανεργατική- πανελλαδική απεργία στις 17 Μάρτη που την υπονόμευσαν μην παιρνoντας καμία πρωτοβουλία για την οργάνωση της, καλλιεργώντας τον εφυσηχασμό στη λογική των εξαιρέσεων (δεν θα πωληθεί το δικό μας κ.α).

Με αφορμή και αυτό το συνέδριο καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας να μην δέχεται να γίνουν μέλη της Ομοσπονδίας τα κλαδικά ταξικά συνδικάτα όπως το ΣΕΕΕΝ. Δεν είναι τυχαία η στάση τους. Τα επιχειρήματα τους (δεν τα αναγνωρίζουμε επειδή έχει στη δύναμη του εργολαβικούς) είναι αστεία. Στον Σπάρτακο ψήφισαν 700 περίπου οκταμηνίτες, οι οποίοι ως γνωστό εναλλάσσονται από τα οκτάμηνα στις εργολαβίες επομένως μέρος τους είναι εργολαβικοί, επίσης εργολαβικοί ψήφισαν και σε σωματεία όπως η “Ενωση” συμβάλλοντας στον συσχετισμό σε Εργατικά Κέντρα. Επομένως το πρόβλημα τους δεν είναι ότι ψήφισαν εργολαβικοί.

Το πρόβλημα τους είναι ότι στο ΣΕΕΕΝ οι εργολαβικοί έχουν ισότιμη θέση με το υπόλοιπο προσωπικό, τα προβλήματα τους απασχολούν σταθερά τη δράση του , συμμετέχουν στο Δ.Σ του σωματείου. Φοβούνται την ενότητα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς άσχετα εργασιακής σχέσης (μόνιμοι, οκταμηνίτες, εργολαβικοί) σε όλο τον κλάδο (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ορυχείο Αχλάδας κ.α) σε ταξική κατεύθυνση. Φοβούνται την ενότητα των εργαζομένων σε γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και το κράτος γιατί θα τους χαλάσει τα σχέδια, αφού θέλουν τους εργαζόμενους διασπασμένους, φοβισμένους να σηκώνουν τη σημαία της κάθε κυβέρνησης και της εκάστοτε εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους .Να συμβάλουν στην αλλαγή των συσχετισμών στη ΓΕΝΟΠ, συνολικά στο εργατικό κίνημα. Να μετατρέψουμε τα σωματεία σε εργαλεία μάχης των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος. Να βγάλουμε από το λαιμό μας τη θηλιά του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού την φωνή των επιχειρηματικών συμφερόντων στα συνδικάτα.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.ΕΝ (Στο ξενοδοχείο Παντελίδης) ΔΕΥΤΕΡΑ 29/5/2017, στις 15:00μ.μ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…