pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αποστόλου: Στήριξη νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ενισχύσει τον κλάδο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, έτσι ώστε, μέσα σε μια χρονιά, να προστεθούν στη χώρα μας μέχρι και 100.000

στρέμματα καλλιέργειας, στα ήδη 40.000 στρέμματα που καλλιεργούνται σήμερα, ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο Υπουργός είχε συνάντηση με ομάδες νέων αγροτών, δεδομένου ότι στην περιοχή της Κοζάνης υπάρχουν πάνω από 5.000 στρέμματα δημοσίων εκτάσεων, που έχουν το κατάλληλο έδαφος και μικροκλίμα για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Σκοπός του ΥΠΑΑΤ είναι να δώσει άμεσα τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από 100 και πλέον νέους του Δήμου Εορδαίας που ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα για την ένταξή τους στο μέτρο των νέων αγροτών του ΠΑΑ.

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου θα συσταθεί κατ΄ αρχήν μια Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι  της Τοπικής Δημοτικής Αρχής, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των ίδιων των νέων αγροτών, για τη παραχώρηση των πρώτων 1.000 στρεμμάτων.

Ο  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  θα αναλάβει τη στήριξη όλης της προσπάθειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχει  τεχνογνωσία στη  καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (8.000 στρέμματα καλλιεργούνται ήδη) ενώ το παραγόμενο προϊόν αξιοποιείται από συγκεκριμένη μεταποιητική μονάδα.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Πριν δύο μέρες παρουσιάσαμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, το οποίο αποδεικνύει ότι οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Τώρα προχωράμε ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αγρότες να μπούν δυναμικά στην καλλιέργεια. Όπως έχω ξαναπεί, εμείς δεν πρόκειται να  εγκαταλείψουμε τον κλάδο στη τύχη του, όπως έγινε στο παρελθόν. Θα λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων».

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…