pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ & Συνταξιούχοι ΙΚΑ νομού Κοζάνης: Πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Κοζάνης η σύσκεψη με θέμα το συλλαλητήριο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την Τετάρτη 7 Ιούνη 2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με την συμμετοχή των συνταξιουχικών σωματείων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ

και Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Κοζάνης, με θέμα το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις των ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, Π.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 Ιούνη στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 11 πμ, με συμμετοχή από τις περιοχές της Θεσσαλίας, Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης.

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Συνταξιούχοι, με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στην βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης του λαού και των συνταξιούχων.

  • Ψήφισαν την μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.
  • Μειώνουν από 1/1/2020 το αφορολόγητο στα 5.681 από 8.636 που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από την φορολογία.
  • Εφαρμόζει τον αυτόματο κόφτη σε ό, τι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας.
  • Μειώσεις για την υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018.
  • Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2018. Αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων και φοροκλοπής.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες οι Συνταξιουχικές οργανώσεις, τα συνδικάτα της εργατικής τάξης όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες, με συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και παραστάσεις στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία. Απαιτήσαμε να μην φτάσει στn βουλή αυτό το αντισυνταξιουχικό - αντιλαϊκό τερατούργημα.

Ξεσκεπάσαμε τις πραγματικές προθέσεις και την υποκρισία της κυβέρνησης. Αποδείξαμε στους συνταξιούχους ότι είναι ένας ακόμα υπηρέτης των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Ξεζουμίζει το λαό αρπάζει τις συντάξεις για να τις παραχωρήσει σαν κίνητρο σε όλους εκείνους τους αποκαλούμενους επενδυτές που απομυζούν τον πλούτο του τόπου και ληστεύουν το λαό.

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ούτε τον τελευταίο νόμο, ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας, μας στέλνουν στον Καιάδα.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τους ανατρέψουμε στην πράξη.

Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, το φόβο.

Απορρίπτουμε την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας. Τα λεγόμενα αντίμετρα αποτελούν το καρότο για το μαστίγιο του 4ου μνημονίου. Θα δοθούν εφόσον πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα πάνω από 3,5% και μάλιστα η πλειοψηφία θα δίνεται στους κεφαλαιοκράτες, όπως η μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 29% στο 26%.

Τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια κοροϊδεύουν, δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Η Νέα Δημοκρατία που καταψηφίζει τα μέτρα τώρα στην Βουλή, θα τα εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση, δίνοντας έτσι διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε την μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται, στην νέα θανατηφόρα συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝΕΛ.  

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ · ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΑΣΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓIA ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ AΓΩNIΣTIKEΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 13 IΟΥΝΗ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Άγαλμα Βενιζέλου 11 πμ.

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΘΡΑΚΗΣ

Στις 15 IΟΥΝΗ στην ΑΘΗΝΑ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης 10 πμ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΑΤΤΙΚΗ. 

Στις 21 IΟΥΝΗ στην ΚΡΗΤΗ – Ρέθυμνο, Πλ. Αγνώστου Στρατιώτη 10.30 πμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με αποφασιστική, αδιάκοπη, μαζική δράση να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Διεκδικούμε την απόδοση  στο ακέραιο τις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στην δημόσια υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.       

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι n ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει

Θα νικήσουμε δυναμώνοντας την οργάνωση μας, την πάλη μας, τους αγώνες, την μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με το πλούτο που παράγουμε.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ στους ΑΓΩΝΕΣ – ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Σημείωση: Θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία για την μετάβαση στην Θεσσαλονίκη και η αναχώρηση τους θα γίνει από το Δημαρχείο Κοζάνης  την Τρίτη 13 Ιούνη στις 8:30 το πρωί.

Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα, 6973975117 και 6945377373.  

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…