pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ: "Πληγώθηκε το γόητρο και η εικόνα της ΔΕΗ | Κατέρρευσε-διαλύθηκε το ορυχείο Αμυνταίου | Λάθη και παραλείψεις"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε, η πληγωμένη και χειμαζόμενη οικονομικά επιχείρηση δέχεται νέο ισχυρό πλήγμα, νεο ισχυρό χτύπημα με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Το ορυχείο που τροφοδοτούσε κύρια τον ΑΗΣ Αμυνταίου δεν κατέρρευσε αλλά διαλύθηκε!!! Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οι επιπτώσεις για την επιχείρηση είναι μεγάλες. ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ Είχαν προειδοποιήσεις, είχαν μηνύματα, ήταν προβλέψιμη η κατάρρευση, την έβλεπαν να έρχεται ΚΙ ΟΜΩΣ η μη έγκαιρη παρέμβαση σε συνδυασμό με την αδιαφορία και την ανευθυνότητα οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα.

Συναδέλφισσες-οι Στην ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν είμαστε ανθρωποφάγοι ούτε αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Ο γενικός απολογισμός της ζημιάς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι τεράστιος μπροστά στην μικρή προσφορά και του ενδιαφέροντος των υπευθύνων για την επιχείρηση. Όμως όταν καταρρέει κατ’ αυτό τον τρόπο και σ’ αυτή την έκταση ένα ορυχείο με αποτέλεσμα: 860 μόνιμοι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά και άλλοι 500 εργολαβικοί εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο, δεν επιτρέπεται τρείς μέρες τώρα να μην αναλαμβάνει κανείς την παραμικρή ευθύνη και το μόνο που να ακούγεται είναι διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι φταίει ένα ρήγμα που υπάρχει στη περιοχή και η αρχαιολογική υπηρεσία.

Ακόμα και να είναι έτσι  δεν οφείλαμε να έχουμε προβλέψει τους κινδύνους που γεννούσε η ύπαρξη του ρήγματος;  δεν οφείλαμε να είχαμε καταστήσει υπεύθυνους και κυρίως να έχουμε σταματήσει προειδοποιώντας τους εγγράφως για τις τυχόν ευθύνες τους, τους επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας ; 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ (Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ)

Αριθ. Εγγρ. Βιβλίου Πρωτ. Αθηνών 6569/Ειδ. 1905/3.3.77 ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73-75 Τ.Κ. 104 32 – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.2105230100 – 2105229991- FAX 210 52 34 984 E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.ete-dei.gr 

Αλλά και από τη στιγμή που άρχισε το φαινόμενο να «φωνάζει» ότι επίκειται κατάρρευση, εκ του αποτελέσματος ( όπου καταπλακώθηκαν 4 από τους 6 εκσκαφείς ) μπορεί κανείς να πει ότι εκτιμήθηκε σωστά η ένταση το μήκος και το βάθος του γεωλογικού φαινομένου; ΟΧΙ Οι εκτιμήσεις τους δεν επαληθεύτηκαν και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα μιλώντας για κλυδωνισμούς και αναταράξεις λες και πρόκειται για αεροσκάφος που έπεσε σε σωρεία ακραίων καιρικών φαινομένων. Γι’ αυτό με αίσθημα ευθύνης και με κάθε σοβαρότητα αναλογιζόμενοι τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνά η επιχείρηση αναμένουμε και ζητούμε να πέσει άπλετο φως στο πώς και γιατί συντελέστηκε αυτή η κατάρρευση. Στο πως και γιατί δεν εκτιμήθηκε σωστά η ένταση και το μήκος της εκτόνωσης. Ο λόγος που το κάνουμε δεν έχει να κάνει με καμία τιμωρητική διάθεση σε κανέναν.

Ο λόγος που το κάνουμε έχει να κάνει με ότι σ’ αυτή την επιχείρηση ο καθένας έχει το ρόλο του, τη θέση του, το μισθό του και τις ευθύνες του. Εμείς και τα άλλα σωματεία που κατά κύριο λόγο εκπροσωπούμε εργαζόμενους στη πρώτη γραμμή χάσαμε πολλές φορές συναδέλφους μας , (μόνιμους και εργολαβικούς) που θάφτηκαν κάτω από το λιγνίτη που έγιναν ένα με το λιγνίτη. Θα πει κανείς εμάς η «μοίρα» μας ως εργαζόμενοι είναι να είμαστε εκεί στη πρώτη γραμμή. Συμφωνούμε ο καθένας έχει τη θέση του στην παραγωγική αλυσίδα. Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι ( και αυτό το σεβόμαστε) έχουν την ευθύνη της υπογραφής . Άραγε θα την αναλάβουν ; κ Πρόεδρε χωρίς το ύφος αυτών που τα ξέρουν όλα επειδή υπάρχει αγωνία και ανασφάλεια στο προσωπικό

1) Σας ζητούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες να ενημερωθεί το προσωπικό του ορυχείου και του ΑΗΣ Αμυνταίου και να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματά του. Όπως όλοι λέμε ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο σημαντικότερος.

2) Η ΕΤΕ/ΔΕΗ επικροτεί και στηρίζει την απόφαση για μετεγκατάσταση των Αναργύρων και επισημαίνει ότι κακώς δεν είχε γίνει. Κανείς μας δεν θα αισθανόταν ασφαλής αν ήμασταν στη θέση τους. Χρόνια τώρα φώναζαν και δεν τους ακούγαμε. Η συγκρότηση δύο(2) επιτροπών για το ίδιο θέμα από την ΔΕΗ και το Υπουργείο δεν μας προκαλεί εντύπωση. Απλά αναδεικνύει και αποδεικνύει τις αντιθέσεις, τη διαφορετικότητα και γενικά τη δυσαρμονία των σχέσεων Υπουργείου και Διοίκησης. Θυμίζει το … δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι. Θυμίζουμε και τονίζουμε ότι η ΔΕΗ, η πρώτη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας που κάποιοι θέλουν και επιθυμούν να τη μετατρέψουν από ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΕ ΝΑΝΟ δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια και ερασιτεχνισμούς. 

Η ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΥΛΟΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Το έγκλημα που διαπράχθηκε στο Αμύνταιο δε συγχωρείται και δεν παραγράφεται. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ/ΚΗΕ

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αποστολή του top-sport.gr στην Καλαμπάκα | LIVE ενημέρωση για τον αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη τη χώρα αναλυτικά για τις επόμενες έξι ημέρες
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία
Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθ…