pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ: "Για τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται στο Κοσσυφοπέδιο και τα Δυτικά Βαλκάνια ενάντια στους λαούς"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου του Κοσσυφοπεδίου» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στις 13-06-2017 στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:

«Εντείνονται οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.   Όχι μόνο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία σε συνδυασμό με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΝΑΤΟ- ΕΕ- ΗΠΑ και Ρωσία -Κίνα για τον έλεγχο των αγορών, των δρόμων ενέργειας. Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι οι ΗΠΑ βομβάρδισαν και διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλάζοντας σύνορα, μακελεύοντας λαούς. Χρηματοδότησαν και στήριξαν μηχανισμούς, κυκλώματα, κάθε είδους εθνικιστικές κι αντιδραστικές δυνάμεις ως δήθεν απελευθερωτές για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, να στήσουν στρατιωτικές βάσεις και να ελέγξουν την περιοχή.  

Οι λαοί να εναντιωθούν στα σχέδια των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους και σε σύγκρουση με την εμπλοκή ΕΕ και ΝΑΤΟ, να χαράξουν δρόμο προς το δικό τους συμφέρον ενάντια στον εθνικισμό και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να απαιτήσουν το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων και να ανοίξουν το δρόμο για να περάσει η εξουσία και η οικονομία στα δικά τους χέρια».

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…