pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνέντευξη του Γιάννη Θεοφύλακτου για την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος (ΣΥΡΙΖΑ), αναφορικά με την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου τονίζει ότι:

- ήταν θετική η πρόληψη της ΔΕΗ για την έγκαιρη απομάκρυνση των εργαζομένων (έτσι δεν είχαμε θύματα),

- ήταν άμεση η αντίδραση της Κυβέρνησης με την επιτόπια παρουσία υπουργών και την άμεση λήψη αποφάσεων

- πρόκειται αναμφισβήτητα για δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή και πρέπει να αναζητηθούν πιθανοί λάθος χειρισμοί ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον

- μαζί με την μετεγκατάσταση των Αγίων Αναργύρων πρέπει να προχωρήσει και η μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Πιο αναλυτικά, ο Γιάννης Θεοφύλακτος δήλωσε ότι στο πρώτο ν/σ που θα έρθει στη Βουλή θα πορβλεφθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης και απαλλοτρίωσης για το χωριό των Αναργύρων.

Δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή χαρακτήρισε την κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά. Παράλληλα ο κ. Θεοφύλακτος προανήγγειλε πως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή θα περιλαμβάνεται η διαδικασία μετεγκατάστασης και απαλλοτρίωσης του χωριού των Αναργύρων.

Οι ζωές των κατοίκων είναι το σημαντικότερο, ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα. «Είναι θετικό το ότι η επιχείρηση είχε απομακρύνει όλους τους εργαζόμενους» σημείωσε.
 
Η ζημιά είναι μεγάλη, θα μπορούσε να έχει περιοριστεί. Θα αναζητήσουμε και θα βρούμε πιθανά λάθη, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αναφορικά με την μετεγκατάσταση ο κ. Θεοφύλακτος σημείωσε ότι ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, και το στηρίζαμε, και καθυστερούσε το αίτημα. Έπρεπε να γίνει μια τόσο μεγάλη ζημιά για να κινηθεί και το κράτος.
 
«Μετά από αυτή τη μεγάλη ζημιά η παρουσία ήταν άμεση, των υπουργών και του προέδρου της ΔΕΗ. Αποφασίστηκε η άμεση μετεγκατάσταση και απαλλοτρίωση, κάτι  που θα έρθει στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα, έως τότε οι κάτοικοι θα μένουν σε ξενοδοχεία. Η διαδικασία της απαλλοτρίωσης θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Θεοφύλακτος σημείωσε ότι χώροι για την μετεγκατάσταση έχουν βρεθεί, επειδή είχαν προβλέψει οι κάτοικοι αυτή την κατάσταση, απλώς χρειάζεται η δικαστική διαδικασία για να εκταμιευθούν τα κονδύλια και να μπορέσουν να χτίσουν. «Είναι ένα θέμα για το οποίο όλο το πολιτικό προσωπικό της περιοχής πρέπει να σταθεί δίπλα στους κατοίκους» τόνισε.
 
«Μια φυσική καταστροφή δεν προβλέπεται. Όμως σε μια δραστηριότητα μιας μεγάλης επιχείρησης όπως η ΔΕΗ πρέπει να αναμένονται καταστροφές, και πρέπει η ΔΕΗ να μπορεί να το προλάβει. Είναι ένα πάγιο ερώτημα των κατοίκων της περιοχής. Θέλουμε η λιγνιτική διαδικασία να γίνεται με αειφόρο τρόπο. Μια τέτοια μεγάλη κατολίσθηση και καταστροφή είναι μια ευκαιρία να τα προβλέψουμε από εδώ και πέρα» δήλωσε ο Γ. Θεοφύλακτος.

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο τύπου

του βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννη Θεοφύλακτο

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…