pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η πρώτη μας εκπομπή πιο επίκαιρη από ποτέ ! (KOZANI.TV ONLINE - ο Γιώργος Τσιάκαλος για το προσφυγικό και την Ελληνική κοινωνία)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αρχές του χρόνου βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη και στο σπίτι του Καθηγητή Παιδαγωγικής ΑΠΘ Γιώργου Τσιάκαλου ο οποίος φιλοξενούσε ενάμιση χρόνο δυο οικογένειες προσφύγων.

Ο κ. Τσιάκαλος μας μίλησε τότε  για το προσφυγικό και την Ελληνική κοινωνία και μας περιέγραψε άγνωστες πτυχές στους τομείς της οργάνωσης του κράτους, της ετοιμότητας  και ωριμότητα της κοινωνίας να "αγκαλιάσει" τους πρόσφυγες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επανένωση εκατοντάδων οικογενειών προσφύγων.

Στις 26 Ιουνίου στο Ρόστοκ της Γερμανίας επανενώθηκε τελικά η οικογένεια που φιλοξενούσε στη Θεσσαλονίκη, «εκατοντάδες άλλες περιμένουν», αναφέρει σε κείμενο του στο fb, «γι αυτό θ¨ αγωνιστούμε να τις δούμε επανενωμένες. Μόνο τότε θα ησυχάσουμε».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Τσιάκαλου, δείτε φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη και το Ρόστοκ  αλλά και την εκπομπή διάρκειας 47 λεπτών:

Ναι! Στις 26 Ιουνίου, όπως είχα αναγγείλει με ανάρτησή μου στο fb, πετάξαμε για το Αμβούργο κι από εκεί με αυτοκίνητο μεταβήκαμε στο Ρόστοκ. Με δική μας οργάνωση

του ταξιδιού και με δικά μας έξοδα, όπως κατά προτεραιότητα προβλέπεται από τη Συμφωνία του Δουβλίνου. Η οικογένειά μας επανενώθηκε.

Θα γράψω για ολόκληρη τη διαδικασία όταν γυρίσω στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα. Επειδή εκατοντάδες είναι οι οικογένειες που περιμένουν ακόμη τη στιγμή που θα ενωθούν κι εκείνες, και έχουν δικαίωμα να μάθουν τι θα κάνουμε για να γίνει η ελπίδα τους πραγματικότητα.

Τι θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ! Γιατί όσο καιρό περιμένουν, αγωνιούν και βασανίζονται στη δική μας χώρα, τόσο καιρό είναι κι αυτές ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ οικογένειες. Γι αυτό θ¨ αγωνιστούμε να τις δούμε επανενωμένες. Μόνο τότε θα ησυχάσουμε.'

Χθες, μετά από μήνες επίμονης αϋπνίας που σχεδόν με οδήγησε σε πλήρη κατάρρευση, κοιμήθηκα επιτέλους - δώδεκα συνεχόμενες ώρες!

Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, αισθάνομαι πάλι ήρεμος και δυνατός. Βεβαίως, ο έρπης ζωστήρ με συνοδεύει ακόμη, όμως τελικά έχει κι αυτός τη δική του αξία, καθώς μου θυμίζει αδιάκοπα ότι ο πόνος που προκαλεί είναι ένα τίποτε μπροστά στον πόνο που βασιλεύει στις χωρισμένες προσφυγικές οικογένειες. Είδα στη Γερμανία τον πόνο αυτών που περιμένουν εκεί να δουν την οικογένειά τους να έρχεται από την Ελλάδα. Αβάσταχτος κι αυτός.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη. Από την άλλη εβδομάδα θα δούμε πως θα την οργανώσουμε αποτελεσματικά. . Μπορούμε να την οργανώσουμε. Η δύναμή μας είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο συχνά οι ίδιοι/ες νομίζουμε. Χρειάζεται να το συνειδητοποιήσουμε και τότε θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος γι' αυτό.

Καλή σας νύχτα! Θ' απολαύσω ξανά τη γλύκα του ύπνου.”

Γιώργος Τσιάκαλος

Η πρώτη μας εκπομπή πιο επίκαιρη από ποτέ !  (KOZANI.TV ONLINE -  ο Γιώργος Τσιάκαλος για το προσφυγικό και την Ελληνική κοινωνία)

Για το www.kozani.tv

Σωκράτης Μουτίδης

Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…