pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αγωνιστική συνεργασία ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με κύριο θέμα την ενημέρωση σε γενικότερα ζητήματα που αφορούν τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους

και με τις εξελίξεις σχετικά με το Ορυχείο Αμυνταίου, ένα μήνα μετά τη μεγάλη κατολίσθηση.

Επί της ουσίας η πλειοψηφία έφερε ειλημμένες αποφάσεις που έχουν συμφωνήσει (ΓΕΝΟΠ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) σχετικά με τον αρχικό αριθμό εργαζομένων που θα μετακινηθούν σε πρώτη φάση από το Ορυχείο Αμυνταίου σε άλλα ορυχεία του ΛΚΔΜ.

Δεν άγγιξαν καθόλου το ζήτημα των εργαζομένων στις εργολαβίες και το τι θα γίνει με τα 8μηνα από δω και πέρα. Ένα δείγμα έδωσε η Διευθύντρια Ορυχείων κα. Κουρίδου, η οποία είπε στην ουσία ότι αναζητούν λύσεις για το πώς θα απαλλαγούν από τους εργαζόμενους στις εργολαβίες.

Έφεραν ως τετελεσμένο και συμφωνημένο γεγονός με την εργοδοσία τις απολύσεις με bonus 15.000 € στην αρχή για τους εργαζόμενους στο Ορυχείο Αμυνταίου και μετά θα το γενικεύσουν. Αφού έριξαν μαύρο δάκρυ για τις πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες (με βάση τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο φωτογραφήθηκαν ο ΑΗΣ Αμυνταίου, η Μελίτη Ι και η άδεια κατασκευής της Μελίτης ΙΙ), δεν έχασαν την ευκαιρία να δικαιολογήσουν την ΕΕ και να αναζητήσουν για μια φορά ακόμα τον υγιή ανταγωνισμό.

Και ενώ υπήρχαν μεγάλα και σοβαρά ζητήματα να συζητηθούν προσπάθησαν επί 2 ώρες να δημιουργήσουν θεσμικό ζήτημα με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη στο Ορυχείο Αμυνταίου. Στην ουσία αντανακλά τις ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις και ανταγωνισμούς. Προσπάθησαν με θεατρινισμούς να κρύψουν την πλήρη αποδοχή τους στις γενικότερες κατευθύνσεις που θέτουν Κυβέρνηση και εργοδοσία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πριν και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα, έχουν μεγάλες ευθύνες ως πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ –ΜΕΤΑ) που μετά το λίφτινγκ που έκαναν εμφανίζονται σαν ΔΡΑΣΕ – ΚΟΙΡΙΞΕ – ΑΡΚΙ, βάζουν πλάτη να περάσει η πολιτική απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, του ανταγωνισμού, της διάλυσης του ασφαλιστικού και της μετοχοποίησης της ΔΕΗ. Χρησιμοποίησαν τον αγώνα ενάντια στη μικρή ΔΕΗ  τον Ιούλη του 2014 για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά.

Σήμερα, όσο κρίσιμο είναι το ζήτημα να μη θεωρήσουν οι εργαζόμενοι όλα όσα έχασαν τα χρόνια της κρίσης περασμένα – ξεχασμένα, άλλο τόσο κρίσιμο είναι να οργανώσουν την πάλη τους για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Διεκδικούμε:

  • Να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Να μην κλείσει το Ορυχείο Αμυνταίου. Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία του.
  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Όχι στην πώληση ΑΗΣ ορυχείων και υδροηλεκτρικών. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εργολαβιών στη ΔΕΗ Α.Ε. Καμία μέρα καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΛΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 18:00

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης