pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους στον ΤΟΞΟΤΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στον ΤΟΞΟΤΗ συμφερόντων ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

που παλεύουν διεκδικώντας τα δικαιώματα τους στην δουλειά.

Καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στον ΤΟΞΟΤΗ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι  κυβέρνηση, εργοδοσία, εργολάβοι και αστικά δικαστήρια, βρίσκονται από την ίδια πλευρά και όλοι μαζί ενάντια στους εργαζόμενους.

Με διαδικασία εξπρές μέσα σε λίγες ώρες, με δίκη παρωδία αποφάσισαν ότι είναι παράνομο οι εργαζόμενοι να απεργούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν μας εκπλήσσει αυτή η δικαστική απόφαση αφού είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία μέσω του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη "αξιολόγηση".

Ο αγώνας σας έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια περίοδο που καλλιεργείται η αντίληψη ότι οι εργάτες πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, να δεχτούν νέα μέτρα για να μη μπει σε κίνδυνο η ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.

Την ίδια κατάσταση βιώνουν και οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Το δουλεμπόριο των εργολαβιών και η απλήρωτη εργασία σε Ορυχεία και Σταθμούς της περιοχής έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Μισθοί πείνας, οι εργολάβοι κλέβουν τις προσαυξήσεις από υπερωρίες και σαββατοκύριακα, δεν πληρώνουν δώρα, σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι μένουν για μήνες απλήρωτοι, επικρατεί τρομοκρατία αφού όποιος διεκδικήσει τα αυτονόητα απειλείται με απόλυση κ.α.

Η είσοδος των εργολάβων στη ΔΕΗ είχε σαν στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους και τη μεγαλύτερη ευελιξία στο σταμάτημα δραστηριοτήτων (οι εκατοντάδες απολύσεις λόγω περιορισμού της αξιοποίησης του λιγνίτη βαφτίζονται μη ανανέωση συμβάσεων).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

  • Όλοι μαζί,  μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί είναι αναγκαίο τώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, την αποφασιστικότητα μας στην πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
  • Όλοι μαζί να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της Ε.Ε, του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.
  • Όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Να διεκδικήσουμε ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας με όλες τις δραστηριότητες της ΔΕΗ να αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε στο πλευρό μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Τέτοιες αποφάσεις δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να ριχτούμε στην μάχη με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα.  

 

Δημοφιλή Νέα

Καταγγελία από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας:
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

«Αποκλειστικές πληροφορίες» του kozani.tv: Ποιοι θα συνοδεύουν τον Κ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στην περιοχή μας | Δείτε με ένα κλικ !
Κωστής Χατζηδάκης Σεπτέμβριος 2019 για
Kλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο δήμο Εορδαίας

Kλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο δήμο Εορδαίας


Λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.

Ο καιρός στην Δυτική Μακεδονία το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου
Αυτοκινητοπομπή στο Αμύνταιο από τους αγρότες του μπλόκου του κόμβου Φιλώτα 5η ημέρα των κινητοποιήσεων.
Δήμος Εορδαίας: Η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Δήμος Εορδαίας: Η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου


Λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.