pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους στον ΤΟΞΟΤΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στον ΤΟΞΟΤΗ συμφερόντων ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

που παλεύουν διεκδικώντας τα δικαιώματα τους στην δουλειά.

Καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στον ΤΟΞΟΤΗ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι  κυβέρνηση, εργοδοσία, εργολάβοι και αστικά δικαστήρια, βρίσκονται από την ίδια πλευρά και όλοι μαζί ενάντια στους εργαζόμενους.

Με διαδικασία εξπρές μέσα σε λίγες ώρες, με δίκη παρωδία αποφάσισαν ότι είναι παράνομο οι εργαζόμενοι να απεργούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν μας εκπλήσσει αυτή η δικαστική απόφαση αφού είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία μέσω του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη "αξιολόγηση".

Ο αγώνας σας έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια περίοδο που καλλιεργείται η αντίληψη ότι οι εργάτες πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, να δεχτούν νέα μέτρα για να μη μπει σε κίνδυνο η ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.

Την ίδια κατάσταση βιώνουν και οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Το δουλεμπόριο των εργολαβιών και η απλήρωτη εργασία σε Ορυχεία και Σταθμούς της περιοχής έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Μισθοί πείνας, οι εργολάβοι κλέβουν τις προσαυξήσεις από υπερωρίες και σαββατοκύριακα, δεν πληρώνουν δώρα, σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι μένουν για μήνες απλήρωτοι, επικρατεί τρομοκρατία αφού όποιος διεκδικήσει τα αυτονόητα απειλείται με απόλυση κ.α.

Η είσοδος των εργολάβων στη ΔΕΗ είχε σαν στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους και τη μεγαλύτερη ευελιξία στο σταμάτημα δραστηριοτήτων (οι εκατοντάδες απολύσεις λόγω περιορισμού της αξιοποίησης του λιγνίτη βαφτίζονται μη ανανέωση συμβάσεων).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

  • Όλοι μαζί,  μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί είναι αναγκαίο τώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, την αποφασιστικότητα μας στην πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
  • Όλοι μαζί να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της Ε.Ε, του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.
  • Όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Να διεκδικήσουμε ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας με όλες τις δραστηριότητες της ΔΕΗ να αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε στο πλευρό μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Τέτοιες αποφάσεις δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να ριχτούμε στην μάχη με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα.  

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών»
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Ευχαριστήριο της Αριστέας Αδαμίδου για το «Κλάμα Αδικίας»

Ευχαριστήριο της Αριστέας Αδαμίδου για το «Κλάμα Αδικίας»


Τα δάκρυα της αδικίας, μια αντίφαση που αγκαλιάζει τη χ…