pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ βρήκε κατεργασμένο δέρμα αρκούδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ένα κατεργασμένο δέρμα νεαρής καφέ αρκούδας εντόπισε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα!

Η ΟΑΕ έφτασε στην περιοχή κατόπιν αναφοράς που έγινε σε ειδησεογραφικό site της Καστοριάς από πολίτη και έπειτα από έρευνα βρήκε το δέρμα του άτυχου ζώου μέσα σε πυκνή βλάστηση. 

Έπειτα από τη θανάτωση της αρκούδας το δέρμα αφαιρέθηκε ολόκληρο και υπέστη κατεργασία κατά την οποία διατηρήθηκαν τα νύχια της. Επρόκειτο για νεαρό ζώο, ωστόσο το φύλο του δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για παράνομη ενέργεια διότι εάν είχε εισαχθεί νόμιμα από το εξωτερικό, από κάποια χώρα που επιτρέπεται το εμπόριο δέρματος αρκούδας, θα έφερε σχετική ανάγλυφη σφραγίδα και συνοδευτικά έγγραφα CITES. Η απουσία όμως σφραγίδας και των εγγράφων αποδεικνύει ότι είτε έχει εισαχθεί παράνομα είτε η παράνομη αυτή πράξη έγινε εντός της Ελλάδας. 
Έπειτα από τον εντοπισμό του δέρματος, ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δασών στην οποία και παραδόθηκε για καταστροφή αφού έγινε συλλογή γενετικού υλικού. Στη συνέχεια κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων. 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι ο φόνος αρκούδας όπως επίσης η αγοραπωλησία ειδών που τελούν υπό καθεστώς προστασίας απαγορεύονται στη χώρα μας και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο από το 1969.
 
Και καθώς η αρκούδα δεν έχει φυσικούς εχθρούς και απειλείται μόνο από τον άνθρωπο και τις παράνομες ενέργειές του καλούμε τους πολίτες που αντιλαμβάνονται παράνομα περιστατικά αγοραπωλησίας ή θανάτωσης αρκούδων ή λύκων να απευθύνονται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, το αρμόδιο Δασαρχείο ή τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο 23860 41500.
Η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ενισχύεται και αναβαθμίζεται στο πλαίσιο του έργου δημιουργίας πρότυπου Βαλκανικού Κέντρου Άγριων Σαρκοφάγων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 
ΠΗΓΗ: www.arcturos.gr
 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…