Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη μη τήρηση μέτρων ασφαλείας στις μέρες του καύσωνα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ ΑΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΕΡΩΤΗΣΗ  Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Μη τήρηση μέτρων ασφαλείας στις μέρες του καύσωνα

στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ ΑΕ

Δύσκολες συνθήκες βίωσαν, λόγω του καύσωνα 28/6-2/7, 11-14 /7, οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά (!), εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και μόνο κάτω από την παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως δεν εφαρμόζεται ακόμη και η αριθμ. 10349/10-6-2009 εγκύκλιος του ΣΕΠΕ, με θέμα την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος, η οποία όμως επίσης δεν παίρνει υπόψη της τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί (λιγότεροι εργαζόμενοι, εντατικοποίηση της εργασίας, παλιός εξοπλισμός....)

Έχει ιδιαίτερα σημασία σε αυτές τις συνθήκες, για την προστασία όλων των εργαζομένων (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί), να τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι προβλέψεις και αυτού έστω του κανονισμού και σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί να παίρνονται επιπλέον πρωτοβουλίες για την προστασία τους. Τα μέτρα προστασίας δεν είναι μόνο τα κράνη και τα άλλα ατομικά μέτρα προστασίας αλλά το σύνολο των μέτρων που προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αυτό το γεγονός είναι ακόμη μια αιτία πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων, τα οποία πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια και στο χώρο της ΔΕΗ ΑΕ, όπως αναδείξαμε ως ΚΚΕ και στη Βουλή με πλήθος Ερωτήσεων τα τελευταία χρόνια. Η εργατική τάξη έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος για μια οικονομία που κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε:

-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ιδιαίτερα σε συνθήκες καλοκαιριού ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων;

-Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα;

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Δημοφιλή Νέα

Γιώργος Πηλιανίδης πρόεδρος Ποντοκώμης: Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα και τις δηλώσεις της ΔΕΗ,που αναφέρονται σε ισοπέδωση του οικισμού της Ποντοκωμης μέσα στο 2026 - Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΝΤΑΙ
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την ειδική συνεδρίαση απολογισμού του Δήμου Εορδαίας στις 30/6.
Κάλεσμα του συλλόγου
Τα ροδάκινα της οργής…. (του Στέφανου Πράσσου) | Σαν σήμερα 3 Ιούλη του 1983 πνίγονται σε κανάλι στην Περιοχή Βεροίας 5 κορίτσια από την Ελάτη. 5 περιστασιακές εργάτριες γης από 17 έως 27 χρονών που πήγαν να μαζέψουν ροδάκινα.
Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!

Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!


 Στις 10 Ιουλίου έρχεται στην Πτολεμαΐδα! - Ποιος έρχ…

Εργατικά δυστυχήματα / Ρεκόρ 20ετίας με 114 νεκρούς μέσα σε 6 μήνες

Εργατικά δυστυχήματα / Ρεκόρ 20ετίας με 114 νεκρούς μέσα σε 6 μήνες


Αποκαλυπτικά και συγχρόνως τρομακτικά είναι τα στοιχε…

Η κορυφή…

Η κορυφή…


To σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Δημοσκόπηση Pulse / Το 76% θεωρεί «πολύ σημαντικό» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσκόπηση Pulse / Το 76% θεωρεί «πολύ σημαντικό» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ


Την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ο…