pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Διαφήμιση της ελαστικής εργασίας ενώ η κοινωνία υποφέρει από την ανεργία, τη μαύρη και απλήρωτη εργασία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

Φτηνή προπαγάνδα είναι το μήνυμα της επίσκεψης Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας, όπου διαφημίζοντας το ανύπαρκτο έργο της υπουργού του Ε. Αχτσιόγλου, ο πρωθυπουργός μίλησε για μείωση της ανεργίας και αποτελεσματικούς ελέγχους

ενάντια στην μαύρη και απλήρωτη εργασία.

Στην πραγματικότητα, το μόνο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Αχτσιόγλου είναι η γενίκευση της ελαστικής, μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, που το 2016 έφτασαν το 55% των νέων θέσεων εργασίας, με αμοιβές των 200και των 400 ευρώ. Τα νερά θολώνει επίσης η εμφάνιση των λεγόμενων κοινωφελών προγραμμάτων με τις ολιγόμηνες συμβάσεις χωρίς πλήρη εργασιακά δικαιώματα, σαν δήθεν λύση για την ανεργία.

Τα πραγματικά στοιχεία συμπληρώνονται με την ανεργία στους νέους 15-24 ετών να ξεπερνά το 45%, ενώ η μακροχρόνια ανεργία χτυπάει το 71,8% όσων δεν έχουν δουλειά.

Οι περίφημοι έλεγχοι, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μην έχουν προσωπικό, είναι σταγόνα στον ωκεανό της μαύρης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας. Σε αυτά προστίθεται και η νομιμοποίηση αυτής της αθλιότητας. Μόλις χτες για το εμπόριο η Κυριακή ήταν εργάσιμη μέρα χάρη στο πρόσφατο κυβερνητικό νομοθέτημα και τα σωματεία του κλάδου έκαναν μια μαχητική απεργία.

Η απλήρωτη εργασία πάει σύννεφο, τρανταχτό παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, με τραγική συνέπεια την αυτοκτονία μιας 42χρονης εργάτριας. Στον όμιλο ΜΜΕ Πήγασος, στα λιπάσματα Καβάλας κ.α., εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι ή απολύονται από εργοδότες που αξιοποιούν τη μνημονιακή νομοθεσία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την αφήνει ανέγγιχτη και τη συμπληρώνει.

Στην ίδια κατεύθυνση, η υπουργός Εργασίας Αχτσιόγλου δρομολογεί και την παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων με στόχο ένα νόμο που ουσιαστικά θα εμποδίζει την απεργία και την αντίσταση στην αντεργατική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία που υποφέρει από την ανεργία έχουν εχθρική αντιμετώπιση από μια κυβέρνηση που τους βλέπει σαν αναλώσιμο υλικό για μια ανάπτυξη που θα δώσει κέρδη στο κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση. Αυτή είναι η ουσία της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει στο ακέραιο η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Είναι μονόδρομος για την κοινωνική πλειοψηφία η ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που θα αγκαλιάσει όλες τις εργασιακές σχέσεις, τους άνεργους, τη νέα γενιά και θα βάλει αποφασιστικά μπροστά τα εργατικά δικαιώματα.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…