pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Εορδαίας: Διαμαρτυρία για τη διάλυση της σύμβασης του έργου «κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης με την υπ αρίθμ. 12121/412/25-1-2017 απόφαση του προϊσταμένου της, αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης

του έργου «κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης» και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προς το δήμο Εορδαίας από μέρους σας, ούτε προφορική ούτε γραπτή.

Όπως γνωρίζετε, στην αρχή της θητείας μας, υπήρξε πολύ έντονη κινητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων αποπεράτωσης του έργου και αξιοποίησης των φραγμάτων του Εμπορίου, ώστε η χρήση τους αλλά και η χρήση της Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα στη Δυτική Εορδαία. Ο Δήμος Εορδαίας εξέφρασε επανειλημμένα και σταθερά τη βούλησή του και σας παρείχε κάθε στήριξη για την αποπεράτωση και χρήση των παραπάνω έργων. Δυστυχώς η διάλυση της σύμβασης  έγινε ¨εν κρυπτό¨  αφού δεν είχαμε ουδεμία ενημέρωση ούτε πριν, ούτε μετά τη διάλυσή της.

Λυπούμαστε γιατί τέτοιου είδους ενέργειες δε βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής, μας πηγαίνουν χρόνια πίσω και απαξιώνουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε μια δύσκολη περίοδο, οι δυο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έπρεπε να συνεργάζονται ώστε να εντάσσονται νέα αναπτυξιακά έργα στην προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και όχι να απεντάσσονται μονομερώς και χωρίς ενημέρωση έργα που ήταν ήδη ενταγμένα σε προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

Εκ των πραγμάτων θεωρούμε αυτονόητη την έκφραση της αντίθεσης μας στην συγκεκριμένη απόφαση, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι ζητήματα αναπτυξιακού περιεχομένου που έχουν να κάνουν την πορεία της περιοχής, θα έπρεπε πρωτίστως να αποτελούν αντικείμενο μελέτης και διαλόγου, κάτι το οποίο αποτελούσε θέση της προεκλογικής  διακήρυξης του συνδυασμού μας.

Αποφάσεις που τις διακρίνει το στοιχείο της μονομέρειας, είναι καταδικασμένες και δεν βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας

ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κινητοποίηση στο Βέρμιο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου κατά των ανεμογεννητριών από τις συλλογικότητες ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, SOS ΒΕΡΜΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS και ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕ
video και φωτογραφίες από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Στέφανο Πράσσο στην Π.Ε. Κοζάνης
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας: ΝΗΜΑΤΑ - γιορτή σε εποχές - Πρόγραμμα
Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)

Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)


Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε τις πρώτες πρω…

Τοπική διοίκηση προστάτης της δημόσιας υγείας ή ντίλερ των ιδιωτών; (του Δημήτρη Παπαδόπουλου - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας)
Λαϊκή Συσπείρωση: