pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εργατική Αλληλεγγύη: Η συρρίκνωση εργασιών από την ΔΕΗ στο ΛΚΔΜ είναι η χαρά των εργολάβων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η κυβέρνηση των Τσίπρα –Καμένου είναι άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξεπουλάν και ρημάζουν την περιουσία του ελληνικού λαού αφήνοντας υπηρεσίες

και επιχειρήσεις στην μοίρα τους χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το πλήρες ξεπούλημα. Εκεί έρχονται οι μικροί και μεγάλοι εργολάβοι που τυχοδιωκτικά αναλαμβάνουν να καλύψουν τα κενά να οποία δημιουργούνται.

Από αυτό τον κατήφορο δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η ΔΕΗ και το Λ.Κ.Δ.Μ.

Σταθμοί παραγωγής καίγονται, ορυχεία πέφτουν, μηχανήματα εκατομμυρίων καταστρέφονται,  η παραγωγή συρρικνώνεται  και μεγάλος κύκλος εργασιών παραδίνεται σε εργολάβους.

 Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν  οι εργολάβοι ,ιδιώτες τέτοιες θετικές εξελίξεις για αυτούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Υποτομέα Μεταφορών του ΛΚΔΜ, όπου ο στόλος λεωφορείων που ανανεώθηκε δεν επαρκεί για τα δρομολόγια μεταφοράς προσωπικού των ορυχείων και το προσωπικό σε οδηγούς μειώνεται συνεχώς. Αποτέλεσμα ως συνήθως να εκτελούν τα δρομολόγια ιδιώτες τουριστικών επιχειρήσεων.

Όμως και με τον υπάρχον στόλο λεωφορείων και προσωπικό θα μπορούσε η επιχείρηση να εκτελεί πολύ περισσότερα δρομολόγια η ίδια και όχι οι ιδιώτες, αν η διοίκηση του Υποτομέα Μεταφορών:

  1. Δεν καταργούσε την νυκτερινή βάρδια στους οδηγούς που την μετέτρεψε σε πρωί απόγευμα ενώ μεταφέρουν το προσωπικό βάρδιας των ορυχείων, που εργάζονται σε βάρδια συνεχούς πυρός (και νύχτα). Η ίδια διοίκηση αρνείται να πληρώσει τις υπερωρίες που αναγκαστικά δουλεύουν οι οδηγοί για να καλύψουν τα δρομολόγια σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.
  2. Έβαζε τα λεωφορεία  που έχει, στα δρομολόγια βάρδιας που είναι έξι την ημέρα αντί να τα έχει στα δρομολόγια μεταφοράς ημερήσιου προσωπικού, που είναι δύο την ημέρα.
  3. Δεν έκοβε δρομολόγια στην μέση δίνοντας τα μισά σε εργολάβους (π.χ Νότιο Πεδίο - Σέρβια) που τα προηγούμενα χρόνια το λεωφορείο της ΔΕΗ μετέφερε τους εργαζόμενους από τα Σέρβια στο ορυχείο, τώρα από Σέρβια Κοζάνη το εκτελεί ιδιώτης και από Κοζάνη ορυχείο η ΔΕΗ.
  4. Αν ανανέωνε περεταίρω τον στόλο λεωφορείων και προσλάβανε προσωπικό.
  5. Αν η διοίκηση  διαχειρίζονταν δίκαια και ισόνομα το υπάρχων προσωπικό. Γιατί υπήρξαν στη λογική των «δικών μας παιδιών» και φαινόμενα άνισης μεταχείρισης. οδηγοί να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να απασχολούνται σε άλλες θέσεις, κάποιοι άλλοι να παίζουν το ρόλο των αυστηρών ανωτέρων στους οδηγούς( έκτακτους και τακτικούς) και να τριγυρνούν σε εκδηλώσεις και σε δημόσιες σχέσεις.

δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά γιατί η διοίκηση του ΛΚΔΜ δεν εφαρμόζει τα αυτονόητα προς το συμφέρων της επιχείρησης και των εργαζομένων της.

το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» με παρεμβάσεις του στην διοίκηση αλλά και με έγγραφη επιστολή προς την κεντρική υπηρεσία του ΣΕΠΕ, του υπουργείου εργασίας για την παραβίαση εργατικής νομοθεσίας στις αμοιβές υπερωριών και ωραρίων εργασίας, διεκδίκησε και διεκδικεί την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του υποτομέα μεταφορών και την εκτέλεση των δρομολογίων  από την ΔΕΗ. Την  δίκαιη  και σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία μεταχείριση του προσωπικού.

Εργαζόμενοι και ταξικά συνδικάτα μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο και να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Κοζάνη 14/9/2017

Το Γραφείο Τύπου

Δημοφιλή Νέα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Γιώργος Αδαμίδης: Λένε

Γιώργος Αδαμίδης: Λένε "Προσιτή τιμή" το ακριβότερο κατά 55% ρεύμα


Ο Πρόεδρος στην Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟ…

Ένα ακροδεξιό πολιτικό φάντασμα έπιασε δουλειά και πάλι… (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)

Ένα ακροδεξιό πολιτικό φάντασμα έπιασε δουλειά και πάλι… (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)


Ξυπνάς ανοίγεις την τηλεόραση και τι να δεις, ένα πολιτ…

Οργάνωση...

Οργάνωση...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

«Αποκλειστικές πληροφορίες» του kozani.tv: Ποιοι θα συνοδεύουν τον Κ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στην περιοχή μας | Δείτε με ένα κλικ !
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Σύσκεψη στο μπλόκο στον κόμβο του Φιλώτα, σήμερα Πέμπτη
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | "Άγιο είχαμε!" (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Σωματείο Συνταξιούχων Δ.Ε.Η.: Εκδρομή στο Βόλο - Πήλιο

Σωματείο Συνταξιούχων Δ.Ε.Η.: Εκδρομή στο Βόλο - Πήλιο


Στα πλαίσια των κοινωνικών-πολιτιστικών δραστηριοτήτ…