pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γ. Κασαπίδης: Ερώτηση σχετικά με το μείζον εθνικό ζήτημα της χώρας, το δημογραφικό

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι λόγοι για τους οποίους δεν υλοποιήθηκε το πολύ σημαντικό πόρισμα του 1993  της Επιτροπής της Βουλής, σχετικά με το μείζον εθνικό ζήτημα της χώρας όπως χαρακτήρισε το δημογραφικό,

ζήτησε να διερευνηθούν ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως επισήμανε στην προχθεσινή συνεδρίαση αντίστοιχης επιτροπής της Βουλής, αποτελούν αναγκαιότητα τόσο η διερεύνηση αυτών των αιτιών για την αποφυγή επανάληψης του ιδίου σφάλματος όσο και η ενδελεχής μελέτη συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού εθνικού προβλήματος.

Συναισθανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης για τη χώρα πρότεινε τη σύσταση Επιτροπής Δημογραφικού που θα γνωμοδοτεί επί οιοδήποτε σχεδίου νόμου επεξεργάζεται το κοινοβούλιο, ως προς τις επιπτώσεις που αυτό δύναται να έχει στα δημογραφικά χαρακτηριστικά της Πατρίδας.

Αφού υπογράμμισε την παράλληλη εξέλιξη και τη συσχέτιση του δημογραφικού με την αστυφιλία και την ερήμωση της υπαίθρου, αποκάλυψε τις αρνητικές συνέπειες αυτού του ανισσόροπου κοινωνικού οικοδομήματος τόσο στην παραγωγή της χώρας όσο και στην οικονομία και τον πολιτισμό.

Υποστήριξε σθεναρά ότι η αλλαγή του τρόπου σκέψης της ελληνικής κοινωνίας, η αποξένωση από τις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού και η υιοθέτηση του δυτικού τρόπου σκέψης συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγέθυνση του προβλήματος. Πρότεινε την υποστήριξη του προτύπου της ελληνικής οικογένειας ως την ενδεδειγμένη λύση που το ελληνικό κοινοβούλιο οφείλει να προωθήσει.

Σε αυτή τη λογική χαιρέτισε και επαίνεσε τη δράση του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος στηρίζει ηθικά και υλικά την έλευση πολύτεκνων οικογενειών από τα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα από την Αθήνα που ζουν σε συνθήκες ανέχειας, στην επαρχία Βοΐου, με σκοπό τη δημογραφική αναζωογόνηση της περιοχής και τη διέξοδο των οικογενειών αυτών από τα αδιέξοδά τους στα αστικά κέντρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»