pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αγωνιστική Συνεργασία ΕΤΕ-ΔΕΗ (Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ): Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συναδέλφισσες – φοι,

Αποτελεί μεγάλο θράσος από την συνδικαλιστική παράταξη των ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΜΕ)

, να εγκαλούν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για ανίερες συμμαχίες και πραξικόπημα στην ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Ποιοι δηλαδή; Όλοι αυτοί που από το 1999 μέχρι και σήμερα έχουν συμμαχήσει ανίερα με κυβερνήσεις και διοικήσεις, έχουν συμφωνήσει και έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλα αυτά που έχουν κάνει την ζωή μας κόλαση.

Από το ξεπούλημα του ασφαλιστικού, την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τον διαμελισμό, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, τις συλλογικές συμβάσεις του 2012 και 2015 που τσάκισαν μισθούς και δικαιώματα, που νομιμοποίησαν δηλαδή τα μνημόνια και σήμερα εξακολουθώντας να στηρίζουν πιστά την πολιτική της απελευθέρωσης είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και πάλι κάνοντας προτάσεις στα σχέδια της κυβέρνησης για πώληση μονάδων, ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, απολύσεις, ενώ είναι έτοιμοι να υπογράψουν νέα συλλογική σύμβαση ίδια και χειρότερη με τις προηγούμενες.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας για την νέα κρίση  που ξέσπασε στην ΕΤΕ, τα γεγονότα έχουν ως εξής :

Στο Δ.Σ. της ΕΤΕ στις 12-9-2017 διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες στο ταμείο που έχουν να κάνουν με το διαδικαστικό μέρος της λειτουργίας του ταμία  και όχι το διαχειριστικό που δεν επιδέχεται καμιάς παρατήρησης,  όπως έχει διαπιστώσει μετά από έλεγχο το μέλος της παράταξής μας που συμμετέχει στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

Για τον λόγο αυτό, στο ΔΣ δεν ήρθαν για ψήφιση τα οικονομικά αφού πάρθηκε η απόφαση κατά πλειοψηφία να έρθουν προς ψήφιση στο επόμενο ΔΣ προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι τότε.

Μετά από αυτό το ΔΣ, την επόμενη μέρα και εντελώς αιφνιδιαστικά ο ταμίας προχώρησε με δική του πρωτοβουλία (...?.. ) στο κλείσιμο του ταμείου αφήνοντας απλήρωτο το προσωπικό και ουσιαστικά ανάστειλε κάθε λειτουργία του σωματείου.

Η παράταξη του ΕΑΜΕ, αδιαφορούσε επιδεικτικά για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και που είχε το κύριο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη νέα “τεχνική”  κρίση. 

Έφεραν σε νέο αδιέξοδο το σωματείο, την συγκεκριμένη στιγμή που όλα ξεπουλιούνται με “αριστερό τρόπο” ,  με έντονο άρωμα φασισμού σε μια περίοδο μάλιστα που τα μέλη μας άλλα περιμένουν από μας.

To ερώτημα είναι αμείλικτο και πρέπει να δοθούν απαντήσεις  πειστικές. Είναι τυχαίο τι στιγμή που πωλούνται όλα ‘’για το καλό μας’’ όπως λένε οι καιροσκόποι των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η ΕΤΕ, το μεγαλύτερο σωματείο του ομίλου να βρίσκεται πάλι σε κρίση?????

Ας θυμηθούμε την προηγούμενη κρίση στην ΕΤΕ, όταν έγινε ο διαχωρισμός της ΔΕΗ για να  ξεπουληθεί καλύτερα…. Μάλλον και τότε ήταν τυχαία η κρίση η οποία προκλήθηκε από την ίδια παράταξη. Εσείς τι λέτε συναδελφοι????
Η Αγωνιστική Συνεργασία, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση είχε δύο επιλογές, ή να παρακολουθούμε τα γεγονότα σαν απλοί θεατές ή να συμβάλουμε ουσιαστικά με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.

Επιλέγοντας το δεύτερο συμφωνήσαμε στη σύγκληση έκτακτου ΔΣ, όπως προβλέπει και το καταστατικό. Στις 25-9-2017 ορίστηκε η συνεδρίαση του ΔΣ ενώ παράλληλα στελέχη της παράταξής μας είχαν συναντήσεις με στελέχη των άλλων παρατάξεων σε επίπεδο ΓΕΝΟΠ αλλά και ΕΤΕ προκειμένου να συμβάλλουμε στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του σωματείου. (Οι επικεφαλής των παρατάξεων το γνωρίζουν καλά).

Η παράταξη του ΕΑΜΕ απαξιώνοντας τις καταστατικές διαδικασίες, δεν εμφανίστηκε στο έκτακτο ΔΣ το οποίο συνεδρίασε με 18 παρόντα μέλη από τα 31 του ΔΣ. Εκεί παρουσιάστηκαν για άλλη μία φορά τα στοιχεία και ο γενικός γραμματέας έκανε πρόταση άρσης της εμπιστοσύνης προς τον ταμία της ΕΤΕ.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρώντας ότι κανένας δεν μπορεί να ‘’καταδικαστεί’’ χωρίς να έχει τη δυνατότητα να δώσει εξηγήσεις πρότεινε  να μεταφερθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ που θα ήταν όλοι παρόντες. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και έτσι αποχωρήσαμε από το ΔΣ, το οποίο αφού δεν είχε πλέον  απαρτία διεκόπη.

Πρόθεση της Αγωνιστικής συνεργασίας δεν είναι να τελειώνει εδώ το θέμα, γι’ αυτό θα επαναφέρουμε το ζήτημα στη συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που “ανακάλυψαν” και πάλι  για να καταστήσουν το σωματείο ανενεργό.

Όσον αφορά το θέμα της αντικατάστασης του οργανωτικού γραμματέα.

Το ζήτημα έβαλε στην ημερήσια διάταξη εκείνος που ουσιαστικά  είχε δώσει τη θέση του οργανωτικού γραμματέα δηλαδή ο υπεύθυνος επικεφαλής της παράταξης του και έγινε αποδεκτό ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΤΕ

Στη διάρκεια του έκτακτου ΔΣ ο ίδιος υπεύθυνος της παράταξης έκανε άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του οργανωτικού γραμματέα πράγμα που  έγινε αποδεκτό από το σώμα. Ακολουθήθηκε δηλαδή η ίδια διαδικασία όπως και τότε που του είχε δοθεί η συγκεκριμένη θέση.

Δεν μπορούμε όμως να μη προσθέσουμε για τον συγκεκριμένο συνάδελφο αυτά που ελέχθησαν μέσα στη διαδικασία του οργάνου, την παράτυπη παράνομη διαδικασία που εφάρμοσε όσο ασκούσε τα καθηκοντά του από τη θέση του οργανωτικού γραμματέα δηλαδή..

Εμείς σαν παράταξη με εύθυμη  διάθεση  έχουμε να σχολιάσουμε το εξής…
Ας “σταθεροποιηθεί”  και αυτός συνάδελφος  κάπου ….

 Συνάδελφοι,

Είναι γνωστή η τακτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όταν τα προβλήματα οξύνονται να ανακαλύπτει τεχνητές κρίσεις μέσα στο κίνημα ώστε να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα. Όχι μόνο δεν έχει καμία πρόθεση να οργανώσει τον αγώνα ενάντια σ’ αυτή την πολιτική αλλά αποδυναμώνει όποια πρόθεση αγωνιστικής διάθεσης.

Σας καλούμε να απομονώσετε τέτοιου είδους πρακτικές, να συνταχθείτε με την Αγωνιστική Συνεργασία για την  προσπάθεια ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ και γενικότερα.

Στόχος της πάλης μας πρέπει να είναι η κάλυψη των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.

Παλεύουμε,

  • Ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που αποτέλεσμα έχει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.
  • Για ανάκτηση όλων των απωλειών από το 2010 ως σήμερα.
  • Ενάντια στο χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  • Ενάντια στις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.
  • Ενάντια στην απελευθέρωση των απολύσεων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου