pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα 105α ελευθέρια της Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με τη δέουσα επισημότητα και παλλαϊκή  συμμετοχή  η Πόλη της Πτολεμαΐδας γιόρτασε τα Ελευθέριά της από τον τουρκικό ζυγό. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε

ο Δήμος Εορδαίας ζωντάνεψαν οι μνήμες από τη σημαντική αυτή ημέρα, 105 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τo Σάββατο  14 Οκτωβρίου 2017  το απόγευμα με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε όλα τα μνημεία πεσόντων της Πόλης από τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  , καθώς και στο Μνημείο Πεσόντων της Τοπικής Κοινότητας Περδίκκα, ενώ στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ιερουργούντος   του Αρχιεπισκόπου Ιόππης και Αριμαθαίας  κ.κ. Δαμασκηνού , Αρτοκλασία και Λιτανεία με περιφορά της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων  , παρουσία του  Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , εκπροσώπων φορέων της περιοχής και πλήθους  πιστών.

Ανήμερα της εορτής την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017  τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στη μέγιστη αξία της 15ης Οκτωβρίου αλλά  και  στο βίο της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής  .

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στην Κεντρική Πλατεία  , ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  Καθηγήτρια Φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας Μαρία Παπαδημητρίου   , η οποία εξιστόρησε με τεκμηριωμένο και γλαφυρό τρόπο  το χρονικό της απελευθέρωσης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση και τη μαθητιώσα νεολαία να πρωταγωνιστεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας, ενώ παρήλασαν τμήματα του Ε.Ε.Σ., εθελοντών διασωστών, προσκόπων, για πρώτη φορά  της Σχολής Πυροσβεστών και Εθνοφυλάκων  ,  ιππέων  και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Το γενναίο φρόνημα του ελληνικού λαού εξήραν  στις δηλώσεις τους  ο Μητροπολίτης Θεόκλητος , ο  Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελος Καπετάνιος  , ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων , Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης  ,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης , ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  Βασίλειος Καπέλιος ,  κ.ά.  ,  τονίζοντας ότι «το μήνυμα της 15ης Οκτωβρίου είναι διαχρονικό και με αυτό μπορούμε να πορευθούμε και να συνεχίσουμε κι εμείς σήμερα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας ».

Ακολούθησε η καθιερωμένη  δεξίωση του Δημάρχου προς τους προσκεκλημένους και τους πολίτες ,στο Δημοτικό Κατάστημα  Εορδαίας.

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα