pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Εορδαίας: Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με λαμπρότητα, παρά τη βροχόπτωση  που έγινε αιτία να ματαιωθεί η παρέλαση  , γιορτάστηκε στην Πτολεμαϊδα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με κεντρικό μήνυμα

«ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν την πολυτιμότερη παρακαταθήκη του Ελληνικού γένους».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή  27-10-2017 με τον Πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου στον εορτάζονται Ιερό  Ναό της Αγίας Σκέπης χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου        , ενώ  νωρίς το πρωί του Σαββάτου  28-10-2017 τελέστηκε  επίσημη Αρχιερατική  Δοξολογία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο  και τον Ιερό κλήρο της περιοχής , παρουσία  πολιτικών και  στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.    

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, εντός του Ιερού Ναού λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών , η Φιλόλογος Καθηγήτρια  του 1ου   Γυμνασίου Πτολεμαϊδας Ελένη Χουρπουλιάδη  , η οποία  με μια ξεχωριστή ομιλία εντυπωσίασε το κοινό, τονίζοντας τις θυσίες και τους αγώνες των ηρώων μας για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία.

Ακολούθησε στο Μνημείο των ηρώων για το έπος του 40  που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού,  τρισάγιο προς τιμή των χιλιάδων στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων και  η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας

Στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας ο  Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  τόνισε ότι «είναι έντονη η συγκίνηση και ο εθνικός παλμός και ιδιαίτερα σήμερα που τον χρειαζόμαστε καθώς αναπτερώνεται το ηθικό με την ιστορία της πατρίδας μας και τους αγώνες των προγόνων μας . Εύχομαι ενωμένοι πάντα να αντιταχθούμε στα σημερινά προβλήματα και να είμαστε και πάλι νικητές  ».

Τη διαχρονικότητα του «ΟΧΙ» υπογράμμισαν στις δηλώσεις τους ο  εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος    και  ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς .   

Η καθιερωμένη δεξίωση δόθηκε στα Γραφεία της ΔΕΥΑΕ. 

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου