pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Π.Α.ΜΕ: Ανακοίνωση για απεργία στις 5 Νοέμβρη και κάλεσμα για τα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Όλες και όλοι στην απεργία στο εμπόριο, στις 5 Νοέμβρη!

Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα!

H Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εμπορίου-Υπηρεσιών καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο του εμπορίου, να πάρουν απόφαση για απεργία στις 5 Νοέμβρη και να παλέψουν αγωνιστικά ενάντια στον σχεδιασμό για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Με συγκεντρώσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, περιοδείες στις πόλεις και στους χώρους δουλειάς να δυναμώσει το αίτημα «Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας». Δεν την παραδίδουμε στα αφεντικά, δε θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν.

Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα super market, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες.

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε, αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Οι γενικότερες κεντρικές εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση, άμεση και μαχητική απάντηση! Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που πατούν πάνω στην υλοποίηση των προηγούμενων μέτρων αλλά και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, φέρνουν νέα δεινά στη ζωή των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική καθώς εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας, στους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα και σχεδιασμούς «φωτιά» για το λαό. Ο εκσυγχρονισμός των F-16, με μπουγιουρντί 2,4 δισ. ευρώ, προστίθεται πάνω στο 2% του ΑΕΠ της χώρας που δίνεται κάθε χρόνο για τις πολεμικές δαπάνες στις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. 

 Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, σε όλη τη χώρα.

 Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, των καθαριστριών, των εργαζόμενων στις ανακυκλώσεις, στις αποθήκες, στα γραφεία, σε αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια. Να δυναμώσουν την παρέμβαση τους στους χώρους δουλειάς, την ενημέρωση στους εργαζόμενους με συσκέψεις, συζητήσεις στα διαλείμματα, στο σχόλασμα, με συνελεύσεις.

Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η νέα φορολεηλασία που αδειάζει τις τσέπες μας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που σφίγγει τη θηλιά σε αρκετές εργατικές-λαϊκές οικογένειες, πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά, με οργάνωση και όχι μοιρολατρικά.

Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την εργατική αντεπίθεση.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Π.Α.ΜΕ

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας:

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: "Ζητούμενο η νίκη σε ένα παιχνίδι τελικός"


Την ήδη υποβιβασμένη Καστοριά θα υποδεχθεί αύριο Τετά…

Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο