Δήμος Κοζάνης: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας - Οι ήρωες των βιβλίων συνάντησαν… νέους ήρωες στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Προσθέστε το Ptolemaida.tv ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Με μεγάλη συμμετοχή και ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η δράση «Ο ήρωάς μου… Εγώ!», στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Αφετηρία της δράσης αποτέλεσαν οι αγαπημένοι ήρωες των βιβλίων, οι οποίοι άνοιξαν τον δρόμο ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον δικό τους μοναδικό ήρωα. Μέσα από εικόνες, συζήτηση, δημιουργική κίνηση και παιχνίδι ρόλων, γνώρισαν διαφορετικούς χαρακτήρες της λογοτεχνίας, αναγνώρισαν τα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους και διαπίστωσαν ότι ένας πραγματικός ήρωας δεν είναι αυτός που δεν φοβάται, αλλά εκείνος που προσπαθεί, συνεργάζεται και βοηθά τους άλλους.

Στη συνέχεια, κάθε παιδί δημιούργησε τον δικό του ήρωα, του έδωσε όνομα, υπερδυνάμεις και προσωπικότητα, ενώ οι ήρωες «συναντήθηκαν», γνωρίστηκαν και έγιναν μέρος μιας κοινής ιστορίας μέσα από θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό και φαντασία. Η δράση ολοκληρώθηκε με την κατασκευή της  «Σακούλας του Ήρωα», ενός προσωπικού συμβολικού αντικειμένου που φιλοξένησε τον ήρωα και τη «μυστική αποστολή» που ανέλαβε κάθε παιδί να πραγματοποιήσει μετά την αποχώρησή του από τη βιβλιοθήκη.

Η δράση σχεδιάστηκε με στόχο να καλλιεργήσει τη δημιουργική έκφραση, τη φαντασία, τη συνεργασία, την προφορική επικοινωνία και την αυτοπεποίθηση των παιδιών, αξιοποιώντας τη δύναμη της λογοτεχνίας και του θεατρικού παιχνιδιού. Μέσα από την ταύτιση με τους ήρωες των βιβλίων, τα παιδιά ανακάλυψαν ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, όταν πιστέψει στις δυνατότητές του και επιλέξει να μοιράζεται, να δημιουργεί και να προσφέρει.

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συνεχίζει να μετατρέπει τη φιλαναγνωσία σε μια βιωματική εμπειρία, όπου το βιβλίο γίνεται αφορμή για δημιουργία, παιχνίδι, έκφραση και ανακάλυψη, προσφέροντας στα παιδιά χώρους και ευκαιρίες να καλλιεργήσουν τη φαντασία, τις δεξιότητές τους και την αγάπη τους για τις ιστορίες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές της δράσης, που με το χαμόγελο, τη δημιουργικότητα και την πρόθυμη συμμετοχή τους συνέβαλαν ώστε οι μικροί μας ήρωες να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Η πολύτιμη στήριξή τους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας των δράσεων της Βιβλιοθήκης και αποδεικνύει ότι οι πιο όμορφες ιστορίες γράφονται πάντα μέσα από τη συνεργασία.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

1407 6