Ανοιχτή ενημερωτική συνέλευση του Σύλλογο Ανέργων & Περιβάλλοντος Ακρινής την Παρασκευή 11-09-2026 για τη απόφαση του ΣτΕ, τα Νομικά & Συνταγματικά μας Δικαιώματα, τις επόμενες κινήσεις μας

Ανοιχτή ενημερωτική συνέλευση από τον Σύλλογο Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής

Προσθέστε το Ptolemaida.tv ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Προς: Τα Μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής

Τους Κατοίκους και τους Φορείς της Ακρινής

Συμπολίτες της Ακρινής

Η πολύχρονη, επίμονη και αξιοπρεπής μάχη που δίνουμε για τις ζωές μας, την υγεία μας και το μέλλον του τόπου μας έφτασε σε ένα νέο, καθοριστικό σημείο καμπής.

Με το υπ’ αριθμ. 24/2026 Πρακτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι το Κράτος παρανομεί αρνούμενο να υλοποιήσει την απόφαση για τη μετεγκατάσταση του χωριού μας, ενώ απέρριψε τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις ακύρωσης των δικαιωμάτων μας με την κατάργηση του νόμου μετεγκατάστασης της Ακρινής .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας προσκαλεί σε Έκτακτη Ανοιχτή Ενημερωτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-09-2026 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Ακρινής.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κεντρικός εισηγητής της συνέλευσης θα είναι ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου μας, κ. Αναστάσιος Γκανάτσιος,  ο οποίος θα προβεί και θα εξειδικεύσει εστιάζοντας:

  1. Στην Ανάλυση του Πρακτικού Συμμόρφωσης του ΣτΕ 24/2026: Τι ακριβώς έκρινε το Δικαστήριο, γιατί απορρίφθηκαν οι κυβερνητικοί ελιγμοί και τι σημαίνει η 6μηνη προθεσμία που τάχθηκε στα Υπουργεία.
  2. Τα Νομικά & Συνταγματικά μας Δικαιώματα: Πώς οχυρώνεται η Ακρινή απέναντι στην κρατική αδράνεια και ποιες είναι οι προβλεπόμενες συνέπειες - κυρώσεις για το Δημόσιο και τα δικαιώματα που αποκτούμε και θα πρέπει να διεκδικήσουμε.
  3. Στον Οδικό Χάρτη & Επόμενες Κινήσεις μας :

- Οι πιέσεις προς το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο για την έκδοση θεσμικών ψηφισμάτων.

- Η νομική προετοιμασία ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΣτΕ την 1η Φεβρουαρίου 2027.

- Οι εναλλακτικές νομικές και αγωνιστικές δράσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

  1. Τοποθετήσεις - ερωτήσεις κατοίκων & Συζήτηση: Ανοιχτός διάλογος, ερωτήσεις προς τον δικηγόρο μας και στα μέλη του Δ.Σ. και ενδεχομένως λήψη συλλογικών αποφάσεων εφόσον από το Σώμα κριθεί απαραίτητο.  

Οι μέχρι σήμερα πολύ σημαντικές αποφάσεις του ΣτΕ είναι το μοναδικό ισχυρότατο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, αλλά η ισχύς του εξαρτάται από τη δική μας ενότητα και συσπείρωση. Κανένας αγώνας δεν κερδίζεται στα χαρτιά αν δεν στηρίζεται από την ίδια την κοινωνία.

Η παρουσία όλων μας –μελών, φορέων, κατοίκων, νέων και ηλικιωμένων είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Ακρινή, 07-09-2026

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Πουτακίδης                                       Κωνσταντίνος  Θωμαϊδης

0709 6