figourini banner 1 2021

banner3

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: "Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας - Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Η 1η ΜΑΗ είναι η παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, είναι μέρα μνήμης και τιμής

για όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ταυτόχρονα, είναι μέρα ανασύνταξης και οργάνωσης των διεκδικήσεών μας απέναντι στις κυβερνήσεις, στο κεφάλαιο, στους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, που πασχίζουν να υπονομεύσουν και να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενο της ταξικής πάλης. Η 1η ΜΑΗ μας διδάσκει πως τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται, με αγώνες, θυσίες, οργάνωση και ταξική ενότητα. Οι εργαζόμενοι σήμερα μπορούν και πρέπει να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού, των κυβερνήσεων τους. Μια πολιτική που τους σπρώχνει στην φτώχια και την εξαθλίωση:

-Με το νέο νόμο που καταργεί το 8ωρο, που χτυπάει το εισόδημα των εργαζόμενων αφού δεν θα πληρώνονται υπερωρίες και διαλύει τον σταθερό εργάσιμο χρόνο μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε ρομπότ στην υπηρεσία του εργοδότη, με τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης με νέα εμπόδια για να μην μπορούν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι.

-Με την πολιτική της απολιγνιτοποίησης που θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί η ενεργειακή φτώχεια, θα μπει σε κίνδυνο η ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της χώρας. Κι όλα αυτά στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος το οποίο όμως τελικά θυσιάζεται για τα κέρδη μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ.

- Με την διαχείριση της πανδημίας με γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δεν προβλέπει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας , την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση παρά μόνο περιορίζεται σε περιορισμούς, καταστολή και αποθέωση της ατομικής ευθύνης για να κρύψει την ευθύνη κράτους και εργοδοτών να προστατεύσουν την υγεία του λαού.

- Για τα κέρδη τους δεν παίρνουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζόμενων ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω της απολιγνιτοποίησης γίνονται εκπτώσεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο συναδέλφων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και λίγες μέρες νωρίτερα 3 θανάτους σε εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια.  

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω σε νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς που φέτος συμπίπτει με το Μ. Σάββατο στις 4 Μάη, ώστε να περάσει σαν μια επετειακή γιορτή. Η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο συμφώνησε με τις υποδείξεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αλλά προχώρησε σε μια χυδαία επίθεση στα ταξικά σωματεία λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις ευθύνονται για τη διασπορά του κορονοϊού. Ο ρόλος των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών είναι πιο ξεκάθαρος από ποτέ, έχουν πάρει διαζύγιο με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στελέχη τους στην περιοχή έτρεξαν να στελεχώσουν επιτροπές για το πώς θα υλοποιηθεί η απολιγνιτοποίηση, βρίσκουν θετικά στο νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα όπως π.χ. το μητρώο συνδικαλισμένων που θα παραδίνεται στο αστικό κράτος κ.α. Στην πανδημία την στιγμή που οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης δεν έχουν κάνει τίποτα από το να στηρίζουν την ατομική ευθύνη που βγάζει λάδι κράτος και εργοδοσία. Στο εργοδοτικό έγκλημα στον Άγιο Δημήτριο ενώ οι ταξικές δυνάμεις ζήτησαν να συνεδριάσει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ο Σπάρτακος, το ΣΩΠ Σπάρτακου για να απαντηθεί το έγκλημα ακόμα περιμένουμε. Οι ανύπαρκτοι στους αγώνες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων είναι πανταχού παρών όταν είναι να υπερασπιστούν τα κέρδη της εργοδοσίας. Όπως και με την απεργία της 1η Μάη που έσπευσαν να διαχωριστούν από τα καλέσματα για απεργία στις 6 Μάη που έχουν πάρει εκατοντάδες εργατικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας κ.α.) σαν απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Καλούμε την ΓΕΝΟΠ να διαχωρίσει τη στάση της και να πάρει απόφαση για απεργία στις 6 Μάη συντασσόμενη με τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.ΕΝ. σε συνεδρίασή του στις 26/4/2021 αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στις 6 Μάη και τη συμμετοχή του στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία και η απόφαση για απεργία είναι υπόθεση των εργαζόμενων και όχι της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των υποτακτικών της στο εργατικό κίνημα.

Συνάδελφοι

Ο αγώνας μας αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση και έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμαι και παλεύουμε για:

  • Κανένα κλείσιμο – πώληση σταθμών παραγωγής και ορυχείων.
  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς καμία αποζημίωση.
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να τηρηθούν όλα τα μέτρα στους χώρους δουλειάς για προστασία από τη πανδημία (μέσα προστασίας,rapidtests, ιχνηλάτηση)
  • Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού στις λαϊκές οικογένειες.
  • Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ»

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΚΟΖΑΝΗ: 10:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 10:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοφιλή Νέα

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις στην Πτολεμαΐδα

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις στην Πτολεμαΐδα


Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις για ηλικίες 11 και 12 ετών…

Άρης Καζάκος - Καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ:
Ανοίγουν φροντιστήρια - κέντρα ξένων γλωσσών, διοικητικά δικαστήρια και οργανωμένες παραλίες
Tovoion Tv | Δασύλλιο Γρεβενών - Το Μαγεριώτικο ποτάμι - Το Γεφύρι - Ο Άγιος Αθανάσιος - Η Αγία Παρασκευή (video)
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Σειρά ντοκιμαντέρ για την Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944 παραγωγής 1987 με αναφορά στο Μεσόβουνο Εορδαίας (Δείτε το video)
Πανελλήνιος Σύλλογος MSc Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας: Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στην εποχή της πανδημίας. Διαδικτυακή εκδήλωση (live video)
Μανώλης Παναγιωτάκης:
Γιάννης Ρίτσος - Αυτοβιογραφία (video)

Γιάννης Ρίτσος - Αυτοβιογραφία (video)


Έζησε μια ζωή σπάνια: ασκητική και λυρική συνάμα, ερ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα