figourini banner 1 2021

banner3

«Συνομοσπονδία» για να βάλει χέρι σε όλη την Κύπρο επιδιώκει κατά βάθος ο Ερντογάν (του Μιχάλη Ψύλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Να είναι δημιουργικές και οι δύο πλευρές, ώστε να υπάρξει ένας ειλικρινής και ανοιχτός διάλογος » : Αυτή ήταν η έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ στις επαφές που είχε μαζί τους στην άτυπη διάσκεψη 5+1 στη Γενεύη. Να μην γελιόμαστε όμως . Το καλύτερο σενάριο που μπορεί να αναμένει η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μια ...δεύτερη άτυπη διάσκεψη. Μέχρι αργά το βράδυ που γράφονταν αυτές οι γραμμές , αναμενόταν απλά μια δήλωση καλών προθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ . Μόνο αιθεροβάμονες άλλωστε μπορούν να πιστεύουν ότι η διάσκεψη της Γενεύης μπορεί να συμβάλει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό ,με βάση το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ! Η Αγκυρα και ο «επιτετραμμένος» της στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ,Ερσίν Τατάρ πήγαν στην Ελβετία με έναν και μόνο στόχο: Να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε σκέψη για μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο. Μια θέση που έχει υιοθετηθεί από το 1977 στις συμφωνίες Μακάριου -Ντενκτάς και που ενστερνίζεται ο ΟΗΕ ,αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, ο Ερντογάν εμφανίζεται βέβαια να συζητά μόνο τη λύση των «δυο κρατών» στην Κύπρο. Μια σταθερή επιδίωξη ,άλλωστε της Αγκυρας από την 1η Οκτωβρίου του 1960 ,που κηρύχτηκε η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια επιδίωξη που εκφράστηκε αρχικά με την εισβολή του Αττίλα το 1974,αλλά δεν «καρποφόρησε» de jure, καθώς η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα νόμιμο κυρίαρχο κράτος και μόνο η Αγκυρα το κατεχόμενο ψευδοκράτος.

Εμπειροι διπλωμάτες τονίζουν πάντως στη «δ» ότι ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει καλά ότι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί υπό τις τρέχουσες συνθήκες η αποδοχή της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους από τον ΟΗΕ. Βάζει όμως στο τραπέζι τον μαξιμαλιστκό στόχο των «δύο κρατών» ,για να επιτύχει τον πραγματικό σκοπό του . Πού δεν είναι άλλος από τη «συνομοσπονδία» στην Κύπρο. Χρησιμοποιεί δηλαδή την τακτική του Χότζα στο γνωστό ανέκδοτο ,που η γυναίκα του διαμαρτύρεται ότι το σπίτι τους είναι μικρό. Με την «συνομοσπονδία», που απορρίπτει φυσικά παγίως ως κόκκινη γραμμή ,η Κυπριακή δημοκρατία, ο Ερντογάν πάει να βάλει στο χέρι τελικά όλο το νησί και να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ενωση από την πίσω πόρτα, με «τουρκοκυπριακό διαβατήριο» . Φυσικά , για συμβολικούς λόγους, ο Τούρκος πρόεδρος, ξεπροβοδίζοντας τον αχυράνθρωπό του Τατάρ στον πηγαιμό για τη Γενεύη ,επέμεινε ότι «θα καταθέσουμε τη λύση των δύο κρατών με βάση την ισότιμη κυριαρχία». Όπως είπε μάλιστα, «δεν θα ανεχτούμε νοοτροπίες που προσπαθούν να καταδικάσουν την Κύπρο σε αδιέξοδο και να εκφοβίσουν τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας με εμπάργκο. Όποια και αν είναι η έκβαση της συνάντησης, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας».

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ,ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τατάρ στην «Καθημερινή» ,δήλωσε προκλητικά ότι «η χώρα μας είναι ενιαία .Η υπόθεση των Τουρκοκυπρίων είναι δική μας υπόθεση. Η μοίρα της “ΤΔΒΚ” είναι το πεπρωμένο μας».

Αλλά και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ακροδεξιός «σκιώδης ηγέτης» της Τουρκίας ,από τον οποίο εξαρτάται πλέον η μοίρα του Ερντογάν , δεν δίστασε να δηλώσει προκλητικά ότι «η Κύπρος είναι Τουρκική… Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στην Κύπρο εκτός από μια ανεξάρτητη, ισότιμη, κυρίαρχη λύση δύο κρατών». Ο Μπαχτσελί κατηγόρησε μάλιστα τον πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιτζί -που δεν θέλει οι Τουρκοκύπριοι να είναι υποχείριο της Αγκυρας- ότι «είναι η φωνή της ΕΟΚΑ και αναλαμβάνει ξανά δράση μαζί με τους εν υπνώσει κομμουνιστικούς πυρήνες» κατά του Τατάρ , οποίος είναι «μια γενναία καρδιά που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων σύμφωνα με τις εθνικές ευαισθησίες».

Φοβού τους Βρετανούς

Είναι φανερό λοιπόν ότι εκ πρώτης όψεως , στη Γενεύη υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η Τουρκική πλευρά δεν προσήλθε σε διάλογο για να βρεθεί μια οποιαδήποτε λύση. Αλλά η λύση που θέλει η Αγκυρα. Για αυτό άλλωστε η έκφραση «χαμηλές προσδοκίες», εμπεριέχεται σε όλες τις αναλύσεις στον διεθνή Τύπο.

«Μην περιμένετε το αποτέλεσμα που ονειρεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις συνομιλίες της Γενεύης» γράφει ο πρώην διευθυντής της αγγλόφωνης Hurriyet, Μουράτ Γετκίν στην ιστοσελίδα του Yetkinreport ,υποστηρίζοντας ότι «αν η ελληνοκυπριακή κοινότητα δεν αναγνωρίσει την πολιτική ισότητα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, καμία από αυτές τις συζητήσεις δεν είναι πιθανό να οδηγήσουν στην επανένωση».

Ο Μουράτ Γετκίν αποκαλύπτει όμως ότι στη Γενεύη παρουσιάστηκε ένα «ανεπίσημο» βρετανικό σχέδιο , καθώς το Λονδίνο εξακολουθεί να θέλει και να πιέζει, για την "επανένωση" του νησιού. Με μία «προϋπόθεση»: Να αποδεχτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά «την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων». Σύμφωνα με τον Μουράτ Γετκίν, «οι Βρετανοί διαπίστωσαν επίσης ότι ο μόνος λόγος που το Σχέδιό τους δεν λειτούργησε μέχρι τώρα ,ήταν ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχονται την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και ήθελαν να τους διατηρήσουν ως μειονότητα. Αυτό ,όχι μόνο το εντόπισαν ,αλλά και το μοιράστηκαν οι Βρετανοί «ανεπίσημα» με τους φίλους και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών» υποστηρίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Το πρόβλημα το έχει ο Ερντογάν

Ο Μουράτ Γετκίν υποστηρίζει μάλιστα ότι «η λύση των δύο κρατών» που προωθεί ο Ερντογάν και η απειλή ανοίγματος των Βαρωσίων ,προκάλεσαν κάποια αλλαγή στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Με την πρώτη ματιά-γράφει ο Μουράτ Γετκίν- μπορεί να θεωρηθεί ότι ο Ερντογάν προωθεί τη λύση της «συνομοσπονδίας» όταν μιλάει για «ξεχωριστά κράτη». Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέστησε πάντως σαφές πως δεν αποδέχεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση της μορφής λύσης όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και πως δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί «λύση δυο κρατών» και να αναγνωρίσει κυριαρχία οποιασδήποτε μορφής.

Ο πρώην διευθυντής της αγγλόφωνης Hurriyet προειδοποιεί μάλιστα ότι «ούτως ή άλλως, οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν από το αδιέξοδο .Τα κονδύλια συνεχίζουν να ρέουν από την ΕΕ…Ετσι και μετά τη Γενεύη δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην Κύπρο ,εκτός εάν η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση αναγνωρίσει το δικαίωμα της πολιτικής ισότητας».

Η ιταλική ιστοσελίδα Formiche.it εκτιμά πάντως ότι «ο Ερντογάν στοχεύει στη μερίδα του λέοντος… υποστηριζόμενος από το Λονδίνο στις διεκδικήσεις του στα υπεράκτια αποθέματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο», γράφει η ιταλική ιστοσελίδα Formiche. Αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι πλέον σε θέση να επιβάλει τις προκλητικές αξιώσεις του. Η αντιπαράθεσή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων ,ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις. Από την άλλη πλευρά ,η αποχώρηση της Ανγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία και η αναμενόμενη ήττα του φιλό-Τουρκου Χριστιανοδημοκράτη υποψήφιου Αρμιν Λάσετ στις γερμανικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, περιορίζουν τις νέο-αποικιακές ,επεκτατικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου.

«Γίγαντας με πήλινα πόδια»

Ο διεθνής περίγυρος έχει αλλάξει και φυσικά ουδείς λόγος υπάρχει για βιαστικές κινήσεις. Πολύ περισσότερο ,γιατί με το ενδεχόμενο ανάληψης της Γερμανικής καγκελαρίας από την Πράσινη ,Ανναλένα Μπέρμποκ, η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει στη φαρέτρα τους πολύ περισσότερα όπλα , με δεδομένη την σαφή αντίθεση των Πρασίνων στην αυταρχική πολιτική καταστολής ,που ακολουθεί ο Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του.

«Πιεζόμενος ο Τούρκος πρόεδρος από την καταδίκη σε διεθνές επίπεδο και έχοντας συντριβεί εσωτερικά από το βάρος της οικονομικής κρίσης, φαίνεται να έχει χάσει τις ορθολογικές δεξιότητες και τις διπλωματικές του ικανότητες» γράφει η HuffPost στην ιταλική της έκδοση και προσθέτει με έμφαση: «Μετά την αναγνώριση από τον Μπάιντεν της γενοκτονίας των Αρμενιων, ο Ερντογάν είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια».

Δεν είναι τυχαίο που οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες στην Τουρκία αντιμετωπίζουν ειρωνικά το γεγονός ότι ο Ερντογάν απέφυγε να απαντήσει με σκληρό τρόπο στις δηλώσεις Μπάιντεν. H επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος» , Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε μάλιστα με μπόλικη δόση ειρωνείας ότι «ο αποκαλούμενος παγκόσμιος ηγέτης έχει χαθεί και έχει αντικατασταθεί από έναν πολύ μικροσκοπικό κ. Ερντογάν»

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι «αδύναμος» ,γράφει η γαλλική Les Echos και τονίζει ότι «αυτό φαίνεται και από τις νέες εκκαθαρίσεις ,με τις συλλήψεις 532 ατόμων ,συμπεριλαμβανομένων 459 από τις τάξεις των Ενόπλων Δυμάμεων, που κατηγορούνται για συνενοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016».

Είναι πραγματικά ενδεικτικό το γεγονός ότι πέντε χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ,οι διώξεις στην Τουρκία δεν λένε να σταματήσουν! Σύμφωνα με την ΜΚΟ «Turkish Purge», γράφει η γαλλική εφημερίδα, «περίπου 80.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και αναμένουν δίκη, 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι- συμπεριλαμβανομένων 4.000 δικαστών και 3.000 ακαδημαϊκών- έχουν απολυθεί, 20.000 στρατιωτικοί αποτάχθηκαν και με 320 δημοσιογράφους φυλακισμένους, η Τουρκία είναι στη δεύτερη θέση στον κόσμο όσον αφορά την καταστολή του Τύπου, πίσω από την Κίνα». Όταν όμως ένα καθεστώς καταφεύγει μονίμως σε εκκαθαρίσεις ,μόνο ως ένδειξη πανικού και κατάρρευσης μπορεί να θεωρηθεί. Πρέπει να το καταλάβουν και στη Γενεύη…

Δημοφιλή Νέα

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις στην Πτολεμαΐδα

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις στην Πτολεμαΐδα


Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις για ηλικίες 11 και 12 ετών…

Άρης Καζάκος - Καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ:
Ανοίγουν φροντιστήρια - κέντρα ξένων γλωσσών, διοικητικά δικαστήρια και οργανωμένες παραλίες
Tovoion Tv | Δασύλλιο Γρεβενών - Το Μαγεριώτικο ποτάμι - Το Γεφύρι - Ο Άγιος Αθανάσιος - Η Αγία Παρασκευή (video)
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Σειρά ντοκιμαντέρ για την Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944 παραγωγής 1987 με αναφορά στο Μεσόβουνο Εορδαίας (Δείτε το video)
Πανελλήνιος Σύλλογος MSc Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας: Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στην εποχή της πανδημίας. Διαδικτυακή εκδήλωση (live video)
Μανώλης Παναγιωτάκης:
Γιάννης Ρίτσος - Αυτοβιογραφία (video)

Γιάννης Ρίτσος - Αυτοβιογραφία (video)


Έζησε μια ζωή σπάνια: ασκητική και λυρική συνάμα, ερ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα