pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος - Καθηγητής Ανοσολογίας: «Έχουμε αποτύχει και δεν το λέμε» (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Αντιφατικές δηλώσεις μελών της επιτροπής τορπιλίζουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα - Αναρωτιέμαι αν ντρέπονται που τους δίνει εντολές ο κ Γεραπετρίτης».

Αίσθηση προκάλεσε ο καθηγητής Ανοσολογίας στο ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος ο οποίος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.

Επίσης άφησε αιχμές και κατά της επιτροπής των ειδικών που έχει «καπελωθεί» από την κυβέρνηση. «Κανένας τους δεν τολμάει να μιλήσει για την πραγματική κατάσταση κι αναρωτιέμαι αν ντρέπονται που τους δίνει εντολές ο κ.  Γεραπετρίτης» σημείωσε με νόημα.

Ο Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος χαιρέτισε επίσης την πρωτοβουλία του Προέδρου Μπάιντεν για την άρση των πατεντών χαρακτηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση κατώτερη των περιστάσεων.

«Η πανδημία δεν ανακόπτεται στα Νοσοκομεία, αλλά στην κοινότητα με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά αποψιλώθηκε. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα υποδομών. Στο «Λαϊκό» ακόμα και σήμερα τα ύποπτα περιστατικά μπαίνουν σε κοινούς θαλάμους όπου ένας στους τρείς βγαίνει θετικός και τους υπόλοιπους τους αφήνουμε εκεί να θετικοποιηθούν επειδή δεν έχουμε τις υποδομές και τα κρεβάτια να τους βάλουμε». 

«Χρειάζεται έλεγχος στα εργαστήρια κι όχι στα κανάλια» τόνισε ο κ Βλαχογιαννόπουλος ασκώντας έντονη κριτική στους επιστήμονες που συμμετέχουν στις επιτροπές, για αντιφατικές δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες σχετικά με τα εμβόλια και τορπιλίζουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

«Κανένας τους δεν τολμάει να μιλήσει για την πραγματική κατάσταση κι αναρωτιέμαι αν ντρέπονται που τους δίνει εντολές ο κ Γεραπετρίτης». 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να πετύχει χρειάζεται διαφάνεια είπε ο καθηγητής, που πρόσφατα αποχώρησε από την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης με μια ηχηρή δήλωση σχετικά με την άρνηση παραδοχής ότι υπάρχουν σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca. Χαρακτηριστικό είναι ότι δυο μέρες μετά την αποχώρησή του, ο EMA επισημοποίησε την ύπαρξη παρενεργειών. 

«Το εμβόλιο είναι βασικό μας όπλο και οι όποιες παρενέργειες είναι ελάχιστες σε σχέση με το μεγάλο όφελος που προσφέρει».

Τέλος, τόνισε ότι «υπάρχει μια άλλη Ελλάδα η οποία δεν βγαίνει στα κανάλια και εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».  

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.