figourini banner 1 2021

Ταινίες 002

Γιάννης Στρατάκης - Συνδυασμός Ελπίδα: "Ως εδώ με την υποβάθμιση της Π.Ε Φλώρινας, κ. Κασαπίδη!"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα πολιτικής επικοινωνίας με την πανδημία. Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν και περισσεύουν.

Πυκνά σύννεφα καλύπτουν τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ορίζοντα της Δ. Μακεδονίας και της Π.Ε. Φλώρινας.

Τι γίνεται λοιπόν στην Π.Ε. Φλώρινας;

- Όταν οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου έμειναν εκτός χρηματοδότησης από το έκτακτο πρόγραμμα στήριξης για την πανδημία. Ένα καθοριστικό μέτρο αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων της τοπικής οικονομίας στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

- Όταν ήδη έχει κλείσει ο ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα και ακολουθεί ο ΑΗΣ Μελίτης σύντομα και μέσα σε μία νύχτα θάβεται η τηλεθέρμανση της πόλης της Φλώρινας. Υποθηκεύοντας τον μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

- Όταν ο Κάθετος Οδικός Άξονας μέχρι στιγμής είναι εκτός ΕΣΠΑ και εκτός Ταμείου Ανάκαμψης παρά το γεγονός ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα σε τμήματά του.

- Όταν τα έτοιμα μελετητικά τμήμα του οδικού άξονα Φλώρινα-Πισοδέρι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ δυο χρόνια τώρα βολοδέρνει η επικαιροποίηση της μελέτης!

- Όταν τα άλλα οδικά δίκτυα Πισοδέρι - διασταύρωση Πρεσπών, διαστ. Πρεσπών –Κρυσταλλοπηγή, δεν έχουν καμία εξέλιξη, όπως και το τμήμα διαστ. Πρεσπών-Λαιμός παραμένει ακόμη ανένταχτο.

Και όλα αυτά εξ αιτίας της ανεπάρκειας και των πολύ προβληματικών προτεραιοτήτων που θέτει η Περιφερειακή Αρχή.

Όταν, την ίδια στιγμή μάλιστα, με δική της ευθύνη, όπως προκύπτει με τις μέχρι σήμερα ενέργειες και τοποθετήσεις της:

* Η Βιομηχανική Περιοχή της Φλώρινας, η μόνη που ξεχωρίζει στη Δυτ.Μακεδ, λόγω λειτουργικού καθεστώτος (ως η πρώτη που προωθήθηκε λόγω συνοριακής θέσης και ειδικών κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στο παρελθόν), αντιμετωπίζεται με υποβαθμισμένο ενδιαφέρον και εξομοιώνεται με άλλες ήσσονος λόγω θέσης και ανύπαρκτης σημασίας ή προβαλλόμενες με τοπικιστικά καθαρά κριτήρια ΒΙΟΠΑ ή ΒΙΠΕ.

* Ανακοινώνεται από τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Δυτ. Μακεδ, νέος σχεδιασμός-προγραμματισμός σιδηροδρομικών έργων για την Περιφέρεια χωρίς όμως να υπάρχει ρητή δέσμευση ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης για την άμεση προώθηση της αναβάθμισης του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού δικτύου με την ηλεκτροκίνησή του. Κανένας λόγος και για την προώθηση των ενταγμένων στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, σιδηροδρομικά έργα που αποτελούν μάλιστα έργα πρώτης προτεραιότητας για Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (άξονας Θεσσαλονίκη – Φλώρινα-Αλβανία και Κοζάνη-Καλαμπάκα). Σημειώνεται πως ιδίως για το δεύτερο δεν υπάρχει ομόθυμη πολιτική σύγκλιση, με δεδομένο ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση το απένταξε από το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών. Αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα, είναι για αυτά τα έργα που απαιτείται στιβαρή υπερκομματική, ομόθυμη, και επίμονη διεκδίκηση από την Περιφερειακή αρχή, κάτι που προς το παρόν δεν συμβαίνει.

Και την ίδια στιγμή ανακοινώνεται η σιδηροδρομική σύνδεση Σιάτιστας –Καστοριάς –Αλβανίας και βγαίνει από το χάρτη το ήδη ενταγμένο τμήμα Φλώρινα –Κρυσταλλοπηγή/Καστοριά - Πόγραδετς (και αυτό παρά τις ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού Μεταφορών και των εποπτευόμενων αρμόδιων αρχών σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του Υπουργού σε επερώτηση της Βουλευτού Φλώρινας κ. Πέρκα).

Αντί σε μια περίοδο διεκδίκησης ν’ απαιτηθούν τα αυτονόητα ξεκινά, όπως όλα δείχνουν με τις ευλογίες του κ. Κασαπίδη, η συζήτηση για την σιδηροδρομική σύνδεση Σιάτιστας – Καστοριάς – Αλβανίας, που είναι όμως εκτός του Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού και ως εκ τούτου δεν έχει καν προοπτικές ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Με λίγα λόγια επειδή η Κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός Ταμείου Ανάκαμψης τον Σιδηρόδρομο στη Δυτική Μακεδονία και στη Φλώρινα, πειραματίζεται με νέους σχεδιασμούς, σκορπά φρούδες υποσχέσεις εκμεταλλευόμενη το θολό μήνυμα που στέλνει η Περιφέρεια και τους παρασκηνιακούς σχεδιασμούς του κ. Περιφερειάρχη.

Στο πλαίσιο αυτό θυμίζει «διανομή χαντρών προς ιθαγενείς» η πρόταση για την κατασκευή τμήματος Κοζάνης-Βέροιας.

Πόσο η Φλώρινα μπορεί ν’ ανέχεται αυτή την κατάσταση;

- Με την παράβλεψη των αναγκών ολοκλήρωσης σημαντικών οδικών δικτύων της σε αντιδιαστολή με την προώθηση άλλων δευτερευόντων οδικών τμημάτων.

- Με την συστηματική αγνόηση και υποβάθμιση της ΒΙΠΕ, η οποία κατά τον κ. Κασαπίδη απλά συνορεύει με την Βόρεια Μακεδονία και όχι με την Κεντρική Ευρώπη, με πρόθεση προφανώς να εξισωθεί προς τα κάτω με άλλες πιο σημαντικής προτεραιότητας γι’ αυτόν λύσεις.

- Με την εξίσωση της ήδη υφιστάμενης προγραμματισμένης σιδηροδρομικής σύνδεσης της Φλώρινας με Αλβανία και την προσπάθεια υπονόμευσής της με την υιοθέτηση άλλων πιο πολιτικά αποδοτικών για τον Περιφερειάρχη λύσεων.

Και όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή στο πρόσφατα παρουσιασθέν στο Περ. Συμβούλιο την 1-4-21 τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αναφορά:

- Για τον οδικό άξονα Φλώρινα - Κέλλη - Έδεσσα και Ασπρόγεια - Λέχοβο, για καθοριστικές βελτιώσεις χάραξης.

-Για τα αρδευτικά δίκτυα των περιοχών Φράγματος Κολχικής, Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας, αξιοποίησης του φράγματος Παπαδιάς με πρώτη άμεση φάση τη σύνδεσή του με το υφιστάμενο αρδευτικό Σκοπού - Μελίτης - Νεοχωρακίου.

- Για τα έργα που ωρίμασαν προς εκτέλεση, αξίας μόλις 23,0 εκ ευρώ.

- Για τις 35 μικρομελέτες που αναφέρονται, από τις οποίες μόνο μία αφορά σε έργο προδιαγραφών ΕΣΠΑ-μεγάλου προϋπολογισμού.

- Για τη βελτίωση του Χ/Κ Της Βίγλας, που για τρίτη χρονιά περιμένει την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων .

Ενώ κανένας στρατηγικός σχεδιασμός δεν κατατέθηκε εδώ και δύο χρόνια, ούτε για την Περιφέρεια, ούτε για τις Π. Ενότητες, συμπεριλαμβανόμενης και της Φλώρινας.

Ο ρόλος του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις και διεκπεραιώσεις. Μία αδιαφορία που αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά. Μάλιστα οι διεκδικήσεις από τη κεντρική εξουσία φαίνεται να μην έχουν και αποτελέσματα! Καμία επίσκεψη Υπουργού ή Κυβερνητικού παράγοντα δεν περιλαμβάνει στο πρόγραμμα την Φλώρινα, όπως και τις άλλες εκτός κέντρου Π. Ενότητες, την ίδια στιγμή που οι μελέτες των διεθνών οργανισμών, όπως της Παγκόσμιας Τράπεζας, τονίζουν ότι όσα μας έχουν ξημερώσει εδώ και καιρό (βίαιη χωρίς σοβαρό σχεδιασμό Απολιγνιτοποίηση) απειλούν και την ελάχιστη αναπτυξιακή προοπτική που απέμεινε στην Περιφέρεια!

Κύριε Περιφερειάρχη

Είστε ένα βήμα πριν η Φλώρινα σας κηρύξει πρόσωπο ανεπιθύμητο εξ αιτίας αυτής της στάσης σας! Δεν μπορεί να ανεχθεί την περαιτέρω απαξίωση της!

Γιάννης Στρατάκης

π. Νομάρχη Φλώρινας

Περιφερειακός Σύμβουλος Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Δημοφιλή Νέα

O Γιώργος Ευκολίδης στο kozani.tv | Μιλά για την αγορά της Δ. Μακεδονίας τα προβλήματα και τις προοπτικές αλλά και για το 10ο ετήσιο bazaar του καταστήματος του | Δείτε το video
Ο Νίκος Βουνοτρυπίδης στο kozani.tv για την εκδήλωση του «Εορδαία SOS» (video)

Ο Νίκος Βουνοτρυπίδης στο kozani.tv για την εκδήλωση του «Εορδαία SOS» (video)


Ο Νίκος Βουνοτρυπίδης στο kozani.tv για την εκδήλωση του «Ε…

Έντονή χαλαζόπτωση στην πόλη της Κοζάνης και στην ευρύτερη περιοχή (Φωτο)
Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες του Δήμου Εορδαίας με χαμηλά εισοδήματα

Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες του Δήμου Εορδαίας με χαμηλά εισοδήματα


Επιτροπή για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος…

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας - Αλλαγές και στις αποστάσεις

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας - Αλλαγές και στις αποστάσεις


Τη δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ…

Νέα χαλαζόπτωση και έντονη βροχή στην πόλη της Κοζάνης και στην ευρύτερη περιοχή (video)
Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) στην περιοχή Κουρί της Πτολεμαΐδας (στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης)
Τι αλλάζει από σήμερα με νυχτερινή κυκλοφορία - Σε ποιους χώρους εστίασης επιστρέφει η μουσική

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα